San Diego Comic Con 2012: Report 2

Η πρώτη ημέρα του San Diego Comic Con, της σημαντικότερης γιορτής των comics παγκοσμίως, ολοκληρώθηκε και, όπως φαίνεται, οι εκδότες ξεκίνησαν χαλαρά, αλλά χωρίς να τσιγγουνευτούν ενδιαφέροντων ανακοινώσεων και εκπλήξεων! Παραμένουμε, λοιπόν, έστω και… νοητικά, στις αίθουσες του SDCC και σας μεταφέρουμε τις σημαντικότερες ειδήσεις που προέκυψαν.

MARVEL

Marvel’s Next Big Thing Panel: Το κοντινό μέλλον βρέθηκε στο επίκεντρο αυτού του panel, στο οποίο συμμετείχαν οι: Axel Alonso, Marjorie Liu, Daniel Way, Neal Adams, James Asmus, Peter David και Joe Keatinge, μεταξύ άλλων. Δημιουργοί και editors μίλησαν για τα GAMBIT, CAPTAIN MARVEL, DEADPOOL, ASTONISHING X-MEN, NEW MUTANTS, X-FACTOR, HULK και FIRST X-MEN.

DC

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις του Tales From The Dark and The Edge Panel της DC αφορά στο JUSTICE LEAGUE DARK και στη συμμετοχή στη σειρά ενός χαρακτήρα του Neil Gaiman. Πρόκειται για τον Timothy Hunter του THE BOOKS OF MAGIC.

— Από το Vertigo Panel προέκυψε η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής έκπληξη του SDCC 2012. O Neil Gaiman έδωσε μεγάλη χαρά στους απανταχού fans του THE SANDMAN, ανακοινώνοντας μέσω βίντεο πως θα επιστρέψει στον υπερδημοφιλή χαρακτήρα του το 2013, με ένα mini series. Η συγκεκριμένη σειρά, την οποία θα σχεδιάσει ο J.H. Williams ΙΙΙ (PROMETHEA) θα αποτελεί prequel του THE SANDMAN #1 και θα διηγείται το πώς ο Morpheus φυλακίστηκε.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε και το βίντεο της ανακοίνωσης…

…και το πρώτο σχέδιο του J.H Williams ΙΙΙ.

IDW

Μια ακόμη Artist’s Edition ανακοίνωσε η IDW. Πρόκειται για το MAD: ARTIST’S EDITION, με δουλειές από την εποχή Kurtzman και συμμετοχές από Wally Wood, Jack Davis, Basil Wolverton και Bill Edler, μεταξύ άλλων.

DARK HORSE

— O Brian Wood είναι αρκετά hot όνομα τελευταία και η Dark Horse δεν το παραβλέπει. Για το λόγο αυτό, όπως ανακοίνωσε, του δίνει ένα ακόμη από τα… τεράστια licenced properties της, μετά το CONAN. Πρόκειται για το STAR WARS και μια νέα ongoing σειρά, με τον Wood στην καρέκλα του writer. Ο Wood θα συνεργαστεί με τον artist Carlos d’Anda (ΒΑTMAN: ARKHAM CITY) για να μας αφηγηθεί ιστορίες που λαμβάνουν χώρα μετά την πρώτη ταινία του 1977.

LEGENDARY

Legendary Comics panel: H εκδοτική που δημιούργησε η κινηματογραφική εταιρεία Legendary Pictures και έκανε το ντεμπούτο της με το HOLY TERROR του Frank Miller ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το μέλλον. Στο panel συμμετείχαν, μεταξύ άλλων οι Bob Schreck, Matt Wagner, Simon Bisley, Mark Waid, Max Brooks και Shane Davis, όλοι με νέα projects για την εταιρεία. Καλεσμένος έκπληξη ήταν και ο J. Michael Straczynski, ο οποίος ανακοίνωσε τη σειρά THE MAJESTIC FILES, μια νέα εκδοχή της υπόθεσης του Roswell.

ABSTRACT STUDIOS

— Οποιοδήποτε νέο προέρχεται από την εκδοτική Abstract, δε μπορεί παρά να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αφού αφορά στον εκδότη Terry Moore. Ο Moore ανακοίνωσε, λοιπόν, πως θα επιστρέψει στον κόσμο του STRANGERS IN PARADISE, αυτή τη φορά, όμως, με ένα διήγημα.

— Επιπλέον, ο επιτυχημένος δημιουργός ανακοίνωσε πως μετά το τέλος του RACHEL RISING (θα ολοκληρωθεί σε 30-40 τεύχη), σκοπεύει να ασχοληθεί με ένα νέο είδος: τα all-ages comics.

DRAWN & QUARTERLY

H Drawn & Quarterly ανακοίνωσε πως εξασφάλισε τα δικαιώματα για ΗΠΑ και Αγγλία για το CO-MIX: A RETROSPECTIVE OF COMICS, GRAPHICS AND SCRAPS του Art Spiegelman (MAUS). To CO-MIX θα περιέχει τα εκθέματα της retrospective έκθεσης που αφιέρωσε το φεστιβάλ της Angouleme (και αργότερα το Centre Pompidou στο Παρίσι) στο μεγάλο δημιουργό.

DYNAMITE

— Εκτός από το reboot του EVIL ERNIE, η Dynamite ανακοίνωσε ακόμη μια νέα σειρά. Ονομάζεται ΜASKS και αποτελεί ένα εντυπωσιακό team-up pulp ηρώων, όπως οι The Shadow, The Spider και Green Hornet. Το σενάριο υπογράφει ο Chris Roberson (iZOMBIE, SUPERMAN) και το σχέδιο (για πρώτη φορά μετά από έξι περίπου χρόνια, κατά τα οποία σχεδίαζε αποκλειστικά covers) ο Alex Ross.

AVATAR PRESS

Έντονο άρωμα Halloween είχε το panel της Avatar. Η εκδοτική ανακοίνωσε πως τον Οκτώβρη ξεκινά μια νέα σειρά, το NIGHT OF THE LIVING DEAD: AFTERMATH, με τον David Hine (STRANGE EMBRACE, SPAWN) να κρατά τα συγγραφικά ηνία. Επιπλέον, ανακοινώθηκε (ή, μάλλον, απειλήθηκε) πως το CALIGULA του David Lapham θα συνεχιστεί σε μια δεύτερη σειρά (CALIGULA: HEART OF ROME) τον ερχόμενο Δεκέμβρη.

Διαβάστε επίσης:

San Diego Comic Con 2012: Report 0

San Diego Comic Con 2012: Report 1