COMICDOM CON ATHENS 2013: Οι Πρώτες Πληροφορίες

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι το Comicdom Con Athens 2013 θα διεξαχθεί από τις 19 έως και τις 21 Απριλίου, όπως κάθε χρόνο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22).

Έκθεση Original Art

H φετινή μας έκθεση είναι αφιερωμένη στον TinTin, έναν εκ των δημοφιλέστερων χαρακτήρων comics παγκοσμίως. Η δημιουργία του Herge δεν χρειάζεται συστάσεις, αρκεί μόνο να αναφέρουμε ότι, από το 1929, που πρωτοπαρουσιάστηκε ο χαρακτήρας, μέχρι σήμερα, οι περιπέτειες του  TinTin μετρούν περισσότερες από διακόσια εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες!

H έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Herge Museum.

Διεθνείς Προσκεκλημένοι

Προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι, μέχρι στιγμής:

— Ο βετεράνος Βρετανός σεναριογράφος Jamie Delano (HELLBLAZER)…

— O ταλαντούχος Ιταλός σχεδιαστής Matteo Scalera, γνωστός για τη δουλειά του στα SECRET AVENGERS και DEADPOOL της Marvel, και με σημαντική καριέρα στη χώρα του…

— Kαι ο ανερχόμενος Τούρκος σχεδιαστής Mahmud Asrar, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορους τίτλους των μεγαλύτερων αμερικανικών εκδοτικών (Marvel, DC, Image), ενώ αυτή την περίοδο είναι ο regular artist του SUPERGIRL της DC και του ULTIMATE COMICS X-MEN της Marvel.

Η λίστα των καλεσμένων δεν είναι τελική. Θα σας κρατούμε ενήμερους για την προσθήκη νέων ονομάτων.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013, θα περιλαμβάνει επίσης, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και το highlight των τελευταίων δύο διοργανώσεων, τον Διαγωνισμό Cosplay, στην τρίτη χρονιά διεξαγωγής του! Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Το Comicdom Con Athens διοργανώνεται, για όγδοη συνεχή χρονιά, από την Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η είσοδος παραμένει ελεύθερη.