SNAPSHOT REVIEWS 15-11-12

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

BATMAN: THE DARK KNIGHT #13
Writer: Gregg Hurwitz
Artist: David Finch
DC Comics

Το BATMAN: THE DARK KNIGHT είναι, θεωρητικά, ο πιο σκοτεινός ongoing τίτλος του Batman (hint: γι’ αυτό έχει το dark στον τίτλο). Το τεύχος #13 συνεχίζει το storyline που θέλει τον Scarecrow να έχει παγιδεύσει τον Batman και να δοκιμάζει διάφορα τοξικά καλούδια πάνω του, ώστε να του δημιουργήσει εφιάλτες και παραισθήσεις.

Η επιλογή του Scarecrow είναι πολύ ταιριαστή για το είδος, αφού ουσιαστικά μιλάμε για ένα comic τρόμου. Το σενάριο έχει αναλάβει, από το τεύχος #10, ο Gregg Hurwitz και τα πάει πάει περίφημα. Οι διάλογοι είναι πειστικοί και ο ρυθμός δεν ανακόπτεται, παρά το γεγονός ότι μπλέκει δύο και τρεις παράλληλες αφηγήσεις. Το αποκορύφωμα του τεύχους, όμως, είναι η εσωτερική πάλη τόσο του ναρκωμένου Batman, όσο και του ίδιου του Scarecrow. Η επιτυχία του Hurwitz είναι ότι φτιάχνει μια καλή ιστορία, βασισμένος σε μια χιλιοπαιγμένη ιδέα.

Στο σχέδιο, όπως σχεδόν σε όλα τα τεύχη της σειράς, βρίσκεται ο καταλληλότερος, όχι για Πρωθυπουργός, αλλά για σχεδιαστής ενός τρομακτικού Bat-comic, David Finch. Φοβερή (κυριολεκτικά!) ατμόσφαιρα, ρεαλιστικές εκφράσεις και ένας Scarecrow βγαλμένος από εφιάλτες! Τί άλλο να κάνει δηλαδή ο άνθρωπος;

Αν δε διαβάζετε το BATMAN: THE DARK KNIGHT, θα έρθει ο Μπαμπούλας να σας φάει!

GREEN LANTERN #14
Writer: Geoff Johns
Artists: Doug Mahnke, Christian Alamy, Keith C. Champagne, Mark John Irwin, Tom Nguyen
DC Comics

Μετά από δώδεκα (συν ένα #0) τεύχη, ξεκίνησε το πρώτο crossover των τίτλων του Green Lantern Universe, στη New 52 εποχή (και πολύ το άργησαν, χεχε). Έπειτα από έναν πρώτο χρόνο που δεν τρέλανε και κόσμο, όπου παρακολουθήσαμε τις περιπέτειες του Hal Jordan και του Sinestro, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Οι Guardians αποφασίζουν ότι μετά τους ρομποτικούς Manhunters και τους ήρωες με τα κολάν Green Lanterns, η σωτηρία του σύμπαντος είναι κάτι φρικιαστικά λευκά τέρατα, που θα αποτελέσουν το Third Army, ο Hal και ο Sinestro “πέθαναν” και βρίσκονται σε μια άλλη διάσταση και ο Αμερικανολιβανέζος Simon Baz είναι ο νέος Green Lantern, αφού τον επιλέγει το κοινό και ελαττωματικό δαχτυλίδι των Hal και Sinestro.

Ο Johns κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, δημιουργεί μυθολογία και background στο έπος του Green Lantern, εισάγοντας concepts όπως ο πρώτος Green Lantern και κάποιοι άγνωστοι έως τώρα Guardians, που τον είχαν κρατούμενο για πολλαααααά χρόνια. Στο τεύχος #14, η προσοχή μας στρέφεται στην πρώτη συνάντηση του νέου Green Lantern με την Justice League, την οποία ο Johns χειρίζεται με μαεστρία. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το κλισέ είναι ότι ο ξεροκέφαλος νέος ήρωας παρεξηγείται με τους παλιούς, οδηγούνται σε μάχη και στο τέλος τα βρίσκουν. Εδώ, μόλις η Justice League εμφανίζεται, με επικεφαλής τον Superman, μπροστά στον Simon, αυτός αποκρίνεται “you don’t really expect me to fight you, do you?”. Από εκεί και ύστερα, παρακολουθούμε το κυνηγητό ανάμεσα σε Simon και Justice League, τους “νέους Guardians” να συναντούν τον Black Hand και τους Hal Jordan και Sinestro να ξυπνούν σε κάποια άλλη διάσταση-κόσμο. Το μέλλον προβλέπεται ενδιαφέρον.

Στο σχέδιο, ο γνωστός Doug Mahnke τα κάνει όλα μια χαρά (εκτός από τα ανθρώπινα πρόσωπα). Μαζί του ΤΕΣΣΕΡΙΣ inkers! Έλεος!)

EARTH 2 #6
Writer: James Robinson
Artists: Nicola Scott, Trevor Scott
DC Comics

Τιμώντας το motto του Comicdom “Celebrating Comic Book Diversity” συνεχίζουμε με το τρίτο Snapshot Review superhero τίτλου της DC! (Δυο εβδομάδες στο site, το τσουτσέκι, και άρχισε τις ειρωνείες…)

Θεωρώ το EARTH 2 μια από τις καλύτερες και πιο φρέσκες σειρές του New 52. Έχει μια πλάκα να βλέπεις τους κλασσικούς ήρωες της Golden Age, νεαρούς και άπειρους, να συναντώνται για πρώτη φορά. Προσπερνώ το ντόρο για την ομοφυλοφιλία του Green Lantern Alan Scott, και στέκομαι στο γεγονός ότι ο Robinson (ξανά)αποδεικνύει ότι ξέρει να γράφει superhero comics. Στο έκτο τεύχος, όπου συνεχίζεται το πρώτο story arc (που φαντάζομαι θα οδηγήσει στη δημιουργία της Justice Society), οι Flash, Green Lantern, Hawkgirl και Atom, αντιμετωπίζουν τον Solomon Grundy, τόσο σε μια φυσική, όσο και σε μια πνευματική μάχη. Α, ναι, ταυτόχρονα έχουν εκτοξευθεί εναντίον τους μερικές πυρηνικές κεφαλές…

Στα μολύβια, η υπέροχη Nicola Scott, που αυτή τη στιγμή είναι μια από τις αγαπημένες μου pencillers. Καταπληκτική στις σκηνές δράσης, με λεπτομερέστατο σχέδιο, ακόμη και στις πιο φορτωμένες και γεμάτες σελίδες.