Oι Τop 100 Χαρακτήρες Comics Kαι Animation, Από Το Comicdom.gr

Κάθε χρόνο, στην περίοδο των γιορτών, παρουσιάζουμε στο Comicdom.gr  ένα Top 100, θέλοντας να αξιοποιήσουμε την πολυφωνία που προσφέρει μια πολυπληθής ομάδα συντακτών και συνεργατών, με ποικίλες αναγνωστικές συνήθειες. Φέτος, σειρά έχει η λίστα με τους κορυφαίους/αγαπημένους/σημαντικότερους χαρακτήρες στην Ιστορία των comics (comic book & comic strips) και του animation!

Αρχικά, σκεφτόμασταν να το κρατήσουμε μόνο στα comics, τελικά όμως θεωρήσαμε πως το να το ανοίξουμε και στη συγγενή Τέχνη του animation (με την οποία, έτσι κι αλλιώς, ασχολούμαστε όλοι οι fans των comics), θα ήταν πιο ενδιαφέρον και παράλληλα θα έλυνε και κάποια προβλήματα με χαρακτήρες που ναι μεν ξεκίνησαν από το animation, αλλά αναπτύχθηκαν περισσότερο στα comics και θα ήταν κρίμα να μείνουν απ’ έξω (π.χ. Donald Duck, Mickey Mouse).

Ακολουθώντας τη λογική της αντίστροφης μέτρησης, η πρώτη δεκάδα (θέσεις 100-91) θα αποκαλυφθεί στο Comicdom.gr, την Tετάρτη 12 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια, κάθε ημέρα θα δημοσιεύεται και μια δεκάδα, μέχρι να φτάσουμε στους χαρακτήρες που βρίσκονται στο Top 10. Από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ξεχωριστά κείμενα για τον κάθε ένα από τους 10 σημαντικότερους χαρακτήρες, θα μας οδηγήσουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, όταν και θα αποκαλύψουμε τον χαρακτήρα που βρίσκεται στην πρώτη θέση!

Μείνετε συντονισμένοι!