COMICDOM JOURNAL 08-10-12

Καλωσήρθατε στη βόλτα μας στα νέα της εβδομάδας: ο Hickman μιλάει για το NEW AVENGERS, ο James “THE CROW” O’ Barr επιστρέφει, μια εντελώς παλαβή σειρά Popeye ανακοινώθηκε, θα δούμε πώς πήγαν οι πωλήσεις και, όπως πάντα, για εσάς και μόνο υπέροχο artwork και διασκεδαστικά fun πραγματούδια στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

—MARVEL NOW!, κυρίες και κύριοι, και ο πολυαγαπημένος μου Jonathan Hickman είναι ο Avengerάνθρωπός μας (Avengerάνθρωπος; Σοβαρέψου, Βασιλεία!), μιας και έχει αναλάβει AVENGERS και NEW AVENGERS και, όπως εξομολογείται ο ίδιος, το μέλλον του roster της ομάδας αναμένεται… δυσοίωνο. (…)

– CROW: SKINNING THE WOLF θα λέγεται η νέα σειρά του O’ Barr που με τρελό ενθουσιασμό ανακοίνωσε η IDW. Και γιατί να μην είναι ενθουσιασμένη; Θα μοσχοπουλήσει η νέα σειρά με τον αγαπημένο ήρωα. Η αλήθεια να λέγεται, δεν είναι και μικρό πράγμα. (…)

– Και, μιας και μιλάμε για την IDW, αποφάσισε να συλλέξει τα εξώφυλλα του CEREBUS. Πείτε με κακιά, αλλά μετά το hype που έγινε με την αποχώρησή του από τη σκηνή των comics – και στην οποία εκτενώς είχαν αναφερθεί οι φίλοι και συνεργάτες Θωμάς Παπαδημητρόπουλος και Αριστείδης Κώτσης – θεωρώ ότι ο Dave Sim προσπαθεί να βγάλει τη σύνταξη. (…)

– Για να μη λέμε και ό,τι θέλουμε, η Archaia είναι από τις αγαπημένες εταιρείες που εκδίδει μερικά από τα καλύτερα comics, πάντα με ποιότητα κτλ. κτλ., αλλά τελευταία – και παρά το Eisner του TALES OF SAND – η εταιρεία έπεσε. Σε συνέντευξή του στο CBR, ο νέος προέδρος της Archaia υπόσχεται ένα πιο φωτεινό μέλλον. (…)

– Ανυπομονείτε να μάθετε πώς πήγαν οι πωλήσεις το Σεπτέμβρη; Ανυπομονείτε πολύ; Μπορείτε να δείτε εδώ πώς τα πήγαν οι εταιρείες και οι τίτλοι. Αν με ρωτάτε, πάντως, δεν είχαμε και τίποτα μεγάλες εκπλήξεις. (…)

– Αν πραγματικά η IDW – η οποία παρεπιπτόντως έχει πάρει φωτιά στα νέα σήμερα – εννοεί αυτό που εννοεί, θα γελάσουμε. Και αυτό γιατί ανακοίνωσε μέσω twitter το POPEYΕ VS MARTIANS! Το ναυτάκι ενάντια σε εξωγήινους. Θα γελάσουμε, σου λέω. (…)

– Ένα απίθανο, μοναδικό, ολότρελο  Q&A με λαμπρά ονόματα: Daniel Clowes, Chris Ware και οι αδερφοί Hernandez. Και όλα αυτά στο Rolling Stone. Μην το χάσετε! (…)

– Σας έχω ξαναπεί για τη CBLDF, την οργάνωση που προασπίζει την ελευθερία λόγου και κυκλοφορίας για τα comics, ρόλο που βρίσκω εξαιρετικά σημαντικό. Στους θερμούς υποστηρικτές της είναι και ο George R.R. Martin και αυτή την είδηση την έβαλα για να σας δείξω ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται. (…)

  • FILMS/ TV

— Μιας και το WALKING DEAD δείχνει να ερεθίζει το ενδιαφέρον των περισσότερων από εμάς, σας ανακοινώνω ότι ο Robert Kirkman είναι έτοιμος για την 3η σεζόν και για το NYCC. Έτσι για να ξέρετε και να μη μου αγχώνεστε. (…)

– HEROES UNITED είναι η νέα animated CGI σειρά των Marvel Studios με τον Iron-Man και τον Hulk. Το studio διατείνεται ότι δε σχετίζεται με την κινηματογραφική σειρά AVENGERS, άρα όλοι θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι το HEROES UNITED είναι απλά μια σύμπτωση. Περίεργο πράγμα οι συμπτώσεις! (…)

– Αγόρια, αγόρια, αγόρια. Η ερώτηση είναι απλή. Emily Blunt ή Ruth Wilson για Ms Marvel; Έλα, δεν είναι και τίποτα δύσκολο. Ποια θέλετε να δείτε στο ρόλο αυτό στο sequel του AVENGERS; (…)

– Ο κακός του ARROW έσκασε μύτη και μοστράρεται στα νέα από τη σειρά. Δεν είναι άλλος από τον Deadshot.

 

  • ARTWORK

Μπρρρ! Εξώφυλλο από τον Thomas Ott

 

Tank Girl από τον James Stank, αλά Γιαπωνέζα

Swamp Thing του Mike Mignola

Joker του Skottie Young

Υπέροχο εξώφυλλο από το #41 του UNWRITTEN της Yuko Shimizu (όχι αυτής που έφτιαξε τη HELLO KITTY)

Walking Dead του James Harren

 

  • FUN STUFF

— Ξεκινάω με μια είδηση για τα κορίτσια. Μην ξεχνάτε, είχα προειδοποιήσει τον Ηλία για κάτι τέτοια. Ρουχαλάκια Star Wars. Μικροσκοπικά φουστανάκια, κολάν, μπλούζες με θέμα από την αγαπημένη μας σειρά.

[youtube]http://youtu.be/VAU4BUtEjow[/youtube]

– Η Amanda Visell πιάνει στα χεράκια της, ή μάλλον στα εργαλεία ξυλογλυπτικής της, και έφτιαξε ξύλινα κουκλάκια με αγαπημένους ήρωες. Να πω την αμαρτία μου, θα αγόραζα αυτό το γλυκούλι Thor ή τον τριχωτό Wolverine. Δείτε και άλλα εδώ.

– H Natalia Alonso πέρασε ένα χεράκι διάφορους τύπους και καταστάσεις. Και όχι τυχαίο χεράκι, μιας και όσοι έπεσαν στα χέρια της (πολλά χέρια, βρε παιδιά!) βγήκαν πιο… Simpsons.(…)

– Ο Batman του Petoskey ξαναχτυπά! Για να καταλάβετε, είναι ένας τύπος που ντύνεται Batman και προσέχει την περιοχή του. Οι κάτοικοι της περιοχής τον λατρεύουν, αλλά οι αστυνομικοί καθόλου, μιας και πήγε σε σκηνή εγκλήματος και δεν έλεγε να φύγει, αφού έκανε τη δική του έρευνα. Ωραίος! (…)

– H IDW ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια εξαιρετικής ποιότητας συλλεκτική έκδοση με TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES. Ξέρω ότι πολλοί θα χαρούν!! Ίσως όχι με την τιμή, αλλά θα χαρούν. (…)

– Αυτά από εμένα για αυτή την εβδομάδα! Την άλλη βδομάδα την ενημερωσή σας αναλαμβάνει ο απίθανος κύριος Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου! Εμείς σε 15 μέρες θα τα ξαναπούμε!