Νέος Χρόνος, Παλιά Κολλήματα

Όταν ήμουν αρκετά μικρότερος, η αλλαγή του χρόνου έμοιαζε με γεγονός τεράστιας σημασίας. Τώρα πια, τα ημερολόγια αλλάζουν με ρυθμό που δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω. Έτσι, ο παλιός χρόνος έδωσε τη σειρά του στο νέο και το μόνο που άλλαξε είναι η χρονολογία στο ημερολόγιο, ενώ οι εμμονές μου μένουν ίδιες και εγώ απλά παρακολουθώ τις εξελίξεις για κάποια από τα πιο αγαπημένα μου “κολλήματα”.

Roger Langridge

Μέσα στο 2012, ο Roger Langridge ολοκλήρωσε το SNARKED!, ξεκίνησε το εξαιρετικό POPEYE στην IDW και είδε το τελευταίο arc του MUPPET SHOW που είχε δημιουργήσει, να εκδίδεται από τη Marvel.

Στο 2013 θα ολοκληρωθεί (ω, ναι, δυστυχώς είναι αλήθεια…) το POPEYE, με το δωδέκατο τεύχος, και θα εκδοθεί ένα limited series ROCKETEER, σχεδιασμένο από τον J. Bone. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι πλέον o Langridge δείχνει να συγκεντρώνεται για να δημιουργήσει και κάτι πιο προσωπικό, όπως αναφέρει και στο blog του, την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς. Στο ίδιο post, αναφέρει τη δέσμευση του να έχει ένα νέο post κάθε μέρα, μέσα στο 2013, ανεξάρτητα από το αν αυτό είναι ένα sketch, κάποιο προσχέδιο για μια επερχόμενη δουλειά, ή κάποιο ανέκδοτο comic.

Τα πρώτα δείγματα που μας έχει δώσει, κυμαίνονται ανάμεσα στο συμπαθέστατο και το πανέξυπνο.

Pinkbeard-001

Alan Moore

Μπορεί, τα τελευταία χρόνια, τα νέα πράγματα που είδαμε δια χειρός Alan Moore να ήταν ελάχιστα, όμως αυτό φαίνεται να αλλάζει. To LEAGUE OF EXTRAORDINARY GENTLEMEN: CENTURY ολοκληρώθηκε και ήδη έχει γίνει solicited το επόμενο comic του, στο ίδιο θέμα, NEMO: HEART OF ICE. Επίσης, διασκευάστηκε και έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί σε comic, η μέχρι πρότινος μοναδική απόπειρα του Moore να δημιουργήσει κάτι για τον κινηματογράφο, το FASHION BEAST.

Και λέω “μέχρι πρότινος”, γιατί πλέον κυκλοφορούν οnline, όχι μια αλλά δυο ταινίες μικρού μήκους που έκανε με τον Mitch Jenkins, το ACT OF FAITH και το JIMMY’S END (το πρώτο, μάλιστα, αποτελεί κάτι σαν εισαγωγή στο δεύτερο). Και αυτά μάλλον θα είναι η αρχή, αφού φαίνεται πως προβλέπεται να δημιουργηθεί μια σειρά ταινιών. (Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. Αν επιθυμείτε κάποια λιγότερο mainstream συνέντευξη, σας προτείνω αυτήν εδώ.)

Τέλος, θυμίζω πως αναμένουμε και το νέο limited series, με τον τίτλο PROVIDENCE, που θα κυκλοφορήσει από την Avatar.

ACT OF FAITH

http://www.youtube.com/watch?v=gZ540_MGBZU

JIMMY’S END

http://www.youtube.com/watch?v=CrXU-BYTHjc