COMICDOM JOURNAL #48

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, τα περισσότερα νέα αυτή την περίοδο σχετίζονται με το San Diego Comic-Con 2012, για το οποίο η ομάδα του Comicdom έδωσε πλήρη αναφορά, με 12 εκτενέστατα reports. Παρ’ όλα αυτά, κάτι υπάρχει ακόμα να μάθουμε. Επειδή, λοιπόν, ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου απουσιάζει στην Ολλανδία (τον λόγο θα τον μάθετε σύντομα), αναλαμβάνω εγώ το ιερό καθήκον της ενημέρωσής σας.

  • NEWS

— Δε θα μπορούσε παρά να είναι πρώτη είδηση, όπως και παντού στον κόσμο. Μιλάω για τη δολοφονική επίθεση σε κινηματογράφο στις ΗΠΑ στην προβολή του DARK KNIGHT RISES. Δεν είναι κάτι που μπορεί εύκολα να το χωνέψει κανείς. (…)

— Λοιπόν, αυτό δε θα το πίστευα ποτέ. Το Kickstarter είναι ο τέταρτος εκδότης μετά την DC, τη Marvel και την Image! Που σημαίνει – αν το καλοσκεφτεί κανείς – ότι ο τέταρτος εκδότης είναι όλοι αυτοί που συνέβαλλαν! Φανταστικό. (…)

— Την τιμητική του έχει ο Γιάννης Μυλωνογιάννης στο Comics Alliance! Ένα ενθουσιώδες άρθρο για την Τέχνη του και μια κολακευτική αναφορά για το PROPHET, τη δουλειά που συμμετέχει, δείχνουν ότι ο Έλληνας σχεδιαστής τα πάει μια χαρά. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Θωμά Παπαδημητρόπουλο εδώ.

— To WALKING DEAD #100 ξεπούλησε! Και οι 384 χιλιάδες και κάτι ψιλά παραγγελίες του εξαντλήθηκαν και έτσι το τεύχος γράφει ιστορία. Θα βοήθησαν, βέβαια, και τα 13 variant covers. (…)

— Όπως είπα πιο πριν, το Comicdom έκανε εκτενέστατα reports για το SDCC 2012 αλλά το Newsarama επέλεξε τις ανακοινώσεις εκείνες που θεωρεί τις πιο σημαντικές από το κορυφαίο συνέδριο comics. (…)

— Δημοσιογραφική “δεοντολογία”, θα μπορούσε να είναι ένας τίτλος που ταιριάζει σε αυτή την είδηση. Και αυτό γιατί ο δημοσιογράφος του Guardian απλά πετσόκοψε, σε απαράδεκτο σημείο, τις απαντήσεις του Daniel Clowes. Ρίξτε μια ματιά και φρίξτε. (…)

  • FUN STUFF

— Για να μην είμαστε άδικοι με τον Guardian, έχει κάνει και ένα καταπληκτικό αφιέρωμα με τίτλο A Cartoonist’s Worldview. Ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα από αυτά.

Ivan Brunetti

Kate Beaton

Stephen Collins

— Παλάβωσα στο γέλιο, όταν είδα το σκίτσο του Skottie Young με τον Μπομπ Σφουγγαράκη zombie. Ο απίθανος αυτός σχεδιαστής – έχω και εγώ τις αδυναμίες μου – κάνει πολλά ωραία σκιτσάκια στο blog του.

— Δείτε μερικές φωτογραφίες από τη ταινία του Judge Dredd. Δεν είναι πολύ σκληροί όλοι τους; Μα πολύ σκληροί; Μπορείτε να δείτε και άλλες εδώ.

— Ένα εξαιρετικά εμπεριστατωμένο documentary για το Batmobile. Πώς εμφανίστηκε, τί συμβολίζει – πέρα από έναν τεράστιο φαλλό, αν μου επιτρέπετε το σχόλιο – οι απεικονίσεις του σε comics, ταινίες και animated series. Στην αρχή είπα “κοίτα με τι ασχολείται ο κόσμος”, αλλά κακά τα ψέματα, έχει την πλάκα του.

[youtube]http://youtu.be/9OofHYBOj-g[/youtube]

— Υπέροχη τέχνη από τον Simon Monk, που έβαλε γνωστούς ήρωες σε πλαστικές σακούλες.

Αυτά για σήμερα. Παραμείνετε συντονισμένοι στο Comicdom, καθώς παρ’ ότι το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, εμείς δεν κλείνουμε ακόμη για διακοπές…