COMICDOM RESURRECTED #41: Story To Tell

Την προηγούμενη δεκαετία παρατηρήθηκε μια άνοδος της εγχώριας παραγωγής comics. Πολλοί νέοι δημιουργοί έκαναν την εμφάνιση τους, έχοντας να πουν τις δικές τους ιστορίες. Δε δίστασαν να προχωρήσουν σε εκδόσεις και σιγά-σιγά ξεκίνησε να στήνεται μια σκηνή, που μέχρι στιγμής δεν δείχνει να πτοείται. Παρακάτω, θα  βρείτε 10 + 1 προτάσεις που αποτελούν εκδόσεις που είδαν τα ράφια των καταστημάτων την περίοδο 2004-2005. Προσοχή! τα παρακάτω comics δεν είναι απαραίτητα τα καλύτερα εκείνης της περιόδου, αλλά έχουν κάτι να δώσουν σε κάθε πιθανό αναγνώστη, καλύπτοντας  ένα μεγάλο φάσμα προτιμήσεων και γούστων.

Από κλασικές superhero καταστάσεις, μέχρι επιτηδευμένα camp, με έντονο άρωμα νοσταλγίας, δίχως να λείπουν και οι ξένες συμμετοχές.  Όσοι μεγάλωσαν με τον Conan, χάρτινο ή σε κάποια οθόνη – δεν έχει σημασία, βρήκαν έναν ομοϊδεάτη τους.

Δεν έχουν λείψει φυσικά ούτε τα χορταστικά άλμπουμς, ούτε φυσικά και οι ανθολογίες. Κάποιοι απρόσκλητοι επισκέπτες, ιδιαίτερα ειδεχθείς, απέκτησαν το δικό τους strip, προκαλώντας όχι τη σιχαμάρα, αλλά το γέλιο. Η εφηβική ρέμπελη ζωή πάντα αποτελεί πηγή έμπνευσης και σίγουρα δεν είναι απαραίτητο αυτή να διαδραματίζεται στην πρωτεύουσα, αφού η επαρχία σίγουρα δεν στερείται τραγελαφικών καταστάσεων.

Πάντα υπάρχει χώρος για λίγο σουρεαλισμό, όπως και για ιστορική μυθοπλασία ή και για πραγματικά φιλόδοξες δουλειές, τέτοιες που αφήνουν άφωνους κάποιους συνεργάτες μας.

Τέλος, υπήρξε και η επιστροφή ενός ιστορικού εντύπου, από αυτά που έχουν γαλουχήσει γενιές αναγνωστών.

Κλοπή τίτλου από: DEATH – Story To Tell