Comicking Party Στο Tilt Mε Tη Βάλια Καπάδαη Kαι Tον Παύλο Παυλίδη

Ένα πάρτι διαφορετικό από τα άλλα μπορείτε να επισκεφθείτε το ερχόμενο Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για το Comicking Party με τη Βάλια Καπάδαη και τον Παύλο Παυλίδη, το οποίο ξεκινά στη 1 το μεσημέρι, στο Tilt. Περισσότερα για αυτό το ιδιόμορφο πάρτι μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

COMICKING PARTY με τη ΒΑΛΙΑ ΚΑΠΑΔΑΗ και τον ΠΑΥΛΟ ΠΑΥΛΙΔΗ
Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου
1 το μεσημέρι
στο Tilt, Ασκληπιού 37, ανάμεσα στη Σκουφά και τη Διδότου

Η δημιουργία των κόμικς είναι συνήθως μία διαδικασία μοναχική. Ο κομίστας, κλεισμένος στο στούντιο του, μονομαχεί με τον εαυτό του προσπαθώντας να αποτυπώσει με εικόνες ιδέες και ιστορίες.

Η Βάλια Καπάδαη και ο Παύλος Παυλίδης αποφάσισαν να μοιραστούν για μία μέρα αυτή την εμπειρία με τους φαν των κόμικς. Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα φέρουν τα μολύβια, τους ραπιντογράφους, τα πινέλα και τις νερομπογιές τους στο Tilt και θα ζωγραφίζουν επιτόπου για τους φίλους τους.

Και οι δύο κομίστες ξεκίνησαν με αυτό-εκδόσεις και συνεργάζονται σήμερα με βρετανικές εταιρείες.

Η Βάλια Καπάδαη έχει συμμετάσχει σε διεθνείς συλλογές, όπως το Womanthology της IDW, το Urban Legends και το Bayou Arcana της Markosia, το Fairy Tales της EyeSaw Comics και το Black Label Comics #1 της ομώνυμης εταιρείας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε δύο graphic novels για λογαριασμό της Markosia, το Kindred Spirits σε κείμενο της Maggie Lewinowicz και το White Knuckle σε κείμενο του Cy Dethan, και συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική της πορεία.

Ο Παύλος Παυλίδης, πιο νέος στο χώρο, συνεργάστηκε πριν λίγο καιρό με τον Lee Grice για τη δημιουργία του «ΛΑΜΔΑ», και αυτή την εποχή εικονογραφεί ένα graphic novel σε σενάριο του Ollie Masters.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη δουλειά τους, στο πάγκο που θα στήσουν, θα υπάρχουν πολλά από τα κόμικς που έχουν μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει, πρωτότυπα έργα τους, καθώς και κάποια αντικείμενα-έκπληξη, φτιαγμένα ειδικά για την εκδήλωση.

Όλα αυτά σε μία ατμόσφαιρα πάρτι, με ποτά, μεζεδάκια και με μουσική που έχουν διαλέξει οι ίδιοι οι δημιουργοί. Και όπως σε όλα τα αντίστοιχα πάρτι, εκείνη την ημέρα το Tilt θα διαθέτει μέρος του στοκ με μεγάλη έκπτωση.

Στο τέλος, θα κληρωθούν σε δύο τυχερούς τα πρωτότυπα έργα, στα οποία βασίστηκε η αφίσα του πάρτι.