COMICDOM JOURNAL #43

Σερφάροντας στο comics internet: Τέσσερις νέοι τίτλοι από τη DC, το θρυλικό “Days of Future Past” βρίσκει μάλλον το δρόμο του για τις σκοτεινές αίθουσες (όπως και η ταινία JUSTICE LEAGUE), η σειρά Batman των 60s μπορεί να ελπίζει ότι θα μετεγγραφεί σε DVD κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα νέα και τα fun stuff της εβδομάδας που πέρασε. Cult Call: The Italian Spiderman (don’t miss it!)

  • NEWS

— Τέσσερις τίτλοι φεύγουν (ένας από αυτούς το JUSTICE LEAGUE INTERNATIONAL) και τέσσερις έρχονται (SWORD OF SORCERY, THE PHANTOM STRANGER, TEAM SEVEN, TALON) ως αποτέλεσμα του Zero Month της DC. (…)

— H 20th Century Fox εξασφάλισε τα δικαιώματα χρήσης του τίτλου “Days Of Future Past”, και ήδη έχει βουήξει ο τόπος σχετικά με το ό,τι το σημαντικότερο X-Storyline θα είναι μάλλον το θέμα της ταινίας X-MEN: FIRST CLASS 2. (…)

— Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την ταινία JUSTICE LEAGUE, καθώς η Warner Bros προσέλαβε ήδη σεναριογράφο για να ξεκινήσει να δουλεύει. (…)

— Τα spoilers της χρονιάς έρχονται στο event της χρονιάς, AVENGERS VS. X-MEN! Χρειάζεται μήπως να προσθέσουμε κάποιο spoiler warning; (…)

— Ο συγγραφέας Robert L. Washington III, ο οποίος μαζί με τον Dwayne McDuffie και τον John Paul Leon παρουσίασε τον χαρακτήρα Static το 1993, απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη σε ηλικία 47 ετών, έπειτα από πολλαπλές καρδιακές προσβολές. (…)

— Όπως όλα δείχνουν, η προηγούμενη ήταν εβδομάδα ξεχασμένων κινηματογραφικών μεταφορών: Τώρα και η ταινία WONDER WOMAN κατέβηκε από το σκονισμένο ράφι (μάλλον μέχρι να την ξανανεβάσουν). (…)

— Κάποιοι μιλούν για ταινία BLACK PANTHER, κάποιοι άλλοι διαψεύδουν. Πιστέψτε όποιον θέλετε, είναι τσάμπα. (…)

— H Warner Bros. και η Fox υπέγραψαν licensing deal για την κλασσική τηλεοπτική σειρά Batman του 1966 και όλοι συμφωνούν ότι βρισκόμαστε περισσότερο από ποτέ κοντά στην κυκλοφορία της σειράς σε DVD. (…)

— Δύο βετεράνοι των sitcoms, οι Joe και Anthony Russo, θα σκηνοθετήσουν το sequel της ταινίας CAPTAIN AMERICA, σύμφωνα με το Deadline και το Hollywood Reporter. (…)

— Οι πωλήσεις του Μαΐου βρίσκουν τη Marvel πρώτη τόσο σε πωλήσεις, όσο και σε κέρδη, με το AVX να έρχεται πρώτο στα τεύχη. Αναμενόμενη η κυριαρχία της DC στα trades, με τα  New 52 ΗCs σχεδόν να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις. Τέλος οι πωλήσεις σε σχέση με τον περασμένο Μάιο είναι ανεβασμένες κατά 40%. (…)

 

  • FUN STUFF

— Με αφορμή το Zero Month, για το οποίο η DC δανείζεται για τα εξώφυλλά της το θρυλικό θέμα του GIANT SIZED X-MEN #1, το Bleeding Cool έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να συγκεντρώσει όλα τα tribute εξώφυλλα του ιστορικού τεύχους.

— Ποια είναι τα 10 πράγματα που θα ήθελε το Newsarama από μια ταινία JUSTICE LEAGUE; Αυτά!

— Το MTV Geek κατέγγραψε τις απόψεις δημιουργών για το BEFORE WATCHMEN, σε σχέση με την αντίρρηση του Alan Moore να υπάρξουν prequels της ιστορικής σειράς. Για το θέμα μιλούν οι Len Wein, Adam Hughes, J. Michael Straczynski και Jim Lee.

Marvel Reebok Sneakers. ‘Nuff Said!

— Judgment is coming! Αυτή είναι η πρώτη αφίσα της επερχόμενης ταινίας DREDD.

— Καινούρια αφίσα, αλλά και trailer, και για την τηλεοπτική σειρά ARROW.


— Swimsuit Frank Frazetta? Swimsuit Frank Frazetta?!?!

— Ίσως η τελευταία συνέντευξη του Harvey Pekar…

— Μπορώ να σκεφτώ ελάχιστα πράγματα που να είναι πιο όμορφα από ένα gallery με έργα του Barry Windsor Smith.

— That’s all folks! Και τώρα αράξτε, δείτε το cult αριστούργημα που ακούει στο όνομα ITALIAN SPIDERMAN και μάθετε περισσότερα γι αυτό στο άρθρο του ComicsAlliance. Απλά άπαιχτο!