COMICDOM JOURNAL #38

Σερφάροντας στο comics internet: Όταν μια υπερηρωική ταινία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο άνοιγμα που έγινε ποτέ στο αμερικανικό box-office, τότε βλέπεις την ειρωνεία: Τα comics παραμένουν ένα μη δημοφιλές Μέσον, το οποίο όμως προμηθεύει τα άλλα Μέσα με δημοφιλείς χαρακτήρες. Όχι ακριβώς αυτό που ήλπιζες για το μέλλον της 9ης Τέχνης. Ούτε καν κοντά σε αυτό.

  • NEWS

— Το μεγαλύτερο άνοιγμα που έγινε ποτέ στο αμερικανικό box-office, ανήκει στην ταινία THE AVENGERS, η οποία το Σαββατοκύριακο ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια δολλάρια, ρίχνοντας στη δεύτερη θέση το HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS – Part 2. Εκτός ΗΠΑ, η ταινία του Joss Whedon έφτασε σε εισπράξεις τα 441.5 εκατομμύρια δολλάρια, αθροίζοντας συνολικά 641.8 εκατομμύρια σε μόλις 12 ημέρες.

— Το comiXology, “ηγέτης” στην αγορά των digital comics, θα είναι ο αποκλειστικός digital distributor της αναγεννημένης Valiant, φιλοξενώντας και παλαιότερο υλικό! (…)

— Το MorrisonCon παρουσιάζει μια διαφορετική πρόταση στο πως πρέπει να είναι ένα comic con. Τη διοργάνωση επιμελείται ο ίδιος ο Grant Morrison καθώς και το Ignition Sequence, με την αρχή ότι δεν θα υπάρχουν showroom και merchandise. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο στο Las Vegas, και το πρόγραμμά της θα βασίζεται στον Morrison και σε εννέα ακόμη καλεσμένους: Jonathan Hickman, Gerard Way, Frank Quitely, JH Williams III, Chris Burnham, και τέσσερις ακόμη που θα ανακοινωθούν προσεχώς. (…)

— Παρότι ακόμη δεν γνωρίζουμε σχεδόν τίποτα για το επερχόμενο Trinity War της DC, η εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή τη φετινή FCBD, ένα εντυπωσιακό 4σέλιδο teaser δια χειρός Jim Lee.

— Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη γέννηση του Charles Dickens, το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα, το περιοδικό Διαβάζω και η Comicdom Press επιμελούνται και παρουσιάζουν τα Comic Tales of Cities, μια σειρά μονοσέλιδων comics, από Έλληνες και Βρετανούς δημιουργούς comics, εμπνευσμένων από το έργο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα. (…)

— Οι εκδόσεις Jemma Press μας προσκαλούν όλους στο BAR 78 (Θεμιστοκλέους και Βαλτετσίου, Πλατεία Εξαρχείων), για την παρουσίαση των δύο νέων άλμπουμ τους, ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΑΥΓΗ της Αλέξιας Οθωναίου και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ του Χρήστου Μαρτίνη. (…)

— Οι εκδόσεις Comicworld μας προσκαλούν όλους, το Σάββατο 12 Μαϊου, στη Λέσχη Φίλων Κόμικς, για να γνωρίσουμε από κοντά τον δημιουργό του GALAXIA, Μάνο Λαγουβάρδο, με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου τόμου της σειράς, με τίτλο ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ. (…)

  • FUN STUFF

— Ασφαλής πρόβλεψη: η αφίσα της επερχόμενης ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN θα στολίσει τους τοίχους πολλών σπιτιών στο μέλλον.

— To Newsarama ψηφίζει τις 10 καλύτερες comic book-based ταινίες, όλων των εποχών

…ενώ το Comics Alliance προτείνει ένα κλιπάκι διάρκειας 4.42 με σκηνές από όλες τις υπερηρωικές ταινίες. Βρήκατε καμιά παράλειψη;

— Η Avengers Week στη στήλη του Μανώλη Βαμβούνη στο site της LIFO, είναι -από όλες τις πλευρές- η χαρά του fanboy!

— Εξ όσων γνωρίζουμε, δεν επενέβη κανένας εισαγγελέας όταν ένα Marvel Superheroes Coloring Book του 1983, ζητούσε από παιδάκια να βρουν την έξοδο από τον λαβύρινθο στο παντελόνι του Hulk…

— To νέο trailer της ταινίας THE DARK KNIGHT RISES.

— Wonder Woman δια χειρός Bruce Timm.

— Η Disney XD έδωσε στη δημοσιότητα το trailer της νέας animated σειράς, TRON: Uprising.

— That’s all folks! Σας αφήνω παρέα με το βίντεο που επιμελήθηκε η Grace Randolph (SUPURBIA) και στο οποίο παρουσιάζει η ίδια τις 10 – κατά τη γνώμη της- καλύτερες υπερηρωικές ομάδες των comics!