COMICDOM JOURNAL 21-01-13

Σερφάροντας στο comics internet: Χαμός στο X-Office με δύο ακυρώσεις τίτλων, τις X-Women να αποκτούν δική τους σειρά και έναν προδότη να ταράζει τα νερά, τέσσερις τίτλοι της DC “bite the dust”, κι αυτά ενώ μεγαλώνει το cast του SIN CITY: A DAME TO KILL FOR, θαυμάζουμε το εξαιρετικό artwork του Thomas Yeates, αλλά και ένα infographic με την εξέλιξη της shield του Superman τα τελευταία 75 χρόνια.

  • COMICS

xmen2013— Η εβδομάδα που πέρασε, ήταν γεμάτη εξελίξεις στο X-Office. Συγκεκριμένα:

– Σε συνέντευξή του στη USA Today, ο Brian Wood μίλησε για το νέο X-book που γράφει σε σχέδιο Olivier Coipel. Πρόκειται για τη νέα σειρά X-MEN, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται “X-WOMEN”, αφού θα πρωταγωνιστεί ένα all female cast αποτελούμενο από τις Storm, Rogue, Kitty Pryde, Rachel Grey, Jubilee και Psylocke. (…)

– Δύο X-Τίτλοι που μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς, αλλά είχαν το δικό τους φανατικό κοινό, ολοκληρώνονται τον Απρίλιο. Πρόκειται για τα AGE OF APOCALYPSE των David Lapham και Roberto De La Torre που ολοκληρώνεται με το #14 και το X-TREME X-MEN του Greg Pak που μας αποχαιρετά με το #13. (…)

– Ακόμη δεν ξεκίνησε η νέα σειρά UNCANNY X-MEN, και ήδη από το πρώτο τεύχος αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ένας προδότης στην ομάδα. (…)

IVAMP_Cv19— Tα solicitations της DC για τον Απρίλιο αποκαλύπτουν ότι τέσσερις σειρές τερματίζουν την κυκλοφορία τους. Πρόκειται για τις Ι VAMPIRE, SAUCER COUNTRY, DC UNIVERSE PRESENTS και SUPERMAN FAMILY ADVENTURES. (…)

— Σύμφωνα με πληροφορίες του CBR,  ο πρώην Vice President of Creative Services and Online της DC, Ron Perazza, προσλήφθηκε από τη Marvel χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η θέση που αναλαμβάνει. (…)

— Μία ηρωίδα από τα 1940s επιστρέφει τον Απρίλιο από τη Dynamite: Το MISS FURY #1 έρχεται σε σενάριο Rob Williams (VENOM, UNCANNY X-FORCE), και σχέδιο Jack Herbert, με εξώφυλλα από τους J. Scott Campbell, Alex Ross, Paul Renaud, και Will Conrad. (…)

  • FILMS/TV

Sin-City-A-Dame-to-Kill-For-poster— Σύμφωνα με το The Playlist, συνεχίζει να μεγαλώνει το cast του SIN CITY: A DAME TO KILL FOR, με την προσθήκη των Ray Liotta, Juno Temple και Jeremy Piven στο πλευρό ηθοποιών από την πρώτη ταινία όπως οι Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson και Jamie King, αλλά και νέων όπως οι Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Dennis Haysbert και Jamie Chung. (…)

— Mετά την επιτυχία που είχε η ταινία THE AVENGERS σε 3D, και με τα IRON MAN 3 και THOR: THE DARK WORLD να πρόκειται να κυκλοφορήσουν και αυτά στο συγκεκριμένο format, ετοιμαστείτε για τις 3D εκδοχές και των CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER και GUARDIANS OF THE GALAXY. (…)

godysseypage7— Δεν υπάρχει πιο προφανής απόδειξη ότι κάθε comic μπορεί πλέον να γίνει ταινία, από το γεγονός ότι ένα one-shot του Rob Liefeld από το 1996, με τίτλο GODYSSEY (spin-off των σειρών AVENGELYENE και GLORY), κίνησε το ενδιαφέρον των παραγωγών Todd Garner και Brooklyn Weaver. (…)

— Ο Jeph Loeb αποκάλυψε ότι η Marvel έχει 15 animated projects στο στάδιο της παραγωγής, ανάμεσά τους και ένα animated direct-to-DVD film με πρωταγωνιστές τον Punisher και την Black Widow. (…)

— Παρότι το ABC απέρριψε τον πιλότο της σειράς AKA JESSICA JONES (βασισμένης στο ALIAS των Brian Michael Bendis και Michael Gaydos), η Marvel δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες να προωθήσει αλλού το project. (…)

— Behind the Magic: The Visual Effects of “The Avengers”. Ακόμη κι αν η ILM δεν αξίζει το Όσκαρ Ψηφιακών Εφέ, αξίζει σίγουρα την υποψηφιότητα που πήρε!

  • ARTWORK

Στις 19 του μήνα, ο Thomas Yeates, ένας εξαιρετικός, αλλά όχι – όσο θα του άξιζε – δημοφιλής illustrator, γιόρτασε τα 54α γενέθλιά του.

yeates8

yeates3

yeates5

yeates7

yeates1

yeates4

  • FUN STUFF

— O καλλιτέχνης Butcher Billy πήρε ορισμένες iconic σκηνές από τα BATMAN του Christopher Nolan και του Tim Burton δημιουργώντας μια σειρά από έξυπνα mash-ups!

burton_nolan_1

Faces of the beast… Το Comics Alliance μας υπενθυμίζει όλες τις εμφανισιακές μεταλλάξεις ενός κατά τα άλλα καθόλου κτηνώδους μυαλού.

faces-of-the-beast

— Αν όχι απολαυστικό, τότε σίγουρα ευφυές! (από το skullfacesnakeblogah)

1234— Μόνο ένας πραγματικός fan του Superman μπορεί να εκτιμήσει τη δουλειά που έκανε ο Steve Younis του The Superman Homepage. Το infographic που ακολουθεί δείχνει την εξέλιξη της διάσημης S-Shield μέσα από 120 παραδείγματα από τα τελευταία 75 χρόνια.

S-Shield-Poster_full

— That’s all folks! Την επόμενη Δευτέρα εμπιστευτείτε την ενημέρωσή σας στη Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ μαζί τα λέμε ξανά σε 15 ημέρες. Να είστε όλοι καλά!