COMICDOM JOURNAL 17-12-12

Σερφάροντας στο comics internet: διέρρευσε το φινάλε της σειράς THE AMAZING SPIDER-MAN, δικαστήριο απεφάνθη ότι ο TinTin δεν είναι ρατσιστής, κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας THE MAN OF STEEL, και ο Μilo Manara σχεδιάζει γυναίκες της Marvel. Αυτά και άλλα πολλά, στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

— Το φινάλε της ιστορικής σειράς THE AMAZING SPIDER-MAN διέρρευσε στο Internet, και στη Marvel αναζητούν τον ένοχο! (…)

— Μια ιστορία που ξεκίνησε το 2007, στο Βέλγιο, με έναν μετανάστη από το Κονγκό να καταγγέλει ως ρατσιστικό το άλμπουμ TINTIN IN THE CONGO, έλαβε τέλος πριν από μερικές ημέρες, με το δικαστήριο να αποφαίνεται ότι το comic δεν είναι ρατσιστικό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το χιούμορ του “ειλικρινές και ευγενές”. Παρότι ο ίδιος ο Herge, στο τέλος της ζωής του, είχε δηλώσει μετανοημένος για τις απεικονίσεις μαύρων ως ηλίθιους και κατώτερους, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ευσταθούσε η κατηγορία περί αρνητικών στερεοτύπων που διαμορφώνουν τις αντιλήψεις των ανήλικων αναγνωστών. (…)

— Με εκδόσεις του Sergio Bonelli, ξεκινάει την εκδοτική δραστηριότητά της, η νεοσύστατη Epicenter Comics, με έδρα το San Diego. (…)

— “Έφυγε” στα 96 του χρόνια, ο βετεράνος Βραζιλιάνος σχεδιαστής Gutemberg Monteiro,  δουλειά του οποίου δημοσιεύτηκε και στις ΗΠΑ με το ψευδώνυμο “Goott”. (…)

— Στο Robot Six του CBR, θυμούνται έξι comics-related ταινίες, που τελικά δεν γυρίστηκαν ποτέ. (…)

  • FILMS/TV

— Το πρώτο επίσημο trailer της ταινίας THE MAN OF STEEL είναι εδώ και το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει ήδη αρχίσει να διχάζει τους comic fans. Είτε σας αρέσει, είτε όχι (εγώ προσωπικά είμαι στη μέση), ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο (όπως σχολίασε και ο Νίκος Λάμπρης σε μια κουβέντα μεταξύ μελών του Comicdom): “Not your dad’s Superman”. Δείτε το trailer που ακολουθεί και μην παραλείψετε να περάσετε μια βόλτα από το Newsarama, για τα 10 σημεία στο trailer που χρήζουν ανάλυσης. (…)

— Αυτό είναι το πρώτο διεθνές poster της επερχόμενης ταινίας ΤΗΕ WOLVERINE.

— Κυκλοφορούν, για πρώτη φορά σε DVD, η δεύτερη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς SUPERBOY, καθώς και ο πιλότος μιας σειράς WONDER WOMAN από τα 70s, με πρωταγωνίστρια την Cathy Lee Crosby, και ο οποίος είχε προηγηθεί της σειράς με την Lynda Carter. (…)

— Χαράς Ευαγγέλια για τους φίλους των all-ages cartoons: To DC Nation επιστρέφει, στις 5 Ιανουαρίου, στο Cartoon Network. (…)

— Αν είχατε να καταμαρτυρήσετε, στην ταινία THE AMΑZING SPIDER-MAN, ανακολουθίες, υπερβολές, λάθη, κλισέ και σημεία που οι χαρακτήρες ήταν out of character, που να δείτε και το βίντεο “Everything Wrong With ‘The Amazing Spider-Man’ In Two Minutes”… (MAJOR SPOILER WARNING!)

  • ARTWORK

— Milo Manara meets Women of Marvel. (‘Nuff Said!)

SAVAGE WOLVERINE #1 variant cover

FEARLESS DEFENDERS #1 variant cover

GUARDIANS OF THE GALAXY #1 variant cover

UNCANNY AVENGERS #2 variant cover

X-WOMEN

  • FUN STUFF

— Στο The Superhero Media Crossover Project, ο βραζιλιάνος καλλιτέχνης Butcher Billy μιξάρει φωτογραφίες από comics-related ταινίες, με εικόνες από αντίστοιχα comics των 60s και των 70s και το αποτέλεσμα είναι αναπάντεχα όμορφο!

— Στο Comics Reporter, σας περιμένει ολόκληρο το sketchbook comic του Noah Van Sciver, για το ταξίδι του στο χρόνο και συγκεκριμένα στο Seattle των mid 90s. (…)

— Coloring For Grown-Ups, The Adult Activity Book!

— Δεν ξέρω για ποιους είναι “fun stuff” μια τέτοια εικόνα, αλλά για μένα, η fan inspired εκδοχή του Matt Buck στον φρικιαστικό πίνακα του Francisco Goya, “Saturn Devouring His Son”, έχει πολλά να πει.

 

— Άλλο ένα δωρεάν comic, αυτή τη φορά το 12σέλιδο του CBLDF!

— That’s all folks! Αν ο κόσμος δεν καταστραφεί στις 21/12 (όπως μας έχουν υποσχεθεί κάποιοι), να είστε εδώ την παραμονή Χριστουγέννων για το Christmas Journal της Βασιλείας Βαξεβάνη, ενώ μαζί θα τα ξαναπούμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την τελευταία στήλη του φετινού χρόνου!