COMICDOM JOURNAL 03-12-12

Σερφάροντας στο comics internet: Preview art από το NEW AVENGERS #1, αλλά και από το νέο all-ages graphic novel του Craig Thompson, Spain Rodriguez R.I.P, Patrick Stewart και Ian McKellen στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST  και, όπως πάντα, artwork (αυτή τη φορά, αφιερωμένο στον Spain Rodriguez) και, φυσικά, fun stuff, στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Η Marvel έδωσε στη δημοσιότητα preview artwork από το NEW AVENGERS #1 των Jonathan Hickman και Steve Epting, μεταξύ άλλων, και με το εκπληκτικό εξώφυλλο που βλέπετε στα δεξιά. (…)

— To Comic Book Legal Defense Fund ανακοίνωσε ότι το Gaiman Foundation, η μη-κερδοσκοπική οργάνωση του Neil Gaiman, δώρισε 60,000 δολάρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού. (…)

—“Έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 72 χρόνων o Spain Rodriguez, ένας από τους σημαντικότερους underground δημιουργούς comics. Δουλειές του φιλοξενήθηκαν σε ιστορικούς τίτλους του είδους, όπως οι ΖΑP COMIX, SKULL COMICS και RIP OFF COMIX, ενώ είχε συνεργαστεί και με τον Harvey Pekar στο AMERICAN SPLENDOR. Η πιο δημοφιλής δημιουργία του ήταν ο Trashman – ένας αναρχικός, σατιρικός αντι-ήρωας. Πρόσφατες δουλειές του, το αυτοβιογραφικό MY TRUE STORY και η βιογραφία του Che Guevara, CHE: A GRAPHIC BIOGRAPHY. (…)

— Το Comics Reporter φιλοξενεί τις λίστες με τα υποψήφια comics για τα βραβεία του επερχόμενου φεστιβάλ της Angouleme. (…)

— Ο Craig Thompson ξεκίνησε να δουλεύει το νέο all-ages graphic novel του, με τίτλο SPACE DUMPLINS, δίνοντας στη δημοσιότητα sketches του κεντρικού του χαρακτήρα. (…)

— 10 τρόποι να τσαντίσεις τον μέσο αναγνώστη comics. Το Newsarama χαρτογραφεί τις πρακτικές των εταιριών που ξυπνούν τις πιο έντονες geek αντιδράσεις. (…)

— Μπορεί ο τελευταίος μήνας του 2012 μόλις να ξεκίνησε, το μουσικό περιοδικό PASTE, όμως, αποφάσισε ήδη για τα 10 καλύτερα comics της χρονιάς! (…)

— H εξαιρετική στήλη του CBR, Comic Book Urban Legends Revealed, αποκαλύπτει ότι ο μύθος που θέλει τον Mickey Mouse να προσπαθεί σε ένα παλιό comic-strip να αυτοκτονήσει, είναι απόλυτα αληθής! (…)

— Aυτές είναι οι 10 μεγαλύτερες αλλαγές που έφερε ο Brian Michael Bendis στους Avengers. Είτε μας άρεσαν τα τελευταία 8 χρόνια είτε όχι, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δημιούργησε ένα franchise από εκεί που πριν υπήρχε μόνο ένας τίτλος. Και σε αυτό συνετέλεσαν – δίχως άλλο – οι αλλαγές που επισημαίνει το Newsarama. (…)

  • FILMS/TV

— Ο Patrick Stewart και ο Ian McKellen επιστρέφουν ως Charles Xavier και Magneto στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, σύμφωνα με ανακοίνωση του σκηνοθέτη Bryan Singer στο Twitter. Ο Singer επιβεβαίωσε και την επιστροφή των James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence και Nicholas Hoult. (…)

— Σύμφωνα, όμως, με το HOLLYWOOD REPORTER, και ο Hugh Jackman είναι σε συζητήσεις για να εμφανιστεί στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. (…)

— Σε μία ακόμη προσπάθεια να υπάρξει τηλεοπτική σειρά για τη Wonder Woman, η Warner Bros. TV αναζητά την ηθοποιό που θα ενσαρκώσει την ηρωίδα. Ο πιλότος που προορίζεται για το CW θα έχει τίτλο AMAZON, το σενάριο θα υπογράφει ο Allan Heinberg και, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η χαρακτήρας δεν θα λέγεται Diana, αλλά Iris, και δεν θα έχει το background που γνωρίζουμε από τα comics. (…)

— O σκηνοθέτης του THE MAN OF STEEL, Zack Snyder, μίλησε στη NEW YORK POST για σύνδεση της ταινίας του με την ταινία JUSTICE LEAGUE. Φαίνεται πως τελικά κάτι έμαθαν από το εγχείρημα της Marvel με τους Avengers… (…)

— Νέες φωτογραφίες από την επερχόμενη ταινία IRON MAN 3. (…)

—Ένας ακόμη νέος χαρακτήρας στο S.H.I.E.L.D. του Joss Whedon για το ABC. Ο ηθοποιός Brett Dalton θα ενσαρκώσει τον Agent Grant Ward, σύμφωνα με το TVLine. (…)

— Αν βλέπετε την τηλεοπτική σειρά ARROW, ετοιμαστείτε για έναν ακόμη “τοξότη”. Αν δεν τη βλέπετε, διορθώστε άμεσα αυτό το λάθος. (…)

  • ARTWORK

Aφιερωμένο στον πιονέρο των underground comics, Spain Rodrgiguez, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες (μην παραλείψετε να δείτε στο Comics Reporter το εξαιρετικό 15λεπτο ντοκιμαντέρ TRASHMAN: THE ART OF SPAIN RODRIGUEZ).

Origins of the Beat Generation

THE COLLECTED TRASHMAN cover

Οctobriana

2012 – ΤΗΕ MUSICAL poster

Buffalo, March 3, 1963 poster

  • FUN STUFF

— Αράξτε και απολαύστε οκτώ μίνι επεισόδια του χιουμοριστικού cartoon BAD DAYS, με πρωταγωνιστές υπερήρωες στα – όχι και τόσο – καλύτερά τους.

— Αν, όπως εγώ, έχετε βαρεθεί να διαβάζετε λίστες με τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στα comics, υπάρχει η ευφυέστατη λίστα του Comics Reporter για τους 10 λιγότερο επιδραστικούς ανθρώπους του χώρου (και ναι, τους ξέρετε, και ναι, έχει εκπλήξεις!)

— Μία εκπληκτική τοιχογραφία του James Jean (τον γνωρίζετε από τα εκπληκτικά εξώφυλλά του στη σειρά FABLES) για ένα πολυκατάστημα στο Hong Kong και ακολούθως το βίντεο με τη διαδικασία δημιουργίας του.

Video streaming by Ustream

— Ο Dave Palumbo είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους painters που υπάρχουν εκεί έξω, γεγονός το οποίο αποδεικνύει περίτρανα το gallery του Comics Alliance. Από fantasy μέχρι Λαβκραφτιανό τρόμο και σπουδές στο γυμνό (NSFW), η δουλειά του Palumbo αξίζει την προσοχή σας.

— That’s all folks! Η Βασιλεία Βαξεβάνη θα βρίσκεται στο τιμόνι της στήλης την επόμενη εβδομάδα, ενώ εμείς θα πούμε ξανά σε 15 ημέρες. Stay Tuned!