COMICDOM JOURNAL 10-12-12

Καλωσήρθατε στη βόλτα μας στα νέα της εβδομάδας: η αποχώρηση-βόμβα της Karen Berger από τη Vertigo, νέες συνεργασίες και επιτυχημένα δίδυμα που επιστρέφουν, εικόνες απο το MAN OF STEEL, είδήσεις τύπου “είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι”, αλλά και artwork μαζί με fun χαζέματα, στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Σαν βόμβα – από την οποία υποψιάζομαι ότι θα θρηνήσουμε περισσότερα θύματα από αυτά που φαίνονται με πρώτη ματιά – έπεσε στο χώρο η ανακοίνωση της αποχώρησης της Karen Berger από τη Vertigo. Για τους λίγους που δεν ξέρετε την κ. Berger, θα σας πω ότι είναι η editor που κρύβεται πίσω από τις σημαντικότερες σειρές στο χώρο. SANDMAN, SWAMP THING, HELLBLAZER, PREACHER, FABLES και πολλά πάρα πολλά οφείλονται, με κάποιο τρόπο στην, ας μου επιτραπεί η έκφραση, μεγαλοφυϊα της. Δε θα το κρύψω, η δουλειά της είναι η δουλειά των ονείρων μου! Διαβάστε εδώ για την αποχώρησή της, αλλά και γνώμες για αυτή.

— Ένα θρυλικό δίδυμο επιστρέφει σε μια σειρά που μαζί ανέδειξαν. Πρόκειται για τους Paul Levitz και Keith Giffen και η σειρά δεν είναι άλλη από το LEGION OF SUPERHEROES, που γνώρισε μεγάλες δόξες με τους δύο αυτούς στο τιμόνι με το GREAT DARKNESS SAGA. (…)

— Μια ακόμα συνεργασία που αναμένεται “καυτή” είναι αυτή των Harlan Ellison και Paul Chadwick. Ο Ellison είναι γνωστός, βραβευμένος συγγραφέας sci-fi (του οποίου είδους, αν και δεν είμαι φίλη, προτείνω το εξαιρετικό “Repent, Harlequin!” Said the Ticktockman) και ο Chadwick είναι ο δημιουργός του CONCRETE. Η σειρά, που αναμένεται το καλοκαίρι, τιτλοφορείται 7 AGAINST CHAOS (…)

— Δεν τελειώσαμε με τα δίδυμα. Άλλο ένα δίδυμο, αυτό των Kieron Gillen και Jamie McKelvie, συνεργάζεται στο YOUNG AVENGERS, παρουσιάζοντάς μας τους Kid Loki, Miss America, Hulkling, Wiccan, Kate Bishop και πολλούς άλλους. (…)

— Δύο συνεντεύξεις του Jonathan Hickman για το NEW AVENGERS, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μιλάει για τους Illuminati, τα μέλη τους, την ηθική πίσω από αυτή την ομάδα υπερ-πανέξυπνων. Χορταστικότατες συνεντεύξεις, με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και, θα έλεγα, χωρίς τραγικά spoilers εδώ και εδώ.

— Και μιας και μιλάμε για συνεντεύξεις, σας έχω μια πολύ ωραία συνέντευξη από τον Mike Mignola, ο οποίος μιλά για το HELLBOY IN HELL. (…)

— Ο Jim Zubkavich, γνωστός από τη σειρά SKULLKICKERS, αναλαμβάνει τη σειρά BIRDS OF PREY από το Μάρτιο. Σε συνέντευξή του στο CBR, αποκαλύπτει τις προθέσεις του σχετικά με την αγαπημένη αυτή σειρά.

— Σάρωσε η Marvel και στις πωλήσεις του Νοεμβρίου. Στο Top 10 των Comic Books, τα 8 ανήκουν στη Marvel, με Νο 1 το ALL NEW X-MEN. Αν με ρωτάτε, βρήκα εντυπωσιακή την 5η θέση του GIRL WITH THE DRAGON TATTOO VOL. 1, στην κατηγορία των Graphic Novels και Trade Paperbacks. (…)

  • FILMS/TV

— Το γιαπωνέζικο trailer του IRON MAN 3 επικεντρώνεται στην έκρηξη της έπαυλης Stark και έχει μερικά νανοδευτερόλεπτα παραπάνω Pepper Pots.

[youtube]http://youtu.be/wTqPBBBgXdI[/youtube]

— Μας έδειξε μερικά ο Ηλίας την προηγούμενη εβδομάδα, σας δείχνω και εγώ. Τί; Μα τί άλλο; Εικόνες από το Χριστουγεννιατικο επεισόδιο του ARROW. Περισσότερες δείτε εδώ.

— Από το twitter του Marc Webb, σκηνοθέτη του AMAZING SPIDER-MAN 2, είδαμε τον Harry Osborn και η είδηση κυκλοφόρησε. Και το όνομα αυτού Dane DeHaan.

— Το αντίπαλο στρατόπεδο – η DC δηλαδή – ρίχνει και αυτή τα teasers στο παιχνίδι, με τον MAN OF STEEL να κάνει την εμφάνισή του. Με χειροπέδες (μην πάει στο πονηρό ο νους σας) και σε εξώφυλλο περιοδικού. Ας αρχίσουν τα σχόλια, παρακαλώ, για τα περιβραχιόνια και τα θαμπά χρώματα στη στολή.

— Τώρα αυτή ηείδηση (την οποία ανακοίνωσα ως “είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι”) είναι από τα θλιβερά της ζωής. Ένα ζευγάρι τσακώθηκε για ένα γελοίο ζήτημα σχετικά με το WALKING DEAD της  AMC και ο σύντροφος θεώρησε καλό να ενισχύσει τη γνώμη του με ένα ημιαυτόματο, στέλνοντας την κοπέλα του στο νοσοκομείο. Τί να πω; (…)

  • ARTWORK

Τέλος εποχής για τη Vertigo (πείτε με μελοδραματικιά) με την αποχώρηση της Berger και είπα να θυμηθούμε, μέσα από το artwork, μερικές μόνο από τις σειρές που πέρασαν από το imprint.

100 BULLETS από τον Dave Johnson

BLACK ORCHID του Dave McKean

TRANSMETROPOLITAN από τον Darick Robertson

SCALPED

SWAMP THING

Y: THE LAST MAN

  • FUN STUFF

— Έρχονται γιορτες, το είπαμε, και συνεχίζω να σας έχω δωράκια. Από την Funko Pop!, απίθανα και γλυκούλια κουκλάκια, με τους αγαπημένους μας Marvel χαρακτήρες. (…)

— O Neil Gaiman απαντάει στην ερώτηση “μήπως υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες εκεί έξω;”.

[youtube]http://youtu.be/_6Vpl8JoIiY[/youtube]

— Το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος. Ξεκαρδιστική συνέντευξη του Ian Mc Kellen στο Colbert Report. Μεταξύ αλλων, μαθαίνουμε το μεσαίο όνομα του Gandalf και ποιος θα νικούσε αν ο Magneto τα έβαζε με τον Gandalf. (…)

Αυτά από εμένα και θα τα ξαναπούμε σε δυό βδομάδες! Σας αφήνω στα άξια χέρια του κ. Κατιρτζιγιανόγλου, που θα αναλάβει την ενημέρωσή σας την ερχόμενη Δευτέρα.