COMICDOM JOURNAL 19-11-12

Σερφάροντας στο comics internet: Νέα μέλη για τους UNCANNY AVENGERS, ελπίδες για την επιστροφή του ROM, ένα (μεγάλο) βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση της ταινίας THE GOON χάρη στο Kickstarter, και όπως πάντα, artwork (αυτή τη φορά, αφιερωμένο στον Alan Moore) και φυσικά, fun stuff, στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Όπως είχε υποσχεθεί η Marvel, το cast του UNCANNY AVENGERS μεγαλώνει στο #5, με την προσθήκη τριών ηρώων: του Wonder Man, της Wasp και του – ποτέ δεν υπήρξα Uncanny X-Man, άρα τι κάνω εδώ; – Sunfire. (…)

— Λέτε να επιστρέψει ο ROM, ο χαρακτήρας που βρίσκεται, εδώ και μια εικοσαετία, σε εκδοτικό limbo, εξαιτίας κάποιων εξαιρετικά περιπλεγμένων δικαιωμάτων; Πάντως, στις 7 Νοεμβρίου, η Hasbro κατέθεσε αίτηση για νέο trademark και καθώς ως action figure ήταν εντελώς αποτυχημένο, έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει στα comics, όπου και έχει δημιουργήσει cult! (…)

— Ένα ακόμη Marvel NOW! Teaser, αυτή τη φορά με τη λέξη “Snikt” να υποδηλώνει κάποιον από την “οικογένεια” Wolverine (ήτοι Wolverine, Daken, ή X-23). Το μόνο σίγουρο είναι ότι το σενάριο θα ανήκει στον Paul Cornell και το σχέδιο στον Alan Davis. (…)

— Αν πιστεύετε ότι οι Avengers ξεμπέρδεψαν με τον Brian Michael Bendis, μάλλον ξεχάσατε ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα που ακούει στο όνομα “Age of Ultron”. Σύμφωνα με το νέο teaser της Μarvel, η ιστορία θα φτάσει στους αναγνώστες τον Μάρτιο. Υπενθυμίζουμε ότι ο αρχικός τίτλος ήταν “Ultron War” και ότι τον Απρίλιο του 2011, το AVENGERS #12.1 φιλοξενούσε την αναγέννηση του Ultron (το συγκεκριμένο τεύχος επανακυκλοφόρησε στο πλαίσιο του Free Comic Book Day). (…)

— Συγχαρητήρια στη Yuko Shimizu, η οποία κέρδισε το χρυσό και το αργυρό μετάλιο της Society Of Illustrators, για τις πρόσφατες δουλειές της. Ανάμεσά τους και ένα εξώφυλλο από τη σειρά της Vertigo, THE UNWRITTEN. (…)

— O serial killer που σκοτώνει serial killers έρχεται τον Φεβρουάριο στη Marvel, με μία νέα ιστορία που θα φιλοξενηθεί στη σειρά 5 τευχών, την οποία θα υπογράφει ο συγγραφέας και δημιουργός του DEXTER, Jeff Lindsay, και θα σχεδιάζει ο Dalibor Talajic. (…)

— “Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, ο “Βασιλιάς” των 3-D Comics, Ray Zone, ο οποίος εδώ και τρεις δεκαετίες δημιούργησε περισσότερα από 130 projects για εταιρίες όπως οι DC, Image, Blackthorne, Disney, και πολλές άλλες. Παράλληλα, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ιστορικούς της 3-D τεχνολογίας, έχοντας στο ενεργητικό του μια σειρά ακαδημαϊκών εκδόσεων πάνω στο αντικείμενο, καθώς και το website, The 3-D Zone. (…)

— Τέλος για έναν X-τίτλο, που είτε υπήρχε, είτε δεν υπήρχε, εδώ και καιρό, κανείς δεν νοιαζόταν. Το τελευταίο τεύχος του (adjectiveless) Χ-ΜΕΝ, θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο, σε σενάριο Seth Peck, σχέδιο Jefte Palo, εξώφυλλο Adam Kubert και variant εξώφυλλο από τον Dale Keown. (…)

— Η Image κατέληξε στο τι έλειπε από τους τίτλους της: Τα επίθετα και δη το πιο δημοφιλές επίθετο των ημερών! Έτσι μετά τα UNCANNY AVENGERS, UNCANNY X-MEN και UNCANNY X-FORCE της Marvel, η Image επαναλανσάρει τον Φεβρουάριο τη σειρά των Jim Zubkavich και Edward Huang, αυτή τη φορά ως THE UNCANNY SKULLKICKERS. Η κυνική διάθεση συνεχίζεται, με ένα teaser πανομοιότυπο με εκείνα του Marvel NOW!, ενώ το δελτίο Τύπου προτρέπει τους retailers να βάλουν το συγκεκριμένο comic δίπλα στα άλλα “Uncanny”, για να πουλήσει τόνους αντιτύπων. Μέσα σε όλα, το εξώφυλλο μοιάζει πολύ με εκείνα του Zero Month της DC, που έμοιαζαν με το GIANT SIZED X-MEN #1… (…)

— Ευτυχώς, η κάκιστη πορεία της ταινίας DREDD στο box office, δεν πτόησε τη DC να προχωρήσει, τελικά, στη συνεργασία με την 2000 AD, για την κυκλοφορία του THE BATMAN – JUDGE DREDD COLLECTION, που θα βρίσκεται στα ράφια των ΗΠΑ από τις 21 Νοεμβρίου και σε εκείνα της Μεγάλης Βρετανίας από τις 28 του μήνα. (…)

  • FILMS/TV

— Η ταινία THE GOON βρίσκεται ένα (μεγάλο) βήμα πιο κοντά στην πραγματοποίησή της, καθώς η καμπάνια στο Kickstarter ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το οποίο, σε αριθμούς, σημαίνει ότι συγκεντρώθηκαν $441,900, κατά 41,900 περισσότερα από τον αρχικό στόχο! (…)

— Δύο νέοι ηθοποιοί προστέθηκαν στο cast του τηλεοπτικού S.H.I.E.LD. του Joss Whedon. Πρόκειται για την Elizabeth Henstridge και τον Iain De Caestecker, που θα ερμηνεύσουν, αντίστοιχα, τους ρόλους της Agent Gemma Simmons και του Agent Leo Fitz. (…)

— To Digital Spy μίλησε με τον κινηματογραφικό Loki, Tom Hiddleston, για το επερχόμενο THOR: THE DARK WORLD.

— “Εμφύλιος” πόλεμος έχει ξεσπάσει στη Warner Bros, και όπως σε κάθε πόλεμο, οι παράπλευρες απώλειες (εν προκειμένω, οι comics-related δραστηριότητες της εταιρίας) είναι πάντα μια πιθανότητα. (…)

— Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, τρεις είναι οι υποψήφιοι για το ρόλο του Harry Osborn, στο sequel του THE AMAZING SPIDER-MAN. O Dane DeHaan (CHRONICLE), o Brady Corbet (MELANCHOLIA) και ο Alden Ehrenreich (ΒΕΑUTIFUL CREATURES). Προσωπικά, κανείς από τους τρεις δεν μου κολλάει φατσικά για να ενσαρκώσει τον χαρακτήρα, αλλά μήπως μου κόλλαγε ο προκάτοχος του ρόλου, James Franco; (…)

Dane DeHaan, Brady Corbet, Alden Ehrenreich

— Αν είσαι fan του Alan Moore, κάθησε αναπαυτικά και απόλαυσε το trailer μιας 30λεπτης ταινίας, από τον Moore και το φωτογράφο Mitch Jenkins. Το JIMMY’S END, το πρώτο μιας σειράς short films, θα κάνει μυστική πρεμιέρα στο Northampton, την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, και θα βρίσκεται online στο jimmysend.com, από την Κυριακή 25 Νοεμβρίου. Όπως θα δείτε, η αισθητική David Lynch είναι κυρίαρχη, ενώ μία εκδοχή του trailer, που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα THE GUARDIAN, είναι επενδυμένη με ένα πολύ όμορφο, ατμοσφαιρικό τραγούδι, σε στίχους Moore και φωνητικά του Tunde Adebimpe, των TV On The Radio.

 

  • ARTWORK

Στις 18 Νοεμβρίου, ο Alan Moore γιόρτασε τα 59 γενέθλιά του. Με αυτή την αφορμή, το artwork της εβδομάδας είναι αφιερωμένο σε ορισμένα από τα σημαντικότερα comics που έγραψε.

Eddie Campbell (FROM HELL)

David Lloyd (V FOR VENDETTA)

Dave Gibbons (WATCHMEN)

Brian Bolland (BATMAN: THE KILLING JOKE)

Kevin O’Neill (THE LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN)

Oscar Zarate (A SMALL KILLING)

  • FUN STUFF

— Είμαι βέβαιος ότι τουλάχιστον οι μισοί από όσους παρακολουθήσουν το παρακάτω βίντεο, θα θέλουν να αποκτήσουν το PROBLEMATIC, τη συλλογή sketchbooks με σχέδια του Jim Woodring.

— Δεν χρειάζεται να γράφεις για να εκτιμήσεις το ακόλουθο, αλλά αν γράφεις θα βοηθήσει!

— Οι Medieval Avengers από τον The Durrrrian, στο geek-art.net, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα παντρέματα superhero και fantasy που έχω δει.

— That’s all folks! Η Βασιλεία Βαξεβάνη θα βρίσκεται στο τιμόνι της στήλης την επόμενη εβδομάδα, ενώ εμείς θα πούμε ξανά σε 15 ημέρες. Stay Tuned!