COMICDOM JOURNAL #49

Σερφάροντας στο comics internet για το τελευταίο καλοκαιρινό installment: Ο απόηχος του μακελειού στο Κολοράντο είναι ακόμη έντονος, το εξώφυλλο του Todd McFarlane για το AMAZING SPIDER-MAN #328 πωλείται σε τιμή-ρεκόρ, τo Los Angeles Review of Books παρουσιάζει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Robert Crumb, καθώς και ένα πανέμορφο οπτικό αφιέρωμα στον Batman με artwork από σπουδαίους εικονογράφους, είναι μονο μερικές από τις ειδήσεις και τα fun stuff της εβδομάδας που πέρασε!

  • NEWS

Το μακελειό της 20ης Ιουλίου στο Κολοράντο στιγμάτισε για πάντα με μια τραγωδία την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου THE DARK KNIGHT RISES. Παρότι βρισκόμαστε στο κατακαλόκαιρο, οι σχετικές ειδήσεις δεν σταματούν να έρχονται…

– Σε έρευνα του αμερικανικού National Research Group (NRG), το 20 με 25% των ερωτηθέντων είπαν ότι φοβήθηκαν να επισκεφθούν κάποιο κινηματογράφο το επόμενο Σαββατοκύριακο από την τραγωδία. (…)

– Ο Christian Bale, o οποίος ως γνωστόν ενσαρκώνει τον Bruce Wayne/Batman στην τριλογία του Christopher Nolan, επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τους τραυματίες. (…)

– Στον απόηχο του γεγονότος, η DC ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την κυκλοφορία του BATMAN INCORPORATED #3 (το οποίο θα έβγαινε στα ράφια την περασμένη Τετάρτη), καθώς μέρος του περιεχομένου της ιστορίας θα μπορούσε να εκληφθεί ως έλλειψη ευαισθησίας από την πλευρά του εκδότη. Αντ’ αυτού, θα κυκλοφορήσει στις 22 Αυγούστου. (…)

– Με κάθε σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο, η είδηση ότι ένα εκ των θυμάτων του μακελειού μηνύει τη Warner Bros ως ηθικό αυτουργό της τραγωδίας λόγω της βιαιότητας της ταινίας, στερείται κάθε λογικής. (…)

– Δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου ο Batman λειτουργεί πλέον (ελπίζω όχι για πολύ) ως αρνητικό σύμβολο, ενώ παράλληλα ξεκινούν να γίνονται και κάποια καλά πράγματα για τα θύματα και τους συγγενείς τους. (…)

Στην υπόλοιπη ειδησεογραφία…

—Ο Grant Morrison δεν είναι ο μόνος που δήλωσε αυτές της μέρες ότι θα αποχωρήσει στο άμεσο μέλλον από το New 52 της DC. Στο Twitter, Rob Liefeld – ο οποίος γράφει αυτή τη στιγμή τρεις τίτλους και σχεδιάζει έναν – δήλωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει να γράφει χαρακτήρες άλλων και να επικεντρωθεί στους δικούς του. (…)

— Σύμφωνα με έναν από τους σκηνοθέτες της ταινίας CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER, το sequel θα είναι περισσότερο σκοτεινό και ακραίο. (…)

—Το εξώφυλλο του AMAZING SPIDER-MAN #328 από τον Todd McFarlane, πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι της τιμής-ρεκόρ των $675,250 (…)

— Η Marvel ακυρώνει το THANOS: SON OF TITAN mini-series. (…)

—” Έφυγε” στα 82 του χρόνια ο Dave Thorne, τον οποίο συχνά αποκαλούσαν πατέρα του cartooning στη Χαβάη. Το πιο πρόσφατο strip του ήταν το THORNEY’S ZOO, για τη HONOLULU STAR-ADVERTISER. (…)

— Ο Dave Gibbons δήλωσε ότι δεν θεωρεί το BEFORE WATCHMEN, πραγματικό WATCHMEN, αλλά κάτι άλλο. (…)

— To Newsarama κάνει μια εξαιρετική σούμα των ταινιών της Marvel που έχουν ανακοινωθεί ή ετοιμάζονται ήδη, για την προσεχή διετία. (…)

  • FUN STUFF

— Η Marvel παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο του ALL WINNERS SQUAD, του νέου web cartoon στο οποίο πρωταγωνιστούν ορισμένοι από τους λιγότερο επιτυχημένους χαρακτήρες της Marvel library, όπως ο Howard The Duck του Steve Gerber!

— To fansite The Art of Simon Bisley έχει ανεβάσει ένα gallery εξωφύλλων και concept work από το Lost Angeles, όπου πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο καλλιτέχνης θα δουλέψει στην IDW Publishing με μεταγραφή από το HEAVY METAL.

— To Los Angeles Review of Books παρουσιάζει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Robert Crumb.

Το Newsarama παρουσιάζει τους 10 χειρότερους Avengers, και προσωπικά δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τις επιλογές.

Μια οπτική ιστορία της Batcave για τους φίλους και τους φανατικούς του Batman…

— … αλλά και ένα poster με όλους τους villains του Batman, με μία ματιά! Από τους διάσημους μέχρι τους λιγότερο γνωστούς είναι όλοι εδώ! (μάθετε πως μπορείτε να το αποκτήσετε)

— Στη στήλη Best Art Ever του ComicsAlliance παρουσιάζουν αυτή την εβδομάδα, ένα εξαιρετικό οπτικό αφιέρωμα στον Batman με artwork από σπουδαίους εικονογράφους όπως οι Darwyn Cooke, Jaime Hernandez, Dave McKean, Chris Ware, Adam Hughes, Dave Stevens, David Mazzucchelli, Yildiray Cinar, Mike Mignola, James Jean, Brian Bolland, Alex Ross, , Michael Allred και Moebius!

— Η Drawn And Quarterly ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ένα υπογεγραμμένο και αριθμημένο, limited-edition portfolio του Chris Ware με τίτλο “Multi-Story Building Model”  το οποίο και περιγράφουν ως ένα “απολύτως μη αναγκαίο συμπλήρωμα” στο graphic novel, PANTHEON’S BUILDING STORIES. 14 φύλλα που συμπληρώνουν ένα μοντέλο 11 X 16 X 18, 1000 αντίτυπα, $79.95.

POORCRAFT. Ένα comic για το πως να ξοδεύεις λιγότερα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Ρετρό διαφημίσεις στα comics. Οι συλλέκτες σίγουρα θα έχετε πετύχει κάποιες σε παλιά τεύχη…

— To San Diego Comic Con έχει τελειώσει εδώ και δύο εβδομάδες, και το CBR υπόσχεται ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο Cosplay photo parade.

Photo by Caitlin Holland

— Το blog Golden Age Comic Book Stories παρουσιάζει από το μακρινό παρελθόν, splash pages του σπουδαίου εικονογράφου Jack Kamen για την ΕC Comics.

—Οι κακές αθλητικές επιδόσεις του Superman σε διαπλανητικούς Ολυμπιακούς Αγώνες, έλαβαν χώρα σε ένα τεύχος του 1963…

— Δείτε το trailer της ταινίας CHICKEN WITH PLUMS, η οποία βασίζεται στο graphic novel της Marjane Satrapi από το 2004, POULET AUX PRUNES.

— That’s all folks! Το Comicdom Journal παίρνει off τον Αύγουστο, και επιστρέφει στις 3 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε προσπαθήστε να περάσετε όσο το δυνατό καλύτερα, όπου κι αν βρίσκεστε!