Comicdom Spotlight #2

Μετά από αρκετό καιρό το Spotlight επανέρχεται με δεύτερο installment για να σας επιστήσει την προσοχή σε κάποιους τίτλους που ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε, αλλά μπορεί να σας διέφυγαν επειδή δεν είναι από τους πρωτοκλασάτους.

CAPTAIN AMERICA #11-13
Για όσους έχουν μπερδευτεί με τα δεκάδες reboots του CAPTAIN AMERICA, ο συγκεκριμένος είναι ο τίτλος που είχε ξεκινήσει πέρσι το καλοκαίρι και για το πρώτο τεύχος του οποίου είχα γράψει review. Παρά το αρκετά καλό ξεκίημα, η συνέχεια δεν με δικαίωσε και σταμάτησα να διαβάζω τον τίτλο μετά το τεύος #3.

And yet, here I am again…

Ο λόγος είναι το σχέδιο του εξαιρετικού Patrick Zircher (να διαβάσετε οπωσδήποτε το MYSTERY MEN), που ξαφνικά “ανάγκασε” τον Brubaker να γράψει καλύτερες ιστορίες και το run να θυμίζει Gruenwald/Neary από τα 80s, με αρκετές αναφορές σε εκείνα τα storylines, και εξαιρετικά covers. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.

AQUAMAN #1-9
Υποψιάζομαι πως το AQUAMAN δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα DC comics που παίρνετε κάθε μήνα. Και όμως, ο Geoff Johns, σε συνεργασία με τον πολύ καλό Ivan Reis στο σχέδιο, παραδίδει μια σφιχτοδεμένη ιστορία, με πολλά twists και επικείμενες αποκαλύψεις για το παρελθόν του ήρωα.

Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό ότι ο Reis δεν έχει αναλάβει ακόμα κάποιον μεγαλύτερο τίτλο. Όπως και να ‘χει, do yourselves a favor and check it out.

WINTER SOLDIER #1-7
O Ed Brubaker συνεχίζει την εξαιρετική δουλειά που ξεκίνησε στο CAPTAIN AMERICA και αυτή τη φορά επικεντρώνεται στον Bucky Barnes, ο οποίος, αφού “σκοτώθηκε” στο FEAR ITSELF, προσπαθεί τώρα να επανορθώσει για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά τη διάρκεια του Ψυχρό Πόλεμο, με τη βοήθεια της Black Widow.

O Brubaker δημιούργησε τον Winter Soldier σε ένα από τα καλύτερα comebacks στα υπερηρωικά comics και η συνεργασία του, σε αυτόν τον τίτλο, με τον Butch Guice και τον Michael Lark, είναι εξαιρετική.

Αυτό θα έπρεπε να είναι από τα comics που διαβάζετε κάθε μήνα.