PREVIEWS PICKS (September 2012)

Η λήξη των διακοπών μας συνέπεσε με την κυκλοφορία του νέου PREVIEWS και οι Νίκος Λάμπρης, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος και Ανδρέας Μιχαηλίδης αναλαμβάνουν πρώτοι-πρώτοι να κάνουν ένα διάλειμμα από τη γκρίνια που πάντοτε ακολουθεί την περίοδο των διακοπών, να στρωθούν στο διάβασμα και να σας προτείνουν τις επιλογές τους από τη σοδειά του ερχόμενου Νοεμβρίου.

BLUE PAGES (Νίκος Λάμπρης)

To Picks αυτού του Σεπτεμβρίου είναι αρκετά ιδιαίτερο, αφού για πρώτη φορά δε θα περιλάβει τίποτα από DC. Congratulations are in order… Ευτυχώς η Marvel καλύπτει το κενό αυτό με το Marvel Now!, οπότε θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για χώσιμο παρακάτω. Οι IDW και Image θα προσθέσουν ακόμα μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές.

MARVEL

INDESTRUCTIBLE HULK #1 (pM 2-3, $3.99)
To creative team είναι ένας καλός λόγος να το δοκιμάσετε. O Waid είναι από τους καλύτερους superhero writers, ενώ και το preview artwork του Leinil Francis Yu φαίνεται εντυπωσιακό.

ALL-NEW X-MEN #1 (pM 8-10, $3.99)
Δεν είμαι από τους μεγαλύτερους fans του Bendis, αλλά σίγουρα θα το δοκιμάσω. To premise φαίνεται ενδιαφέρον και το artwork του Stuart Immonen είναι σίγουρα άλλος ένας λόγος. Από την άλλη, δε θα καταλάβω ποτέ το λόγο που το UNCANNY X-MEN Vol 2 δεν κράτησε ούτε 2 χρόνια… Στη Marvel είναι τσακωμένοι με το planning…

IRON MAN #1 (pM 13-15, $3.99)
O Greg Land συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο με αυτό που αποκαλεί “σχέδιο”. Τουλάχιστον έφυγε από το X-MEN.

THOR: GOD OF THUNDER (pM 16-18, $3.99)
Πραγματικά εντυπωσιακό το σχέδιο του Esad Ribic, οπότε αν σας ενδιαφέρουν οι επικούρες, σίγουρα θα σας αρέσει.

CAPTAIN AMERICA #1 (pM 21-23, $3.99)
Άλλο ένα re-numbering του CAPTAIN AMERICA… Πραγματικά, έχει αρχίσει να κουράζει. Το όλο set-up δεν πείθει και πολύ και o Romita φαίνεται κουρασμένος, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

FANTASTIC FOUR #1 (pM 26-27, $2.99)
Και το FANTASTIC FOUR ξεκινά από το #1, με Fraction/Bagley να διαδέχονται το πετυχημένο run του Hickman. O Bagley είναι σταθερός, οπότε οι fans του ξέρουν τι να περιμένουν.

IDW

JUDGE DREDD: THE COMPLETE BRIAN BOLLAND (pg. 149, $49.99)
Με τη επερχόμενη ταινία καθ’ οδόν, είναι μια καλή ευκαιρία να συγκεντρώσετε τις ιστορίες του Bolland σε ένα hardcover. Αν ήταν και πιο φτηνό…

MAD ARTIST’S EDITION (pg. 156-157, please inquire)
Ο τόμος αυτός συλλέγει τα τεύχη 1-18 του MAD, με ιστορίες από Harvey Kurtzman, Wally Wood και άλλους.

IMAGE

CLONE #1 (pg. 182-183, $2.99)
Δεν είμαι σίγουρος για την ιστορία, αλλά το σχέδιο του Juan Jose Ryp θυμίζει λίγο Darick Robertson στο TRANSMETROPOLITAN, οπότε θα το δοκιμάσω.

 GREEN PAGES (Θωμάς Παπαδημητρόπουλος)

Τελικά, αυτοί οι superheroes βρίσκονται παντού: στις μπλε σελίδες του PREVIEWS, το σινεμά, την τηλεόραση και, πλέον, και στις πράσινες σελίδες του καταλόγου της Diamond. Βέβαια, δεν είναι τίποτε καινούργιο το να βλέπουμε νέους superhero τίτλους και από τις ανεξάρτητες εκδοτικές, αλλά αυτό το μήνα μου έκανε εντύπωση. Πάλι καλά που υπάρχουν και οι κλασικές αξίες, όπως ο Chris Ware και οι πάπιες του Disney, για να μην ξεχνιόμαστε!

SUPURBIA #1 (Boom! Studios, pg. 264, $3.99)
Νέος superhero τίτλος από τη Boom!, που, σύμφωνα με το solicitation, παρακολουθεί τη ζωή των superhero οικογενειών και – κυρίως – των συζύγων τους. Κάτι σαν REAL HOUSEWIVES που πλένουν κολάν ένα πράγμα. Δεν έχω παρακολουθήσει κανένα τίτλο της writer, Grace Randolph (NATION-X, HER-OES), αλλά αν έχει καλό χιούμορ, ίσως να αξίζει. Από την άλλη, πόσα πρωτότυπα πειράματα με superheroes έχουν πιάσει τα τελευταία χρόνια;

TRANSMETROPOLITAN: ALL AROUND THE WORLD ART BOOK (Comic Book Legal Defense Fund, pg. 274, $50.00)
Μετά από την επιτυχημένη καμπάνια στο Kickstarter, το art book που επισκέπτεται τον δυστοπικό (και ξεκαρδιστικά σατιρικό) κόσμο του Warren Ellis έγινε πραγματικότητα και τώρα μπορείτε να το αποκτήσετε κι εσείς που τόσο καιρό το παίζατε safe. Είναι λίγο τσιμπημένο, αλλά περιέχει δεκάδες συνεισφορές από καλλιτέχνες (μεταξύ άλλων και οι Cliff Chiang, Camilla d’Errico, Kristian Donaldson, Cully Hamner, Milo Manara, John McCrea, Dean Motter, Darick Robertson και Fiona Staples) και τα 50 δολάρια που θα ξοδέψετε θα πάνε για καλό σκοπό.

MASKS #1 (Dynamite Entertainment, pg. 279, $3.99)
Είχαμε καλύψει την ανακοίνωση της συγκεκριμένης σειράς στο πρόσφατο report μας για το San Diego Comic Con. Tα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στη σειρά (της οποίας το σενάριο υπογράφει ο… επαναστάτης Chris Roberson [SUPERMAN, iZOMBIE]) είναι, πρώτον, ότι πρώτη φορά έχουμε τέτοιο team up από pulp superheroes (The Shadow, The Spider και Green Hornet) και, δεύτερον, ότι το σχέδιο (για πόσα τεύχη άραγε;) αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο Alex Ross, μετά από έξι χρόνια αποκλειστικής ενασχόλησης με covers.

Αν κανένα από τα δύο δε σας συγκινεί, μπορώ με σιγουριά να πω ότι αυτη η σειρά δεν είναι για εσάς.

ΤΗΕ BOYS #72 (Dynamite Entertainment, pg. 283, $4.99)
Για κάποιο λόγο, το THE BOYS του Ennis δεν έχει πέσει ποτέ στα χέρια μου, έστω για ένα τελετουργικό ξεφύλλισμα. Αν και δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για το σατιρικό ύφος του συγκεκριμένου τίτλου, πάντοτε ήμουν περίεργος να μάθω τι ακριβώς συμβαίνει. Με τη σειρά να ολοκληρώνεται σε αυτό το τεύχος, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αποφασίσω να πάρω κάποιο trade. Έτσι, για το γαμώτο. Να με ρωτάνε στο δρόμο για το THE BOYS και να μην ξέρω τι να απαντήσω; Ντροπή!

MULTI-STORY BUILDING MODEL: A CHRIS WARE PORTFOLIO (Drawn & Quarterly, pg. 298, $79.95)
Δώσατε ήδη 50 ζεστά δολαριάκια για το BUILDING STORIES του Chris Ware (και καλά κάνατε) τον προηγούμενο μήνα, αλλά θέλετε κι άλλο; Μπορείτε να αποκτήσετε αυτό το άχρηστο (δεν είμαι κακός, το λέει και στο solicitation) portfolio που περιέχει τα σχέδια του κτιρίου που βρίσκεται στο ρόλο του background στις ιστορίες του Ware και να ξεκινήσετε τη χειροτεχνία, μέχρι να το δείτε να ορθώνεται μπροστά σας! Από τη μία είναι ακριβό και άχρηστο, από την άλλη συλλεκτικό και υπογεγραμμένο. Βάλτε σε προτεραιότητα τα πολυέξοδα βίτσια σας (χωρίς τουλάχιστον δύο τέτοια, δε νοείται καταναλωτής) και αποφασίστε.

WALT DISNEY’S DONALD DUCK: A CHRISTMAS FOR SHACKTOWN (Fantagraphics Books, pg. 302, $28.99)
Κυκλοφορίες σαν κι αυτή είναι η χαρά του συντάκτη, αφού δε χρειάζεται να γράψει πολλά για αυτή. Αν δεν αποφασίσατε ήδη να το αγοράσετε – από τον τίτλο, το γεγονός ότι εκδίδεται από τη Fantagraphics και την υπογραφή τoυ Carl Barks – δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορώ να πω, ώστε να σας πείσω. Το μόνο που θα έκανε αυτή την έκδοση να αξίζει πιο πολύ θα ήταν να φτύνει πενηντάευρα (αλλά δεν το κάνει – μη σας παρασύρω άδικα).

SPACEHAWK (Fantagraphics Books, pg. 303, $39.99)
Toν Basil Wolverton θα τον γνωρίσεις πιθανότατα από τα χιουμοριστικά του strips, στο MAD MAGAZINE (της καλής εποχής) και αλλού. Θα τον λατρέψεις, όμως, από τις science fiction ιστορίες του και, πιο συγκεκριμένα από αυτές που έχουν ως πρωταγωνιστή τον Spacehawk. Εκεί, ο Wolverton παίζει στα δάχτυλα τις φόρμες του genre, αλλά δε διστάζει παράλληλα να τοποθετήσει αυτές τις φόρμες σε έναν κόσμο άρρηκτα συνδεδεμένο με το γενικότερο σουρεαλιστικό ύφος που μας έχει συνηθίσει. Ο συγκεκριμένος τόμος της Fantagraphics συγκεντρώνει όλες τις ιστορίες του Spacehawk και, πιστέψτε με, καλύπτει πολλά περισσότερα από την απλή εγκυκλοπαιδιή περιέργεια.

A TREASURY OF VICTORIAN MURDER COMPENDIUM VOL.1 (NBM, pg. 312, $24.99)
Aν δε γνωρίζετε την άκρως ενδιαφέρουσα σειρά του Rick Geary, στην οποία παρουσιάζει γνωστούς φόνους από τη Βικτωριανή εποχή (εσχάτως κι από άλλες, πιο πρόσφατες περιόδους), το συγκεκριμένο Compendium μόλις πέταξε από το παράθυρο και τις τελευταίες σας δικαιολογίες. Ο Geary έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να προσεγγίζει τις υποθέσεις του, τόσο ερευνητικό όσο και λογοτεχνικό, καλύπτοντας κάθε γούστο. Πάντοτε στα συν, υπολογίζω και το εκπληκτικό κατά κανόνα σχέδιο του ταλαντούχου artist.

Στο VOL.1 συγντρώνονται τρεις ιστορίες: οι JACK THE RIPPER, THE BEAST OF CHICAGO και FATAL BULLET.

ΜANGA (Aνδρέας Μιχαηλίδης)

Άγρυπνος, ανοργάνωτος, μόλις μπήκε ο Σεπτέμβρης και το καταραμένο PREVIEWS τώρα βρήκε να έχει manga. Never a break… Καλωσήλθατε πίσω κι από μένα και πάμε να δούμε τι έβγαλαν οι φίλοι μας οι Ιάπωνες (που τα τελευταία χρόνια δεν σταματούν να βγάζουν κακούς κλώνους του DRAGONBALL και του γενόσημου “βυζιά και ξύλο”).

47 RONIN #1 (of 5) (Dark Horse, pg. 30, $3.99)
Ο Stan Sakai μας εκπλήσσει, αφήνοντας πίσω τους ζωόμορφους ήρωές του, και αναλαμβάνει τη μεταφορά μιας από τις πιο επικές ιαπωνικές ιστορίες σε comic, με σενάριο του Mike Richardson και τις πολύτιμες συμβουλές του Kazuo Koike (LONE WOLF AND CUB)! Ανδρεία, τιμή, εκδίκηση!

DANZA GN (Kodansha Comics, pg. 310, $12.99)
Έξι αλληλένδετες, αλλόκοτες ιστορίες από τη Natsume Ono (HOUSE OF FIVE LEAVES), με υπόβαθρο την Ιαπωνία, τη Νέα Υόρκη, τη Βοστόνη και τη Βόρεια Ιταλία.

DANCE IN THE VAMPIRE BUND OMNIBUS 1 SC (Seven Seas Entertainment LLC, pg. 322, $19.99)
Ένα απρόσμενα καλό manga γύρω από το προσφιλές θέμα των βρικολάκων, το οποίο, παρά τις τυπικές παιδοφιλικές υπόνοιες (επίσης προσφιλείς στους mangaka, ειδικά της σύγχρονης εποχής), έχει μια πολύ αξιοπρεπή ιστορία και καλό σχέδιο. Όλα ξεκινούν όταν η Mina Tepes, βασίλισσα των βρικολάκων, αγοράσει το χρέος της Ιαπωνίας και ένα τεχνητό νησί-παράδεισο για το είδος της…

THE BOOK OF FIVE RINGS (Shambhala, pg. 322, $16.95)
Το βιβλίο φιλοσοφίας, στρατηγικής και σπαθασκίας του θρυλικού ξιφομάχου του 17ου αιώνα, Miyamoto Musashi, σε μορφή manga δια χειρός Chie Kutsuwada, βασισμένo στη μετάφραση του Sean Michael Wilson. Tο manga δεν περιλαμβάνει μόνο το ίδιο το κείμενο, αλλά και την ιστορία της συγγραφής του.

EVANGELION CHRONICLE ILLUSTRATIONS (Udon Entertainment, pg. 331, $39.99)
Ένα βιβλίο που συλλέγει όλο το original artwork μιας από τις πιο αντιφατικές σειρές στην ιστορία του ιαπωνικού animation, καθώς και προσχέδια, σχόλια των δημιουργών και ένα σωρό άλλα καλούδια για τον φανατικό Δαλκίδη – εεε… συλλέκτη.

TEZUKA’S MESSAGE TO ADOLF VOL. 2 (Vertical Inc. pg. 340, $26.95)
Καθαρά για την περίπτωση που είχατε ξεχάσει τον δεύτερο, σκληρόδετο τόμο του αριστουργήματος του Θεού των manga, σχετικά με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Λέμε τώρα…

Το NGE έχει την τιμητική του αυτό το μήνα, καθώς επανεκδίδονται τα manga του σε format 3-σε-1 ($19.99), καθώς και το εκπληκτικό artbook DER MOND ($29.99), αμφότερα στη σελίδα 342 από τη VIZ Media.

Αυτά λοιπόν – μια αξιοπρεπής εσοδεία από το συγκεκριμένο PREVIEWS. Με τις υγείες σας και καλή ώρα στην τσέπη σας.