Marvel Now! Relaunch Με… Uncanny Avengers

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχα αναφερθεί στην έντονη φημολογία σχετικά με τις απανωτές αλλαγές στα creative teams σημαντικών τίτλων της Marvel, ως αποτέλεσμα του event της χρονιάς, AVENGERS VS. X-MEN.

Τα τελευταία 24ωρα, ενώ είχαν ακουστεί πολλά για reboot, φαίνεται ότι δεν οδηγούμαστε σε αυτό, αλλά σε relaunch, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι το continuity του Marvel Universe θα συνεχίσει να ισχύει, απλά οι περισσότεροι τίτλοι θα ξεκινήσουν (ξανά) από το #1, θα υπάρξουν μετονομασίες σε κάποιους, ενώ κάποιοι άλλοι θα τελειώσουν, και αρκετοί χαρακτήρες θα επανασχεδιαστούν και θα αλλάξουν το status και τα κίνητρά τους. Το relaunch θα έχει τον τίτλο Marvel Now! και η αρχή της ροής των σχετικών πληροφοριών έγινε στο website του ENTERTAINMENT WEEKLY όταν και δημοσιεύτηκε μια εικόνα που απεικόνιζε τη Jean Grey με την πρώτη της στολή ως Marvel Girl. Όπως θα διαβάσετε όμως στη συνέχεια, δεν πρόκειται για τη Jean Grey που πέθανε στο run του Grant Morrison στους X-Men…  Κάποιοι comic fans με συνδρομή στο έντυπο ΕW ξεκίνησαν να ποστάρουν στο διαδίκτυο πληροφορίες από το περιοδικό, ενώ ένα μέλος του CBR Board, αποκάλυψε στοιχεία για τρεις νέες σειρές της Marvel:

UNCANNY AVENGERS (Οκτώβριος 2012) σε σενάριο Rick Remender και σχέδιο Jerome Opena (ή John Cassaday – οι πληροφορίες διίστανται). Θα είναι ο νέος flagship τίτλος της Marvel, στον οποίο θα πρωταγωνιστούν ήρωες και από τις δύο ομάδες (Avengers και X-Men). Στην εικόνα που βλέπετε δίπλα και την οποία σχεδίασε ο Joe Quasada, απεικονίζονται ήρωες από ολόκληρο το φάσμα του Marvel Universe (Spider-Man, Hulk, Marvel Girl [Jean Grey], Nova, Iron Man, Nick Fury Jr, Captain America, Rocket Raccoon, Wolverine, Invisible Woman, Cyclops, Cable και Thor) σύμφωνα όμως με εκπρόσωπο της Marvel η σύνθεση αυτή δεν αντιστοιχεί στον τίτλο.

AVENGERS (Δεκέμβριος 2012): 15νθήμερος τίτλος σε σενάριο Jonathan Hickman και σχέδιο Esad Ribic, με περισσότερους από 18 Avengers στην ομάδα να πρωταγωνιστούν σε one shot stories, αλλά και σε  multi-issue arcs με ιστορίες στο διάστημα.

ALL NEW Χ-ΜΕΝ (Νοέμβριος 2012): Κι εδώ ερχόμαστε στη μεγαλύτερη έκπληξη. Σε σενάριο Brian Michael Bendis και σχέδιο Stuart Immonen, οι 5 original X-Men έρχονται από το παρελθόν (εξ ου και η παρουσία της Jean Grey, κι όχι η νεκρανάσταση που περιμέναμε), και θεωρούν ανεπίτρεπτα όσα βλέπουν και μαθαίνουν ότι έχουν συμβεί. Σύμφωνα με τον Bendis το time travel στοιχείο της ιστορίας δεν θα έχει τόσο μεγάλη σημασία, όσο το γεγονός ότι θα πρόκειται για μια δραματική ιστορία με τους χαρακτήρες στο επίκεντρο της δομής της.

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο που θα λειτουργήσει το relaunch, το EW αναφέρει ότι από τον Οκτώβριο του 2012, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, θα κυκλοφορήσουν συνολικά 22 τίτλοι, ένας κάθε εβδομάδα, που είτε θα είναι καινούριος, είτε παλιός με νέα αρίθμηση.

UPDATED: Στην ιστοσελίδα του Entertainment Weekly υπάρχει πλέον μία εκτενέστερη περιγραφή του relaunch με δηλώσεις εμπλεκόμενων δημιουργών και Marvel executives.