COMICDOM RESURRECTED #42: Hour Of Death

Οι πιο παρατηρητικοί από εσάς ίσως να είχατε παρατηρήσει την απουσία της στήλης εδώ και περίπου ένα μήνα. Η πραγματικότητα είναι ότι έχω πλέον στερέψει και δεν βλέπω κάποιο, έστω και μικρό, δείγμα έμπνευσης να επιστρέφει. Με αρκετό ψαχούλεμα στο αρχείο μας, κατάφερα και έβγαλα κάποιους συνδυασμούς,  κάποιους από αυτούς επιτυχημένους θέλω να πιστεύω, έκλεψα το έργο πολλών μουσικών για τις ανάγκες εύρεσης ενός τίτλου για τους παραπάνω συνδυασμούς και στην ανάγκη έκανα και μερικά αφιερώματα σε μερικούς χαρακτήρες.  Αλλά από ένα σημείο και μετά, οι ιδέες άρχισαν να έρχονται όλο και πιο δύσκολα, μέχρι που άρχισαν να σπανίζουν. Οπότε, αντί να το κουράζω άλλο, έφτασε ο καιρός που πρέπει να στείλω τη στήλη αυτή για ύπνο και το τέλος της σεζόν μοιάζει να είναι η ιδανική στιγμή για κάτι τέτοιο.

Οπότε, μιας και αυτές είναι οι τελευταίες στιγμές πριν τον επικείμενο θάνατό της, τι καλύτερο από το ασχοληθώ με αυτό το θέμα! Ο θάνατος στα comics, και δη στα superhero, είναι συνήθως προσωρινός και πολλές φορές αυτό είναι φως φανάρι.  Συνήθως, όμως, δεν την πατάνε οι ήρωες, αλλά όσα πρόσωπα τους περιβάλλουν, από κοντινά έως και πιο μακρινά.

Βέβαια, το κατώφλι  του θανάτου μπορεί να μετατρέψει έναν απλό θνητό σε κάτι εντελώς διαφορετικό, σε ένα πλάσμα τρομακτικό, που θα αργήσει να φανερώσει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο χάρος μπορεί να αποκτήσει θηλυκή μορφή και να περπατήσει ανάμεσα μας. Αλλά και πάλι, δε μπορεί να βοηθήσει κανέναν να ξεπεράσει την απώλεια ενός δικού του ανθρώπου, ούτε καν στον χάρτινο κόσμο, πόσο μάλλον στον δικό μας.

Τελευταία κλοπή τίτλου από: REVEREND BIZARRE – Hour Of Death