COMICDOM JOURNAL #42

Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου μου έκανε την τιμή να αναλάβω το καθήκον αυτής της στήλης για αυτή την εβδομάδα. Ομολογώ ότι είναι καθήκον δύσκολο, μα και διασκεδαστικό. Το καλοκαιράκι που – επιτέλους – ήρθε και η πανσεληνος που στολίζει τον ουρανό, επηρέασαν την διάθεσή μου και όλο σε χιουμοριστικές ειδήσεις έπεφτα…

  • NEWS

— Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα που η DC ανακοίνωσε το relaunch της με τους 52 τίτλους που ξεκίνησαν πάλι από το #1. Να ζήσει, να το χαιρόμαστε, χιλιόχρονο. Το Newsarama έχει ένα εκτενές αφιέρωμα με τα καλύτερα, τα χειρότερα, τα αναπάντητα ερωτήματα και μελλοντικές προτάσεις. Από όλα αυτά, για κάποιο λόγο, κρατάω την ευγνωμοσύνη των comic shops σε αυτή την πρωτοβουλία (…)

— Είμαι σίγουρη ότι το μάθατε, βούηξε το Internet, αλλά ο Alan Scott/Green Lantern είναι ο ήρωας της DC που βγαίνει από τη ντουλάπα και είναι ομοφυλόφιλος. Μετά τον επιτυχημένο γάμο του Northstar στη Marvel, η DC απαντά με μια αντίστοιχη κίνηση. Ενδιαφέρον έχει ένα άρθρο του Newsarama με τίτλο – και ανάλογο περιεχόμενο – “GAY SUPERHEROES & SAME-SEX MARRIAGE: WHY COMICS? WHY NOW?” (…)

— Στο ίδιο κλίμα, ψιλοαπαντώντας και στην παραπάνω ερώτηση, είναι και η είδηση ότι το original art της πρότασης γαμου στο ASTONISHING X-MEN πωλείται στο e-bay! Για να δούμε πόσο θα πάει. (…)

— Αυτό ήρθε στο mail μου και γέλασα πολύ. Η Marvel σε πληρώνει για να πάρεις, επιτέλους, ένα ρημαδιασμένο Digital Comic. Με παράδοξο τρόπο, μιας και σου λέει ότι αγοράζοντας ένα ψηφιακό τεύχος SPIDER-MAN, σου δίνει ένα κουπόνι αξίας $5 για έντυπο comic! Ψάχνοντας για ειδήσεις είδα ότι και άλλοι γέλασαν εξίσου, οπότε ας το μοιραστούμε. (…)

— Και μιας και τέλειωσαν οι ειδήσεις που μάζεψα για τα comics, ας δούμε και μερικές comic-related ειδήσεις. Με χαρά έμαθα ότι το AMC θα προβάλει ξανά τον πιλότο του WALKING DEAD, αλλά σε ασπρόμαυρο format, πιο κοντά στο original του comic και σαν φόρο τιμής στην ταινία NIGHT OF THE LIVING DEAD. (…)

— Η ταινία  THE AVENGERS ξεπέρασε το HARRY POTTER AND THE DEATHLY GALLOWS Pt. 2 και είναι τρίτη σε εισπράξεις όλων των εποχών, έχοντας μπροστά της το TITANIC και στην πρώτη θέση το AVATAR. Τις ταινίες τις βλέπει ο κόσμος, comics  δε βλέπω να διαβάζει. (…)

— To KICK-ASS 2 είναι καθοδόν, με σκηνοθέτη τον Jeff Wadlow και το cast να επιστρέφει – με βασικότερη, κατα τη γνώμη μου, την Chloe Moretz ως Hit-Girl. Για να δούμε. (…)

— Να σας θυμίσω (μιας και με αφορά προσωπικά, μην κρυβόμαστε), τα εργαστήρια που κάνει η COMICDOM PRESS στα καταστήματα Public τον Ιούνιο. Υπάρχουν ενδιαφέροντα εργαστήρια για όλους και για όλες τις ηλικίες. Λεπτομέρειες εδώ.

— Αν με ρωτάτε, πάντως, καλό νέο για την εγχώρια σκηνή είναι το COMICDOM SUMMER CAMP 2012, τον Ιούλιο. Καλά, εντάξει, ευλογούμε τα γένια μας, αλλά είναι μια ωραία ιδεά! Για να μάθετε περισσότερα, δείτε αυτό.

  • FUN STUFF

— Μου φάνηκε ξεκαρδιστική η πονεμένη δήλωση του David Hasselhoff (…) ότι αυτός είναι ο απόλυτος Nick Fury και ότι του είχαν υποσχεθεί ότι αυτός θα είναι ο μόνος Nick Fury. Άτιμη κοινωνία!

— Δείτε εδώ τα χάλια ενός τύπου που πήγε να το παίξει Hulk και τώρα δε ξεβάφει. Παρατηρήστε ότι έχει επιστρατευθεί και το pigalle. Δε μπορώ να μην το πω. Μου ήρθε η παροιμία που περιλαμβάνει σαπούνι και πώς αυτό το χαλάς αν πλένεις μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων (το politically correct μου, μέσα!). Διαβάστε τον πόνο του εδώ.

— Φανταστικό αυτό! Κυριολεκτικά. Ραδιοφωνικοί Fantastic Four. Δεν παλεύεται. Υπάρχει ένας γνωστός ηθοποιός ανάμεσα στο cast. Διαβάστε εδώ και προσπαθήστε να αναγνωρίσετε φωνές.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ibskIqoNYi4&feature=player_embedded#![/youtube]

— Οι Avengers χορεύουν Lady Gaga! Ξεκαρδιστικό!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CJV2FiNIg6o[/youtube]

— Ο κόσμος δεν την παλεύει. Δείτε εδώ τον Batman Preacher. “Though I walk through the valley of the shadow of Arkham…”!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XDO-6LpxVtI[/youtube]

— Και μια φωτογραφία από τα set του IRON MAN 3, μιας και αυτό το αλογάκι έχει καβαληθεί καλά και δεν πρόκειται να το αφήσουν ήσυχο μέχρι να ψοφήσει, φοβάμαι. Διαβάστε άμα θέλετε και εδώ.

— Στα 2012 MTV Movie Awards, παρουσιάστηκε πολυαναμενόμενο υλικό από την ταινία DARK KNIGHT RISES και επι σκηνής εμφανίστηκαν οι Christian Bale, Gary Oldman και Joseph Gordon-Levitt. Μάλιστα, στο αφιέρωμα στην τριλογία, το σκληρό αγόρι Christian (ανεξήγητο, αλλά μου αρέσει αυτός ο άντρας) έκλαψε για τον Heath Ledger. Ριξτε μια ματιά στο αφιέρωμα του MTV. Κείνο το trailer, πάντως, για το οποίο τόση κουβέντα έχει γίνει, δε μπόρεσα να το βρω. Από το comicsalliance.com το είχαν κατεβάσει, και το ίδιο ισχύει όπου και αν κοίταξα. Δεν είναι κουλό να κρατάνε κρυφό το trailer;