Comic Tale Of Cities: Δημιουργοί Εμπνέονται Από Τον Charles Dickens

Το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα, το περιοδικό Διαβάζω και η Comicdom Press επιμελούνται και παρουσιάζουν τα Comic Tales of Cities, μια σειρά μονοσέλιδων comics, από Έλληνες και Βρετανούς δημιουργούς comics, εμπνευσμένων από το έργο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα. Μάθετε περισσότερα στο Δελτίο Τύπου.

Comic Tale of Cities
Έλληνες και Βρετανοί δημιουργοί comics εμπνέονται από τον Charles Dickens

Ο Charles Dickens ανήκει στους συγγραφείς που ενέπνευσαν καλλιτέχνες όλων των αφηγηματικών μέσων, από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, ως το θέατρο και τα comics. Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννησή του (1812-1870) το Βρετανικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ντίκενς 2012», διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στη Μεγάλη Βρετανία και σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα, το περιοδικό Διαβάζω και η Comicdom Press επιμελούνται και παρουσιάζουν τα Comic Tales of Cities, μια σειρά μονοσέλιδων comics εμπνευσμένα από το έργο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα. Έλληνες και Βρετανοί δημιουργοί comics (Zara Slattery, Μιχάλης Διαλυνάς, Χρήστος Μαρτίνης και Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Αλέξια Οθωναίου, Γαβριήλ Τομπαλίδης, κ.ά.) «συνομιλούν» με τον Dickens και αφηγούνται αποσπάσματα -περισσότερο ή λιγότερο γνωστών- ιστοριών του.

Οι ιστορίες θα φιλοξενηθούν στο περιοδικό Διαβάζω από το Μάιο έως και το Δεκέμβριο, συνθέτοντας ένα ενδιαφέρον κολάζ αφηγήσεων με τη μορφή comics και αποκαλύπτοντας πώς το έργο του Dickens συνεχίζει να εμπνέει και να αποτελεί εφαλτήριο δημιουργικότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες

Βρετανικό Συμβούλιο: Άννα Χριστοδούλου, anna.christodoulou@britishcouncil.gr, 210-3692336
Comicdom Press: Λήδα Τσενέ, ltsene@gmail.com, 6944718514
Περιοδικό Διαβάζω: Ελεάννα Γεωργίου, eleanna.georgiou@diavazo.gr, 210-3388008