PREVIEWS PICKS (August 2012)

Φτάσαμε πλέον στον Αύγουστο και στο τελευταίο PREVIEWS PICKS του Καλοκαιριού, λίγες μέρες πριν κλείσουμε το site για να πάμε και εμείς (όπως και εσείς, ελπίζουμε) διακοπές για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας.

Οι τελευταίοι οικοδεσπότες που θα ξεφυλλίσσουν, για λογαριασμό σας, τις σελίδες του καταλόγου της Diamond (OK, το κάνουν και για δικούς τους λόγους) είναι οι Νίκος Λάμπρης, Δημήτρης Σακαρίδης, Μυρτώ Τσελέντη και Κώστας Λαμπρόπουλος.

BLUE PAGES (Νίκος Λάμπρης)

Με τη θερμοκρασία να μη λέει να κατέβει, το PREVIEWS PICKS ήρθε να σας κρατήσει συντροφιά. Αυτό το μήνα, έχουμε διάφορες επιλογές από τους mainstream publishers, που ελπίζω να βοηθήσουν να ξεχαστούμε λίγο από τη ζέστη.

Marvel

UNCANNY AVENGERS #1 (pg. M3, $3.99)
Με τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Marvel για τα σχέδια των μεγάλων τίτλων και το Marvel Now!, ξεκινάμε με το UNCANNY AVENGERS. Ειλικρινά, η Marvel δε σταματά να με εκπλήσσει με τις κακόγουστες επινοήσεις της. What’s next, “X-Men: Earth’s Mightiest Heroes”? That’s not Marvel Now, that’s Marvel Later – for me! Και να μην ξεχάσω τον Cassaday, που κάθε δουλειά του είναι χειρότερη από την προηγούμενη.

DAREDEVIL: END OF DAYS #1 (pg. M43, $3.99)
Οι fans του Bendis θα χαρούν για την επιστροφή του στον τίτλο που τον έκανε mainstream superstar, αλλά και οι υπόλοιποι έχουν κάτι να περιμένουν, αφού το artwork είναι από τους Klaus Janson και Bill Sienkiewicz.

PUNISHER: WAR ZONE #1 (pg. M45, $2.99)
Ο τίτλος μας έρχεται από τα 90s, αλλά αυτή τη φορά, ο Punisher τα βάζει με τους Avengers. Το πόσο κολλάει ο Punisher με τους Avengers, λίγη σημασία έχει.

Dark Horse

TARZAN: THE RUSS MANNING YEARS Vol. 1 HC (pg. 43, $49.99)
Με την ευκαιρία της 100ης επετείου του Tarzan, η Dark Horse παρουσιάζει τον πρώτο τόμο με τις ιστορίες που σχεδίασε ο Russ Manning. Από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις αυτού του previews, αλλά δυστυχώς λίγο ακριβή.

DC

JOE KUBERT PRESENTS #1 (pg. 121, $4.99)
Η μοναδική αξιόλογη πρόταση της DC αυτό το μήνα. Ο Joe Kubert γράφει και σχεδιάζει δύο ιστορίες, ενώ υπάρχουν και άλλες δύο ιστορίες, από τους Brian Buniak και Sam Glanzman.

IDW

GIL KANE’S AMAZING SPIDER-MAN: ARTIST’S EDITION (pg. 169, PI)
Οι συγκεκριμένες εκδόσεις αποτελούν το “σίγουρο στοίχημα” από την IDW. Αυτή τη φορά, το Artist’s Edition ανήκει στα AMAZING SPIDER-MAN του ανυπέρβλητου Gil Kane, με μελάνια από τον τεράστιο John Romita Sr. Read and weep…

Image

CYBER FORCE  #1 (pg 184, free)
Μετά από 20 χρόνια, το Cyber Force (εγώ το θυμόμουν ως Cyberforce – μία λέξη!) επιστρέφει. Αποκλειστικά για τους hardcore fans της πρώιμης Image.

GREEN PAGES (Δημήτρης Σακαρίδης)

Επειδή θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας, πρέπει να ομολογήσω ότι αρχές Αυγούστου και με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου σε πλήρη εξέλιξη, η διάθεση που έχω για να ασχοληθώ με το PREVIEWS (και ακόμη περισσότερο το PREVIEWS PICKS) είναι αρκετά περιορισμένη. Συγνώμη, αλλά η προσοχή και η αυτοσυγκέντρωση μου είναι αφιερωμένες σε πιο σημαντικά πράγματα, όπως στα ρεκόρ συλλογής μεταλλίων του Phelps, στα όργια της Komova στους ασύμμετρους ζυγούς, ή στον εντυπωσιακό τελικό μεταξύ των δύο απίστευτων Κινέζων στο πινγκ-πονγκ!

Anyway, θα κάνω ένα μικρό διάλειμμα και θα ασχοληθώ λιγάκι και με τον κατάλογο της Diamond. Αλλά θα είμαι σύντομος και φειδωλός στις επιλογές μου…

CAROL LAY’S ILLITERATURE Vol. 1 (Boom! Studios/Boom! Town, pg. 275, $14.99)
Το κλισέ λέει ότι “η Carol Lay είναι μια από τις σημαντικότερες γυναίκες δημιουργούς στην ιστορία των αμερικανικών comics, με σπουδαίο έργο στο alternative χώρο, και δημιουργός ορισμένων από τα πιο έξυπνα χιουμοριστικά comics που έχουν γραφτεί ποτέ”. Προσωπικά, το πρώτο κομμάτι με αφήνει αδιάφορο, καθώς πιστεύω πως ένας άνθρωπος που δημιουργεί comics, πρέπει να κρίνεται από το έργο του και όχι από το τι έχει ανάμεσα στα πόδια του. Τα επόμενα δύο σκέλη, όμως, τα προσυπογράφω και με τα δύο χέρια, οπότε το συγκεκριμένο graphic novel είναι μέσα στις πιο σίγουρες επιλογές μου.

PROBLEMATIC: SELECTED SKETCHBOOK DRAWINGS 2004-2011 (Fantagraphics Books, pg. 312, $28.99)
Ωραία φαίνεται αυτή η συλλογή με σκίτσα από τα sketchbooks του σπουδαίου Jim Woodring, αλλά όπως λέει συχνά και ο Λαμπρόπουλος, οι καιροί είναι δύσκολοι και τα λεφτά λίγα…

JULIO’S DAY (Fantagraphics Books, pg. 312, $19.99)
…ειδικά, μάλιστα, όταν, με εννιά δολάρια λιγότερα, μπορεί να πάρει κανείς ένα graphic novel του Gilbert Hernandez, από την εποχή που ο δημιουργός δεν είχε ακόμη υποστεί παράκρουση και βίαιη αφαίρεση γούστου και αισθητικής. Το συγκεκριμένο είναι reprint από μια ιστορία που δημοσιευόταν σε συνέχειες, στο δεύτερο volume του ongoing LOVE & ROCKETS, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. (Πόσο κομπλεξικός είμαι που αναρωτιέμαι εδώ και δύο λεπτά αν η προηγούμενη πρόταση αφήνει, με επαρκή σαφήνεια, να εννοηθεί πως η ιστορία θα ολοκληρωθεί στο συγκεκριμένο volume; Anyway, δεν έχει πια σημασία…)

BEST AMERICAN COMICS 2012 (Houghton Mifflin Harcourt, pg. 316, $25.00)
Η καθιερωμένη ανθολογία με τις κορυφαίες δουλειές της προηγούμενης χρονιάς, από το χώρο (κυρίως) των alt/art-comics, όπως τις επέλεξε η φετινή guest editor Francoise Mouly (σύζυγος του Art Spiegelman), σε συνεργασία με τους μόνιμους series editors, Jessica Abel και Matt Madden (σύζυγοι μεταξύ τους).

DIOSAMANTE (Humanoids, pg. 318, $24.95)
Κοιτάξτε, εγώ δεν θα το πάρω, γιατί παρ’ όλο που θεωρώ τον Alejandro Jodorowsky σπουδαίο σκηνοθέτη (το SANTA SANGRE παραμένει μια από τις αγαπημένες μου “horror-but-not-exactly” ταινίες), όσα comics του έχω διαβάσει μου προκαλούν αφόρητη πλήξη (awaiting death threats soon). Όπως και να ‘χει, είναι μια σημαντική κυκλοφορία που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς, οπότε είπα να την αναφέρω.

CHARLES BURNS’ THE HIVE (Pantheon Books, pg. 332, $21.95)
Κοιτάξτε, εγώ δεν θα το πάρω, γιατί παρ’ όλο που θεωρώ τον Charles Burns σπουδαίο δημιουργό comics (το BLACK HOLE παραμένει ένα από τα αγαπημένα μου “horror-but-not-exactly comics”), το προηγούμενο graphic novel του με τον ίδιο πρωταγωνιστή, X’ED OUT, μου προκάλεσε αφόρητη πλήξη (slightly fewer death threats expected). Όπως και να ‘χει, είναι μια σημαντική κυκλοφορία που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς, οπότε είπα να την αναφέρω. (See what I did there?)

THE GOLDEN AGE OF DC COMICS 1935-1956 (Taschen, pg. 376, $59.95)
Για όποιους δεν ήθελαν να τα σκάσουν μαζεμένα, για να πάρουν το “θηρίο” 75 YEARS OF DC COMICS. Ή για εκείνους που δεν έχουν αρκετά μεγάλο ράφι στη βιβλιοθήκη τους για να βάλουν το 75 YEARS OF DC COMICS. Ή για εκείνους που ξέρουν πως είναι φύσει αδύνατο να διαβάσουν το 75 YEARS OF DC COMICS, λόγω του όγκου του. Ή ακόμη και για εκείνους που δεν ενδιαφέρονται για τις επόμενες περιόδους της DC (τις οποίες καλύπτει, μαζί με το Golden Age, το 75 YEARS OF DC COMICS). Τέλος πάντων, η συγκεκριμένη έκδοση, προφανώς, απευθύνεται σε κάποιους. Εγώ, πάντως, είμαι υποχρεωμένος να τονίσω πως το 75 YEARS OF DC COMICS υπάρχει, σε περιορισμένα κομμάτια, στο Amazon, με μόλις 118 ευρώ, δηλαδή περίπου τα διπλά απ’ ότι κοστίζει η συγκεκριμένη, περιορισμένη στο Golden Age, έκδοση…

Ε, αυτά, θέλετε κι άλλα; Δεν έχει! Πάω να δω τους Αμερικανούς να κάνουν διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων απέναντι στους δύστυχους Νιγηριανούς και μετά να κάνω μια επανάληψη στα απογευματινά αγωνίσματα της κολύμβησης, που τα είδα ελαφρώς αποσπασματικά. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

MANGA (Μυρτώ Τσελέντη)

Ας αφήσουμε τις πολλές-πολλές εισαγωγές, Αύγουστο μήνα με καύσωνα (ζέστη σε μισώ) και ας δούμε τι καλό βρίσκεται από manga επιλογές, τον χειρότερο μήνα του χρόνου.

THE HENTAI PRINCE AND THE STONY CAT (Digital Manga, pg. 299, $12.95)
Εκτιμάτε τις τσόντες και όχι για την καλλιτεχνική τους αξία, συλλέγετε περιοδικά με γυναίκες που φορούν όσο το δυνατόν λιγότερα ρούχα, συλλέγετε αγαλματάκια με αφαιρούμενα τμήματα των ρούχων τους, παραγγέλνετε comics και από το adult τμήμα του previews, θα μπορούσατε να διατηρήσετε site με reviews για fleshlight και άλλα αντίστοιχα προϊόντα και δεν μπορεί να περάσει από δίπλα σας ούτε θηλυκή γάτα και να μην πυροδοτήσει καυτές εικόνες στην φαντασία σας. Φυσικά, πολύ μικρό ποσοστό από αυτή σας την ενασχόληση μοιράζεστε με άλλους και ελπίζω ότι θα θέλατε να παραμείνει έτσι. Ο Yokodera Youto θα μπορούσε να είναι ο Ιάπωνας ξαδελφός σας, μόνο που αυτός θα ήθελε να μπορεί να μιλήσει για αυτά τα πράγματα δημόσια, ώστε να αποκτήσει την αναγνώριση που του αξίζει! Μια μέρα, μαθαίνει για ένα άγαλμα γάτας που πραγματοποιεί ευχές και πάει να το βρει. Words fail me…

STROBE EDGE vol. 1 (Viz Media, pg. 356, $ 9.99)
Η νεαρή Ninako δεν γνωρίζει τι είναι ο έρωτας, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Ren. Ο οποίος, όμως, α) είναι υπερ-δημοφιλής με μπόλικες θαυμάστριες, β) έχει μακροχρόνια σχέση. Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο ανάλαφρο ροζ στη ζωή σας, ορμήστε!

NAUSICAÄ OF THE VALLEY OF THE WIND DELUXE EDITION HARDCOVER BOX SET (Viz Media, pg. 361, $60.00)
Αν σας έλειπαν, μέχρι στιγμής, όλοι οι τόμοι του αριστουργηματικού αυτού manga, που ήταν στη θέση 44 του top 100 των 80s και στην θέση 2 στο top 50 manga, που κάναμε εδώ στο Comicdom, δεν έχετε πλέον δικαιολογία. Σε έκδοση πολυτελείας, οι 8 τόμοι συγκεντρώνονται εδώ, σε δύο hardcovers, με έξτρα έγχρωμες σελίδες και αφισάκια. Γιούπι!

HEROMAN VOL. 1 (Vertical Inc., pg. 364, $10.95)
O Stan Lee γιατί συνεχίζει να γράφει manga; Κάποιος να μας λυπηθεί…

Και έτσι φτάσαμε στο τέλος και για αυτό το μήνα. Καλές βουτιές σε όλους!

MERCHANDISE (Κώστας Λαμπρόπουλος)

Η καλοκαιρινή ραστώνη. Σύμφωνα με το βικιλεξικό, “ραστώνη” σημαίνει: έλλειψη δραστηριότητας, τρυφηλότητα, μαλθακότητα, ραθυμία, τεμπελιά. Καταρχάς, όσοι από εσάς κοροϊδεύατε τον Βύρωνα, μόλις μάθατε ότι η λέξη τρυφηλότητα υπάρχει, οπότε μπορείτε να αισθάνεστε άσχημα. Μπορείτε να αισθάνεστε πιο άσχημα, εάν όλα τα παραπάνω περιγράφουν εσάς, αλλά όχι το αφεντικό σας. Τέλος, μπορείτε να αισθάνεστε ακόμα πιο άσχημα εάν… όχι, ασ’ το, δεν θα κάνουμε πολιτική κουβέντα εδώ. Αντ’ αυτού, θα δούμε τι έχει αυτό το μήνα στο merchandise section του PREVIEWS.

THE MUNSTERS: GRANDPA’S DRAG-U-LA 1/18 DIE-CAST VEHICLE (pg. 417, PI)
Οι περισσότεροι που έχουν δει MUNSTERS, θυμούνται το Munster Koach, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Herman (και είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα υπήρχε site αφιερωμένο σε αυτό). Όταν, όμως, ο Herman έχασε το όχημά του σε έναν αγώνα, ο παππούς Munster έφτιαξε το Drag-u-la, προκειμένου να το κερδίσει πίσω. Όπως και το Munster Koach, έτσι και το Drag-u-la φτιάχτηκε από την εταιρία του George Barris (όπως και το Batmobile) και εμφανίστηκε μόνο σε ένα επεισόδιο της σειράς και στην ταινία. Τώρα, θα εμφανιστεί και στη συλλογή σας, σε κλίμακα 1/18.

FUTURAMA HYPNOTOAD VINYL FIGURE (pg. 419, $39.95)
Όσοι είστε fan του FUTURAMA, αποκλείεται να μην ξέρετε τον Hypnotoad. Τώρα, σας δίνεται η ευκαιρία να έχετε έναν Hypnotoad όλο δικό σας και να δοκιμάσετε τις αντοχές σας στο βλέμμα του. Μπορείτε να τον βάλετε πίσω από την πόρτα, ώστε να υπνωτίσει τυχόν διαρρήκτες, ή ανεπιθύμητους επισκέπτες, να τον παίρνετε μαζί σας στις δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετείστε πιο γρήγορα, ή να πάρετε δυο και να τους βάλετε τον έναν απέναντι στον άλλο, έτσι, για να δείτε τι θα γίνει.

DEADPOOL MINI BUST (Gentle Giant, pg. 431, $89.00)
Σε δυο πράγματα έχω αδυναμία: Στους villains που γίνονται fan favorites και αποκτούν δικό τους τίτλο (βλ. Venom) και τους πνευματικά ασταθείς χαρακτήρες (βλ. Foolkiller). Ε, ο Deadpool τα έχει και τα δυο! Τώρα μάλιστα, που ανακοινώθηκε το videogame, νομίζω ότι θα συμπαθήσουμε τον Deadpool ακόμη περισσότερο. Η Gentle Giant, πιθανότατα, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι την αγαπώ, ότι συμπαθώ τον Deadpool και ότι δεν θα μπορούσα να αντισταθώ σε αυτό εδώ το mini bust. Βαμμένο στο χέρι, σε κλίμακα 1/6, θα είναι ότι πρέπει για το ράφι σας.

DEADPOOL: PENCIL CUP DESK ACCESSORY (Gentle Giant, pg. 431, $99.13)
Για εσάς που θέλετε να ξεχωρίσετε στο γραφείο, η Gentle Giant έχει ένα απαραίτητο αξεσουάρ. Το χαριτωμένο κεφαλάκι του Deadpool, με έτοιμες τρύπες στον εγκέφαλο, έτοιμο να φιλοξενήσει τα στυλό και τα μολύβια σας. Εγγυημένα, θα είστε το επίκεντρο της κουβέντας σε κάθε πηγαδάκι και ίσως εξασφαλίσετε και διακοπές. Μόνιμες ίσως, αλλά διακοπές. Όπως λέει και η Gentle Giant, στο site της, αυτό είναι το πρώτο από τη σειρά αξεσουάρ γραφείου που ετοιμάζουν, επομένως, ακόμη κι αν δεν σας αρέσει ο Deadpool, κάποια στιγμή θα μπορείτε να έχετε κι εσείς πάνω στο γραφείο σας αυτό που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Ο μήνας του Deadpool έφτασε στο τέλος του, θα τα πούμε στις αρχές Σεπτέμβρη.