Έκθεση Αστερίξ Στο Αρχαιολ. Μουσείο Βόλου

Με αφορμή την -προ τριετίας- συμπλήρωση των 50 ετών από την πρώτη έκδοση του ΑΣΤΕΡΙΞ, η ΙΓ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού παρουσιάζει, από το Σάββατο 28 Απριλίου, την περιοδική έκθεση “50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στο ‘Αθανασάκειο’ Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου”, η οποία προέκυψε από τη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο και τη Μαμούθ Κόμιξ.

Η έκθεση περιλαμβάνει 34 κάδρα με τις πρώτες σελίδες του comic, μια μεγάλη παιχνιδοκατασκευή και μορφές γνωστών ηρώων οι οποίες “σχολιάζουν” τα εκθέματα με χιουμοριστικό τρόπο, σε μια μεγάλη σκηνογραφία, που απεικονίζει τμήμα του ρωμαϊκού στρατοπέδου και ενός δάσους.

Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά, με τα τελευταία να έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν ως ήρωες του comic, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν και σε ένα διπλό παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, που θα επεκτείνεται σε όλη την έκθεση του μουσείου.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 28 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, ενώ θα έχει προηγηθεί περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου.