COMICDOM JOURNAL 24-12-12 (The X-Mas Edition)

Ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά. Και μπορεί να μυρίζει ο αέρας κουραμπιέδες και μελομακάρονα, αλλά εμείς, εδώ, άγρυπνοι φρουροί της ενημέρωσής σας. Η DC ανακοινώνει το μέλλον της VERTIGO, ο Hugh Jackman και ο Wolverine έχουν την τιμητική τους και, φυσικά, fun stuff, αλλά και artwork στο πνεύμα των ημερών. Για πάμε, λοιπόν, για μια χριστουγεννιάτικη βόλτα!

  • COMICS

batgirl— Η DC ανακοινώνει τη μετά-Karen Berger εποχή. Και όπως περιμέναμε, τη θέση αναλαμβάνει η Shelly Bond, που είναι “υπεύθυνη” για το FABLES και ήταν η μοναδική λογική επιλογή. Μαζί της και μια ομάδα συνεργατών, που έχουν μαθητέυσει κοντά στην Berger. (…)

— Η Gail Simone που είχε πάρει… πόδι, να το πω άκομψα,  από το BATGIRL, επιστρέφει. Κατενθουσιασμένη, ανακοίνωσε στο Twitter ότι η DC την κάλεσε να επιστρέψει στο τίτλο. Η αλήθεια είναι ότι λίγοι δημιουργοί έχουν αναπτύξει μια τέτοια στενή και μακροχρόνια σχέση με την BATGIRL, όπως η Gail Simone. (…)

— Πριν κάνει την επίσημη εμφάνισή του στο SUPERIOR SPIDER-MAN #1, ο ομώνυμος ήρωας έκανε guest στο DAREDEVIL #21. Απλό διαφημιστικό trick; Ορεκτικό για να ανοίξει την όρεξή μας; Ή όντως υπήρχε λόγος να εμφανιστεί στην ιστορία ο Superior Spider-Man; Ο senior editor της Marvel, Stephen Wacker, δίνει μια συνέντευξη – η χαρά του spoiler – και απαντά στα καυτά ερωτήματα. (…)

— Και μιας και πιάσαμε τις συνεντεύξεις, έδωσε μια εξαιρετική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Brian Wood. Αξίζει μια βόλτα, μιας και μιλάει για STAR WARS, αλλά και για το νέο του project, MARA, που περιμένουμε μετά τις γιορτές. (…)

Grimm Google Doodle— Το είδα και ξετρελάθηκα! Μιλάω για το Google Doodle, αφιερωμένο στους Grimm. Και αναρωτιόμουν ποιος το σχεδίασε. Επρόκειτο για μια ενδιαφέρουσα και οπτικά εξαίσια αναδιήγηση της Κοκκινοσκουφίτσας, σε ένα comic χωρίς λόγια και λιγότερο βίαιο και splatter από την κανονική ιστορία. (Παρεμπιπτόντως, η Κοκκινοσκουφίτσα είναι μια απο τις δυσκολότερες ιστορίες να αφηγηθείς). Η απορία μου λύθηκε. Είναι ο  Matthew Cruickshank. (…)

  • FILMS/TV

Jackman— Ο Hugh Jackman, σε συνέντευξη που έδωσε στο PARADE MAGAZINE, μίλησε για το THE WOLVERINE και για το τί αυτό περιλαμβάνει. Πολύ κουβέντα έγινε και για τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε και στην οποία ο 44χρονος ηθοποιός αποκαλύπτει ένα αξιόλογο σετ κοιλιακών, αλλά και άλλων μυικών ομάδων. Ότι πάσχω από το σύνδρομο της Κοκκινοσκουφίτσας το έχω πει, έτσι; (…)

— Αλλά δε τελειώσαμε με το άγριο αγόρι, μιας και επιβεβαιώθηκε ότι ο Wolverine – και μαζί του ο Hugh Jackman – θα είναι στη ταινία X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST. Ο σκηνοθέτης Bryan Singer επιβεβαίωσε την είδηση, μέσω ενός πανηγυρικού tweet. (…)

— Για το ρόλο του Star-Lord, στο GUARDIANS OF THE GALAXY, φαίνεται ότι θα κονταροχτυπηθούν ο Zachary -Chuck- Levi και ο Jim Sturgess. Ο Levi έχει πιαστεί καλά στα projects της Marvel, μιας και θα παίξει τον Fandral, στο THOR: THE DARK LORD.  (…)

walking-dead-s3— Πολλοί αγωνιούν για το μέλλον της αγαπημένης τους σειράς, WALKING DEAD, μετά την αποχώρηση του Glenn Mazzara, που έφερε ρίγη ανησυχίας στους fans. Μην αγχώνεστε, φάτε ήρεμοι και χαλαροί το φαγάκι σας, καταβροχθίστε χωρίς αγωνία τους κουραμπιέδες σας. Ανακοινώθηκε ότι η σειρά επιστρέφει για 4η σεζόν! (…)

— Ο Dodger, ο χαρακτήρας που δημιούργησαν ο Judd Winick και ο Mike Norton, θα πάρει σάρκα και οστά, στη σειρά ARROW. Ο αντιήρωας αυτός, κλεφτρόνι από τα λίγα, θα απεικονιστεί σαν κλέφτης χρυσαφικών στη σειρά και μέλλει ιδέσθαι τί διάδραση θα έχει με τον ήρωα. Στο ρόλο του Dodger, ο γνωστός από το BATTLESTAR GALACTICA, James Callis. (…)

— Σε μια συνέντευξή του,ο Michael Cane αποκαλύπτει το παρελθόν του Alfred της κινηματογραφικής τριλογίας, όπως το φαντάστηκε ο ίδιος ο ηθοποιός. Δε μιλάμε για το μέσο butler, σε καμία μα καμία περίπτωση. Ήταν αξιωματικός της SAS, που μπήκε στην υπηρεσία του Thomas Wayne, όταν ο τελευταίος τον βρήκε να αναρρώνει. (…)

[youtube]http://youtu.be/Z5REo-B2ZeY[/youtube]

— Ο Joss Whedon αποκαλύπτει τα εναλλακτικά πλάνα που είχε για την ταινία AVENGERS. Είπε πως είχε στο μυαλό του έναν δεύτερο villain, αλλά δεν αποκάλυψε ποιον, μήπως και βγει παρακάτω σε επόμενες ιστορίες. Αποκάλυψε επίσης ότι ήταν στις επιδιώξεις του να εντάξει στην ομάδα την Wasp! (…)

collateralfox_ff— Ο Jamie Foxx έκανε κουβέντα για τον Electro, τον οποίο και θα ενσαρκώσει στο AMAZING SPIDER-MAN 2. Μας προετοιμάζει για έναν Electro πιο προσγειωμένο, πιο ρεαλιστικό – όπως επιβάλλει και η τελευταία μόδα στις ταινίας comics – και με μαύρη στολή. ΟΚ!  (…)

— Και μια είδηση που έκανε το γύρο του κόσμου. Στην κινεζική τηλεόραση έπαιξε το V FOR VENDETTA! Χωρίς λογοκρισία, ολόκληρο, στο μεγαλείο του. Αν και η προβολή στους κινηματογράφους είχε απαγορευτεί, στην τηλεόραση προβλήθηκε κανονικά. Και μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Κεντρικής Τηλεόρασης της ΛΔΚ  – που είναι γνωστή για την προπαγάνδα και τη λογοκρισία – κάνουν και τους απορημένους για την προβολή μιας τέτοιας ταινίας στην Κίνα. (…)

  • ARTWORK

Και μέρες που είναι, τί άλλο artwork περιμένατε, παρά κάτι εναρμονισμένο με το πνεύμα των ημερών!

Frank Quitely

Frank Quitely

spiderman_wolverine_xmas

Wolverine και Spider-Man σε τρελά κέφια

Frazer Irving

Frazer Irving. Καλέ, μαγειρεύει το αγόρι μου, κιόλας!

Dan Hipp

christmasspirit

Christmas Spirit από τον Will Eisner

1072293-chew_christmas_super

Δε θέλω να ξέρω τί τρώνε στο CHEW για τα Χριστούγεννα!

Silent Knight

  • FUN STUFF

— Δωράκια, αγόρια! Φανταστείτε το κορίτσι σας, ή αυτό των ονείρων σας, με ένα μαγιώ Game Boy. Έλα, καιρό είχα να βάλω φουστανάκια. Το πρώτο το θέλω για δώρο!

SW0021LeiaDress_02_1024x1024 GamerBLUESwim SW0022StarWarsMangaDress_02_1024x1024 SW0020FrozenSoloDress_02_1024x1024

— Και αν σας ανοίξε η όρεξη, μόλις τη δείτε με αυτά τα φουστανάκια, μπορείτε να της κάνετε και πρόταση γάμου. Όχι, βέβαια, έτσι απλά. Α-λα fanboy!

[youtube]http://youtu.be/7_rNg1WmcIo[/youtube]

— Ασυναγώνιστες Marvel Christmas-themed διαφημίσεις. Μιλάμε για κουλές απεικονίσεις και μερικές λίγο spooky.

housead89

Κάτι έχω πάθει με το αγόρι, σήμερα!

housead85

Αν προσέξετε, και το σκουφάκι είναι μεταλλικό!

housead83

Και το spooky που σας έλεγα!

— Και για το τέλος, μια ιστορία μυστηρίου με την JLA. WHO MURDERED SANTA CLAUS? Ξεκαρδιστική ιστορία από το 1974, που μπορείτε να ψιλοχαζέψετε εδώ.

Αυτά από εμένα. Πάω να τσακίσω τη γαλοπούλα, έχω αφήσει και μια δουλίτσα με τους κουραμπιέδες στη μέση. Χρονια καλά σε όλους, διασκεδάστε, ξεγνοιάστε! Σε ένα πρωτοχρονιάτικο Journal, την επόμενη βδομάδα, ο Ηλίας θα αποχαιρετήσει το χρόνο μαζί σας. Καλές γιορτές!