COMICDOM JOURNAL 01-10-12

Σερφάροντας στο comics internet: Η ολοκλήρωση του manga έπους BLADE OF THE IMMORTAL, οι ειδήσεις από το MorrisonCon, η επιστροφή του Φεστιβάλ της Βαβέλ, το νέο πακέτο φωτογραφιών από την τηλεοπτική σειρά THE WALKING DEAD, και όπως πάντα artwork και fun stuff, σας περιμένουν -μεταξύ πολλών άλλων- στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Ολοκληρώνεται μετά από 19 χρόνια, το έπος του Hiroaki Samura, BLADE OF THE IMMORTAL. To τέλος της ιστορίας θα δημοσιευτεί στο MONTHLY AFTERNOON magazine της Kodansha (τεύχος Φεβρουαρίου) που θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα. (…)

— Αίσιο τέλος στη δικαστική διαμάχη του Robert Kirkman και του Tony Moore για τα δικαιώματα του THE WALKING DEAD, μετά από συμφωνία των δύο δημιουργών. (…)

— Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό στη Marvel να δημοσιοποιούν previews από το ALL-NEW X-MEN #1, σε λίγο δεν θα χρειάζεται καν να διαβάσουμε το τεύχος (πόσο μάλλον να το αγοράσουμε) (…)

— Επίδειξη ματαιοδοξίας, έξυπνη κίνηση εμπορικής και καλλιτεχνικής χρήσης των δημιουργιών του Morrison (ή και τα δύο) το πρώτο MorrisonCon έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Las Vegas.

– Περισσότερα από τρία χρόνια έχουν περάσει από την αρχική ανακοίνωση για το project MULTIVERSITY και μόλις τώρα κατά τη διάρκεια του convention οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν τα πρώτα δείγματα artwork. Το project, που επρόκειτο αρχικά να ντεμπουτάρει το 2010, θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2013. (…)

– Στο panel “Grant Morrison and the Future of the Third Millennium” ο σεναριογράφος μαζί με τους Darick Robertson, Frank Quitely και Chris Burnham μίλησαν για τις σειρές BATMAN INCORPORATED, MULTIVERSITY και HAPPY. (…)

— Στο panel “We Love the Dead” ο σεναριογράφος και δημιουργός του THE WALKING DEAD, Robert Kirkman, και ο σεναριογράφος του CHRONICLE, μιλούν για τη δημοφιλία των zombies. (…)

— To τέως Φεστιβάλ της Βαβέλ και νυν Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς επιστρέφει τρία χρόνια μετά την τελευταία διοργάνωση. Θα διεξαχθεί στη Διπλάρειο Σχολή από τις 2 έως και τις 11 Νοεμβρίου, με τίτλο “Αντοχή Υλικών”. (…)

— Τελικά η φημολογία ότι κάτι έτρεχε πίσω από τις δύο ακυρώσεις σε events που ήταν να παραστεί ο Stan Lee, επιβεβαιώθηκε. Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον πατριάρχη της Marvel, ο οποίος έβαλε βηματοδότη κατά την επέμβαση που τον κράτησε μακριά από τις υποχρεώσεις του. (…)

— Σύμφωνα με τον editor της Vertigo, Mark Doyle, τα sci-fi comics λείπουν από τον κατάλογό της, κι αυτό είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει… (…)

— Η DC έκανε μήνυση στα κουρεία Supermen Fades And Fros στην Orange County, γιατί χρησιμοποιούσαν λογότυπα και σύμβολα που της ανήκουν. (…)

  • FILMS/TV

—- 35 (ναι, 35!!!) νέες φωτογραφίες από τα τρία πρώτα επεισόδια της νέας σεζόν του THE WALKING DEAD. (…)

— Το αμερικανικό ντεμπούτο της ταινίας DREDD 3D περιορίστηκε στην απογοητευτική 6η θέση του Box Office, με έσοδα μόλις $6.3 εκατομμυρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο της εξόδου της στις αίθουσες. (…)

— Τον δημιουργό των KICK-ASS και WANTED, Μark Millar, προσέλαβε η Fox ως creative consultant για τις επερχόμενες ταινίες X-Men και Fantastic Four. (…)

— Σύμφωνα με δήλωση του Patrick Stewart στο Montreal Comic Convention, θα επιστρέψει στο ρόλο του Professor-X για κάποια από τις επόμενες ταινίες του X-franchise. (…)

— Αυτή είναι η πρώτη επίσημη φωτογραφία από την αργοπορημένη και πολυαναμενόμενη ταινία THE WOLVERINE, η πρεμιέρα της οποίας έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2013.

— Όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό, αλλά ο σκηνοθέτης Marc Webb και ο ηθοποιός Andrew Garfield που ενσάρκωσε τον Spider-Man στην τελευταία ταινία, θα επιστρέψουν και για το sequel του 2014. (…)

— Πιθανή μία ακόμη ταινία με πρωταγωνιστή τον Hulk, αλλά μόνο μετά το sequel των Avengers, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Marvel Studios, Kevin Feige. (…)

— Η Warner Bros. Home Entertainment Group ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα Blu-ray combo pack, DVD και digital download της ταινίας THE DARK KNIGHT RISES, που θα κυκλοφορήσουν στις 4 Δεκεμβρίου. (…)

— Δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας Spider-Man, έκανε την εμφάνισή του ένα trailer που παρέμενε άγνωστο μέχρι σήμερα…

  • ARTWORK

Μελανωμένο σχέδιο του J. Scott Campbell συνθέτει μία εικόνα με τα variants των #1 , ΑLL NEW X-MEN, UNCANNY AVENGERS & AVENGERS.

Εξώφυλλα του Chris Ware για το THE NEW YORKER (click pic for more)

Εξώφυλλο του John Tyler Christopher για το NEW MUTANTS #49

Ολοσέλιδο του Jack Katz από το THE FIRST KINGDOM

Εξώφυλλο του Nic Klein για το UNTOLD TALES OF THE PUNISHER MAX #4

Εξώφυλλο των Mike & Laura Allred για τα 40 χρόνια του γυναικείου περιοδικού, MS.

Σχέδιο του Peter Kuper

Ολοσέλιδα του Alex Toth για το THE SAVAGE SWORD OF CONAN (click pic for more)

  • FUN STUFF

— Το ότι κλείνει ένα blog στο οποίο παρουσιαζόταν για πρώτη φορά artwork γνωστών δημιουργών πάνω σε κλασσικά εξώφυλλα, δεν το λες ευχάριστη είδηση. Το σύνολο όμως του fun stuff που είναι συγκεντρωμένο εκεί, είναι μια ευχάριστη πραγματικότητα. Από το 2009, το comic art blog Covered δεχόταν submissions και φιλοξενούσε πρωτότυπες δημιουργίες βασισμένες σε κλασσικά εξώφυλλα, με δύο πρόσφατες εκείνες των Art Adams και Steve Rude.

To εξώφυλλο του FANTASTIC FOUR #49 από τον Jack Kirby.

Η σύγχρονη εκδοχή του Steve Rude.

 

— Κάποιοι άνθρωποι με πολύ ελεύθερο χρόνο και αφοσίωση που αξίζει τον σεβασμό όλων έκατσαν και έφτιαξαν το timeline του νέου DC Universe. Κρίμα δεν είναι να πάει χαμένη η δουλειά τους;

— Υπάρχουν comics σχεδόν καθολικής αποδοχής, και υπάρχουν κι αυτοί οι λίγοι που τα μισούν. Τα μισούν όμως λέμε!

— Ο Homer (o Simpson) ψηφίζει, και μία από τις πιο αγαπημένες μου σειρές επιστρέφει για την 24η σεζόν της.

— Στο MorrisonCon, ο Gerard Way με την ιδιότητα του μουσικού, και ο Grant Morrison με την ιδιότητα του οικοδεσπότη – συγγραφέα – performer – και ό,τι άλλο, μοιράστηκαν τη σκηνή στο βίντεο που ακολουθεί. Είτε σας αρέσει αυτό που θα δείτε είτε θα πέσετε κάτω από τα γέλια, στο χαρακτηρισμό του fun stuff εμπίπτει και με το παραπάνω!

— and… That’s all folks! Την επόμενη Δευτέρα, εμπιστευτείτε την εβδομαδιαία ενημέρωσή σας στη Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ μαζί τα ξαναλέμε σε 15 ημέρες!