CHANNELATE

Writer/Artist: Ryan Hudson

Έλα, παραδέξου το. Επειδή πιστεύεις ότι δεν αμοίβεσαι ανάλογα με τα προσόντα σου, αποφάσισες ότι και η δουλειά που θα κάνεις θα είναι ανάλογη της αμοιβής σου. Κοινώς, θα χαζεύεις κάποιες από τις ώρες που υποτίθεται ότι δουλεύεις. Αναλόγως της θέσης και της αμοιβής σου, οι αναλογίες δουλειάς/χαζέματος ποικίλουν. Επειδή μπορεί κάποιοι να έπιασαν το αριστοτεχνικά καμουφλαρισμένο κοινωνικο-πολιτικό μου σχόλιο και να αρχίσουν τη γνωστή καραμέλα για το ότι δεν είναι σωστό η μία κοινωνική ομάδα να στρέφεται εναντίον της άλλης, save it. Ακόμη κι εσείς ξέρετε ότι συμβαίνει. Ξέρετε ότι, ενδεχομένως, το ίδιο θα κάνατε στην θέση τους (εάν δεν βρίσκεστε ήδη) και, στην τελική, το να αμφισβητείτε ότι αυτό το πράγμα εξοργίζει τους υπόλοιπους, δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί άρνηση.

Αφού σκέφτηκες και αποφάσισες για την προαναφερθείσα αναλογία, πρέπει να βρεις κάτι παραγωγικό να κάνεις, όση ώρα δεν δουλεύεις. Και, φυσικά, όταν λέμε παραγωγικό, εννοούμε διασκεδαστικό. Παρ’ ότι υπάρχουν πολλά διασκεδαστικά πράγματα να κάνει κανείς, νομίζω ότι όλοι συμφωνούν πως η ανάγνωση ενός καλού webcomic έρχεται αρκετά ψηλά σε οποιαδήποτε λίστα. Οι ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ, δυστυχώς, τελείωσαν. Τα ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ κάνουν διακοπές. Τα ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ είναι, δυστυχώς, μόνο μια φορά την εβδομάδα. Ακόμη δεν έχουμε ανακοινώσει το επόμενο strip. (Ωχ, sorry αφεντικό, δεν ξέρω πώς μου ξέφυγε αυτό!) Όφειλα, λοιπόν, να σας βρω κάτι, ώστε να γεμίζετε δημιουργικά τον χρόνο σας και αυτό ακριβώς έκανα και σας έχω, μάλιστα, τρεις εναλλακτικές λύσεις:

1) Ζωγραφική. Είναι αποδεδειγμένο ότι, το να μουτζουρώνεις ένα χαρτί βοηθάει να συγκεντρώνεσαι και να είσαι, κατ’ επέκταση, πολύ πιο παραγωγικός στην εργασία σου. Προσωπικά, δεν ξέρω αν έγινα περισσότερο παραγωγικός, έμαθα, όμως, να σχεδιάζω χελωνονιντζάκια, με τη βοήθεια του Μιχάλη Διαλυνά και του ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ (τί εννοείς αυτό είναι μόνο για παιδάκια;). Έχω και αποδείξεις:

Μα, δεν είμαι καλλιτέχνης;

2) Procrastination, ή, αλλιώς, πώς να μην κάνεις τίποτα και αυτό να είναι δημιουργικό. Αν, δε, θες να το τερματίσεις, μπορείς όχι απλά να μην κάνεις τίποτα, αλλά να διαβάζεις για το πώς δε θα κάνεις τίποτα, χωρίς στην πραγματικότητα να κάνεις αυτά που πρέπει, ώστε να μην κάνεις τίποτα. Προσοχή, για τους οπαδούς του χωροχρονικού συνεχούς, οι έννοιες “κάτι” και “τίποτα” είναι σαφώς προσανατολισμένες στον επιχειρηματικό κόσμο. Εξαίσιο αναγνωστικό υλικό μπορείς να βρεις εδώ και εδώ.

3) Ένα webcomic, όπως το CHANNELATE. Όχι, μην μπερδεύεσαι. Η ανάγνωση comics οφείλει να μπει ξεχωριστά από το procrastination. Διαφορετικά, θα πρέπει να πάω μερικές γραμμές πιο πάνω και να διορθώσω το κείμενό μου, ώστε να λέει “δυο εναλλακτικές λύσεις”. Πέρα από αυτό, το συγκεκριμένο webcomic είναι τόσο καλό, που νομίζω ότι πρέπει να μπει σε κατηγορία από μόνο του. Για να καταλάβετε πόσο πολύ μου άρεσε το CHANNELATE, μπορείτε να ρωτήσετε μερικούς φίλους μου, πόσο πολύ τους έσπασα τα νεύρα, τις προηγούμενες μέρες, όταν τους έστελνα links με ρυθμό μπάσου που νομίζει ότι είναι πολυβόλο.

Μινιμαλιστικό σχέδιο και καφρίλα. Πολλή καφρίλα. Καλή καφρίλα, όμως. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πρόκειται για αυτοτελή strips, το κάνει ιδανικό για ανάγνωση στο γραφείο. Αγαπημένα θέματα του Hudson είναι το σεξ, τα διαζύγια και οι καλοί φίλοι. Βάλτε το στα RSS σας, κάντε bookmark τη σελίδα, δοκιμάστε να το κατεβάσετε, ώστε να το έχετε πάντα μαζί σας. Ανεπιφύλακτα.

Για να μη νομίζετε ότι δεν ενδιαφέρομαι για εσάς και αυτά που μαθαίνω τα κρατάω μόνο για τον εαυτό μου, εάν θέλετε να πάρετε την εισαγωγή στα σοβαρά, ρίξτε μια ματιά στην μέθοδο Pomodoro. Με λίγα λόγια (για όσους βαριούνται να κάνουν κλικ), σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, το να κάνεις ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα κάθε τόσο, την ώρα που δουλεύεις, βοηθάει στο να κάνεις, τελικά, περισσότερη και καλύτερη δουλειά.