COMICDOM JOURNAL 17-09-12

Σερφάροντας στο comics internet: Tα spoilers για τις θανατερές εξελίξεις στο AVENGERS VS X-MEN, η πικρία του Dave Sim, οι νέες σειρές του Marvel ΝΟW!, τα trailers και οι ειδήσεις για τις τηλεοπτικές σειρές THE WALKING DEAD και ARROW, και όπως πάντα artwork και fun stuff, σας περιμένουν -μεταξύ πολλών άλλων- στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Το AVENGERS VS X-MEN #11 φιλοξενεί τον θάνατο ενός σημαντικού χαρακτήρα, και το πρώτο Μέσο Ενημέρωσης που είχε την αποκλειστικότητα της ταυτότητάς του, ήταν η Daily News της Νέας Υόρκης. (…) SPOILER WARNING!

— Μήπως όμως οι απώλειες είναι περισσότερες της μιας και συνεχίζονται στο AVENGERS VS. X-MEN: CONSEQUENCES #1; (…) SPOILER WARNING!

— Μοιρασμένα τα πράγματα στις πωλήσεις του Αυγούστου, καθώς η Marvel -αν και με μόλις δύο comics (AVENGERS VS X-MEN #9-10) στην πρώτη δεκάδα- επικράτησε οριακά στις πωλήσεις, ενώ η DC ήταν μπροστά στα έσοδα, κατέχοντας και την πρώτη θέση στα graphic novels με το BATMAN: EARTH ONE. (…)

— Οι λίστες πωλήσεων του ComiXology είναι χωρισμένες ανά χώρα και γι’ αυτό παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Όπως, για παράδειγμα, ότι o Archie είναι δυνατό χαρτί στην Ινδία, ή ότι στην Ελλάδα, το SEVERED πουλάει πολύ περισσότερο από το AVENGERS VS X-MEN! (…)

— Πικραμένος από τις εξαιρετικά χαμηλές πωλήσεις του GLAMOURPUSS (το οποίο σταμάτησε), αλλά και έτοιμος να τα παρατήσει συνολικά, εμφανίζεται ο δημιουργός του CEREBUS, Dave Sim. (…)

— Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Ignatz Awards, κατά τη διάρκεια της Small Press Expo. Αδιαμφισβήτητοι νικητές της βραδιάς, οι Jaime και Gilbert Hernandez, με νίκες σε τρεις κατηγορίες. (…)

— Όπως δημοσίευσε πρώτο το Newsarama, η νέα σειρά THUNDERBOLTS έρχεται από τους Daniel Way και Steve Dillon, με πρωταγωνιστές τους Red Hulk, Punisher, Elektra, Venom και Deadpool. (…)

— Η  σειρά UNCANNY X-FORCE, που έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από σκληροπυρηνικούς X-Fans, ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο, με την αποχώρηση του Rick Remender. Τη θέση της παίρνει το CABLE AND X-FORCE, από τους Dennis Hopeless και Salvador Larroca. (…)

— Δεκαέξι έφηβοι ήρωες της Marvel θα είναι οι πρωταγωνιστές του νέου AVENGERS ARENA, από τους Dennis Hopeless και Kev Walker, με ένα concept που πολύ αμφιβάλλω αν μπορεί να στηρίξει ongoing σειρά. (…)

— Kάποιες πρώτες πληροφορίες αποκαλύπτουν μέρος του roster των NEW AVENGERS, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο για ongoing σειρά Psylocke! (…)

— To Facebook ανάγκασε το NEW YORKER να αποσύρει από τη σελίδα του ένα σκίτσο με τους πρωτόπλαστους, γιατί ο σχεδιαστής είχε βάλει ρώγες στο στήθος της Εύας, και οι ρώγες είναι ανάμεσα στα no-no’s της εν λόγω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. (…)

— Με αφορμή το θάνατο ενός σημαντικού χαρακτήρα στο AVENGERS VS X-MEN #11, το Newsarama επιλέγει τους 10 σημαντικότερους θανάτους ηρώων σε crossovers. (…)

  • FILMS / TV

Φωτογραφίες, teaser trailer, poster, behind-the-scenes video… Τις τελευταίες εβδομάδες, οι fans της τηλεοπτικής σειράς THE WALKING DEAD δεν θα έπρεπε να έχουν κανένα παράπονο, εκτός αν ζουν στην Ελλάδα, όπου όπως θα είδατε αν ακολουθήσατε τα παραπάνω links, μας έχουν στην απ’ έξω για τουλάχιστον τα μισά από αυτά. Ευτυχώς, όμως, τώρα υπάρχει επιπλέον promo υλικό για την 3η σεζόν, με ένα trailer 30 δευτερολέπτων (που μπορούμε να δούμε κι εμείς) και 6 ακόμη φωτογραφίες! (…)

— Η κινηματογραφική μεταφορά του sequel της ταινίας 300, αλλάζει όνομα, και από XERXES (ή BATTLE OF ARTEMISIA – όπως έπαιζε το ενδεχόμενο), μετονομάζεται σε 300: RISE OF AN EMPIRE. Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Αυγούστου του 2013. (…)

— Η πρεμιέρα της τηλεοπτικής σειράς ARROW πλησιάζει και, όπως αναμενόταν, κορυφώνεται η προώθησή της, με ειδήσεις και previews:

– Ένα set φωτογραφιών από τον πιλότο της σειράς, επιχειρεί να ζεστάνει το κλίμα. (…)

– Στις 10 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που θα γίνει η πρεμιέρα, θα κυκλοφορήσει μία digital σειρά comics ARROW, εμπνευσμένη από την τηλεοπτική σειρά. Το comic θα γράφουν οι Marc Guggenheim και Andrew Kreisberg, ενώ το σχέδιο θα ανήκει, αρχικά, στον θρυλικό δημιουργό Mike Grell και στη συνέχεια, στους Sergio Sandoval και Jorge Jimenez. (…)

– Ο Geoff Johns θα γράψει το έβδομο επεισόδιο, με τίτλο Muse On Fire. (…)

– Το E! Online φιλοξενεί ένα sneak peek της σειράς, όπου ακούγεται να μονολογεί ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, Oliver Queen, τον οποίο ερμηνεύει ο Stephen Amell.

— Κι ένα ακόμη trailer, για την περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι εκεί έξω που εξακολουθούν να το σκέφτονται αν θα δουν τη σειρά ή όχι. (Στο οποίο trailer, η wannabe αισθητική Nolan γίνεται άμεσα αντιληπτή.)

— Μπορεί οι φωτογραφίες από το σετ της ταινίας THOR: THE DARK WORLD να μην είναι πεντακάθαρες, αλλά τον σκοπό τους τον επιτελούν και με το παραπάνω! (…)

— Η New Line Cinema επαναφέρει τα σενάρια περί μεταφοράς το Y: THE LAST MAN στη μεγάλη οθόνη. (…)

— Μιλώντας για την επερχόμενη τηλεοπτική σειρά S.H.I.E.L.D., o Joss Whedon δήλωσε ότι θα δούμε νέους χαρακτήρες, ενώ για την επόμενη ταινία Avengers, ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους ήρωες.

— Στο πλαίσιο του DC Nation, ντεμπουτάρει, στα τέλη του μήνα, μια σειρά animated shorts, με τίτλο JL ANIMALS. Ζώα με υπερδυνάμεις θα αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της φάρμας τους, από τις 29 Σεπτεμβρίου, στο Cartoon Network. (…)

— O animator Luis Pelayo Junquera πήρε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες Punisher που προέκυψαν από τη συνεργασία των Garth Ennis και Steve Dillon, και δημιούργησε το ομώνυμο animation short “Do Not Fall In New York City”. Check it out!

  • ARTWORK

AVENGERS #1-3 interlocking covers by Dustin Weaver

Superman by Dave Bardin

AMAZING SPIDER-MAN #700 wraparound variant cover by Humberto Ramos

Donna Troy & Wonder Girl by Aaron Lopresti

Hellboy by Francisco Perez

AMERICAN CENTURY by Glen Orbik

Superman, Wonder Woman & Batman by Darwyn Cooke

The Sword’s APOCRYPHON CD cover by JH Williams III

  • FUN STUFF

— Διαβάστε δωρεάν στο Issuu, το comic του Γιάννη Μυλωνογιάννη, OLD CITY BLUES (#1-4)

— O geek ξέρει!

— Όποιος παρακολουθεί έστω και λίγο την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, δύσκολα θα διαφωνήσει με την απεικόνιση της Michelle Obama από τον καναδό J. Bone.

AMNESIA… Κακό πράγμα, εκτός κι αν είναι στριπάκι (απ’ τα καλά).

— That’s all folks! Σας αφήνω με τον αγαπημένο μας θείο Stan, να μας εξηγεί γιατί το “Fuck You!” είναι κομπλιμέντο. Την επόμενη Δευτέρα, εμπιστευτείτε την εβδομαδιαία ενημέρωσή σας στη Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ μαζί τα ξαναλέμε σε 15 ημέρες!