ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ MADAME COMICDOM #4

Κανονικά θα έπρεπε να γράφω αυτές τις γραμμές ετοιμάζοντας, παράλληλα, τις βαλίτσες μου. Θα έπρεπε να έχω τα εισιτήρια του πλοίου ήδη στα χέρια μου και να τα έχω καρφιτσώσει στον φελοπίνακα που έχω απέναντί μου. Να τα κοιτάω και να μετράω τις μέρες μία-μία, μέχρι να βρεθώ σε ένα νησάκι. Όχι τίποτε άλλο, μα έχω αγοράσει ολοκαίνουριο μαγιό και θέλω να το εγκαινιάσω! Πώς το λένε; Θέλω να κάτσω στον ήλιο μέχρι να ψηθώ!

Κανονικά δεν θα έπρεπε να παραπονιέμαι. Όπως έχουμε φτάσει να λέμε, καλύτερα να έχεις πολλή δουλειά παρά καθόλου. Όμως, καμιά φορά, αγαπούλες, ζηλεύω όλους εσάς που έχετε κανονικές δουλειές και μπορείτε να ζητήσετε άδεια τις μέρες που σας βολεύουν και να πάρετε τον καλό ή την καλή σας και να εξαφανιστείτε για μερικές μέρες. Εγώ, από την άλλη, θα εξαφανιστώ για μερικές μέρες, αλλά χωρίς τον καλό μου και χωρίς το μαγιό μου. Ο καλός μου μπορεί να μην δουλεύει αλλά εγώ έχω να παραδώσω ένα σκασμό δουλειά. Staycation, λοιπόν, για εκείνον, δουλειά για μένα. Oh well…

Εκτός από μένα, φαίνεται ότι κι άλλοι έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά. Στις 29 Ιουνίου, ημέρα Παρασκευή, ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, το Β’ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΜΙΚΣ. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Ιουλίου και γίνεται στο Πάρκο Ελευθερίας του δήμου Αθηναίων. Εάν δεν ξέρετε ποιο είναι το Πάρκο Ελευθερίας, είναι αυτό το λοφάκι πίσω από τη στάση του μετρό “Μέγαρο Μουσικής”. Αν δεν έχετε πάει εκεί, να πάτε. Έχει ένα ωραιότατο καφέ/εστιατόριο μέσα στο πράσινο. Σχεδόν δεν πιστεύεις ότι είσαι μέσα στην Αθήνα.

Τί λέγαμε; Α, ναι, το φεστιβάλ. Λοιπόν, εκεί θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την έκθεση “ΜΟΝΟ ΤΑ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ”, στην οποία συμμετέχουν γνωστοί Έλληνες κομίστες:

Κάποια από τα ονόματα των γνωστών δημιουργών που συμμετέχουν στην έκθεση;

Έχουν προσκληθεί αρκετοί, όπως οι Σπύρος Δερβενιώτης, Φώτης Πεχλιβανίδης, Γιώργος Μπότσος, Πέτρος Ζερβός, Θανάσης Πέτρου, Μαργαρίτα Βασιλάκου και πολλοί άλλοι.

Εκτός από τους παραπάνω (πλην του Γιώργου Μπότσου, αν δεν κάνω λάθος) θα συμμετέχουν επίσης οι Περικλής Αρκάς, Έκτορας Αποστολόπουλος, Γιάννης Ρουμπούλιας, Αλέξια Οθωναίου και αρκετοί άλλοι ακόμα.  Θα υπάρχει, επίσης, ένας διαγωνισμός για νέους δημιουργούς, κάτω των 30 ετών, με πρώτο βραβείο μια υποτροφία από την ΑΚΤΟ. Δεν το λες κακό, ε; Ειδικά στους καιρούς μας. Στο δελτίο Τύπου, το οποίο δεν ασχολήθηκε κανείς να στείλει στο Comicdom, λέει και κάποια πράγματα για συναυλίες, αλλά το site δεν είχε ενημερωθεί την ώρα που έγραφα αυτό το κείμενο.

Στην αρχή παραξενεύτηκα που δεν είχαμε λάβει το δελτίο Τύπου, μα ο Γιάννης Στεφανάκις, στην ίδια συνέντευξη από την οποία προέρχεται το παραπάνω απόσπασμα, φροντίζει να μου λύσει την απορία:

Τώρα που σιωπήσανε όλα, δεν υπάρχει η Βαβέλ και τα φεστιβάλ που έκανε στο Γκάζι, είπαμε να ξανακάνουμε μια διοργάνωση.

Ενώ λίγο πιο κάτω:

Δεν υπάρχουν περιοδικά, δεν υπάρχει τίποτα. Παλιότερα που υπήρχε η Βαβέλ, το Πάρα Πέντε,  έδιναν  κάποιες ευκαιρίες στα παιδιά, ήταν ένα έναυσμα να ασχοληθεί κάποιος.

Όταν ο κ. Στεφανάκις (δεν το γράφω λάθος, ηλίθιο auto-correct, και στο site τους με γιώτα το έχει!) έδινε τη συνέντευξη στην ATHENS VOICE, δεν είχε ανακοινωθεί ακόμα ότι το φεστιβάλ της ΒΑΒΕΛ θα πραγματοποιηθεί φέτος, οπότε δικαιολογείται. Αλλά τίποτα; Τίποτα; Εμείς, κύριε Στεφανάκι, είμαστε τίποτα; Και αν όντως είμαστε τίποτα, γιατί ήρθατε στο πανηγυράκι μας (πώς το λένε, να δεις; Comicdom Con Athens) να αφήσετε φυλλάδια για το δικό σας φεστιβάλ; Με πληγώνετε, κύριε Γιάννη μας. Θα κλάψω και σήμερα δεν έβαλα και την αδιάβροχη μάσκαρα.

Παρ’ όλα αυτά, εσείς να πάτε. Όχι, αλήθεια το λέω. Ό,τι κι αν γίνεται στον χώρο καλό είναι και πρέπει να το στηρίζουμε. Και όσα πιο πολλά τέτοια γίνονται, τόσο λιγότερο θα λένε κάποιοι ότι δεν γίνεται τίποτα. Ναι, μου το λέει κι ο καλός μου ότι έχω μεγάλη καρδιά 😛

Δεν είμαι η μόνη που έχει παράπονα αυτές τις μέρες. Ο Ηλίας Κυριαζής έγραψε στο Tweeter:

Ο λόγος, για το HIGHER EARTH της Boom!. Το Μάρτιο που μας πέρασε, ο Ηλίας είχε ποστάρει στο blog του δυο σελίδες που είχε στείλει δοκιμαστικά στην Boom! και τελικά απορρίφθηκαν. Και τις προάλλες, διαβάσαμε ένα post στο Bleeding Cool, που λέει ότι το δεύτερο τεύχος του HIGHER EARTH ξεπούλησε πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο έχει εκδώσει η Boom!. Είχα στεναχωρηθεί και τότε που το είχα διαβάσει, αλλά όταν είδα αυτό το tweet, στεναχωρήθηκα κι άλλο. Ευτυχώς που το Σεπτέμβρη, το Annual της VAMPIRELLA που θα κυκλοφορήσει, θα είναι σχεδιασμένο και μελανωμένο από τον Ηλία! Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εμένα αυτά τα νέα με έκαναν πολύ πολύ χαρούμενη!

Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον Γιάννη Ρουμπούλια, για μια ατυχή διατύπωση στο προηγούμενο post μου:

Γιάννη, μπορεί να μην έχουμε μιλήσει προσωπικά, αλλά οι καλοί συνάδελφοι εδώ μου έχουν πει αρκετά πράγματα, ώστε να πιστεύω πως θα έπαιρνες στην πλάκα αυτό που έγραψα. Προφανώς και δεν βγάζω συμπεράσματα για κάποιον βασιζόμενος σε λόγια (στην προκειμένη σε tweets) τρίτων, απλά αυτό που έγραψε ο Μανώλης σχετικά με τον Conan μου φάνηκε αστείο, γι’ αυτό και το έβαλα.

Φυσικά το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο τύχει και βρεθεί φιλοξενούμενος στη στήλη μου, έτσι; Δεν έχει παρά να μου μεταβιβάσει το παράπονό του, ή την παρατήρησή του (είτε απευθείας, είτε μέσω κάποιου από τους συναδέλφους) και με χαρά θα επανορθώσω.

Αυτά προς το παρόν. Μέχρι να τα ξαναπούμε, να περάσετε σούπερ, να κάνετε πολλά-πολλά μπάνια και να μου έρθετε πάλι με όρεξη.

Σας φιλώ
xxx