Διαγωνισμός Cosplay Στο Comicdom Con Athens 2013

Cosplay_2013_LogoΣτον περσινό Διαγωνισμό Cosplay του Comicdom Con Athens, δηλώσαμε ότι οι διαγωνιζόμενοί μας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε επίπεδο, ποιότητα και επαγγελματισμό απ’ αυτούς του εξωτερικού. Και το πιστεύαμε!

Απόδειξη; Φέτος όχι μόνο διοργανώνουμε ξανά τον διαγωνισμό, αλλά μέσω αυτού θα αναδειχθεί και ο νικητής που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EuroCosplay, στο MCM EXPO του Λονδίνο, τον Οκτώβριο!

EuroCosplay_LogoΤο EuroCosplay διοργανώνεται από το 2010, κάθε χρόνο στο Λονδίνο, και συγκεντρώνει τους καλύτερους cosplayers από όλη την Ευρώπη. Κάθε χώρα που συμμετέχει σε αυτό (πέρσι φιλοξένησε 42 διαγωνιζόμενους από 25 χώρες, ενώ φέτος ο αριθμός προβλέπεται να είναι 48 διαγωνιζόμενοι από 28 χώρες!) στέλνει τον/την καλύτερο εκπρόσωπό της, μετά από τη διεξαγωγή τοπικού προκριματικού διαγωνισμού, για να την εκπροσωπήσει και να διεκδικήσει τον τίτλο του κορυφαίου Ευρωπαίου cosplayer της χρονιάς!

Στόχος του EuroCosplay είναι να αναδείξει το χόμπι και την τέχνη του cosplay στην Ευρώπη και να εμπνεύσει τους σημερινούς και μελλοντικούς cosplayers να ενδυναμώσουν την κοινότητα του cosplay.

Εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των περασμένων διαγωνισμών EuroCosplay και όλες τις ειδήσεις για τον φετινό, στη σελίδα του EuroCosplay στο Facebook.

Φέτος (και ελπίζουμε για πολλά χρόνια ακόμη) το Comicdom Con Athens έχει την χαρά και την τιμή ο διαγωνισμός cosplay που διοργανώνει να είναι και ο εθνικός προκριματικός διαγωνισμός για το EuroCosplay 2013!

Comicdom_Cosplay_Mascot

Comicdom Cosplay logo and mascot designed by Tomek

Πέρα από την τεράστια αυτή αλλαγή, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, φέτος αποφασίσαμε να ικανοποιήσουμε την απαίτηση πολλών από τους συμμετέχοντες της κατηγορίας του ατομικού και, καταργώντας το κομμάτι των ερωτήσεων της κριτικής επιτροπής που ίσχυε μέχρι πέρσι, να τους δώσουμε την δυνατότητα να “ντύσουν” με το δικό τους “soundtrack”, τη σκηνική τους παρουσία.

Επίσης, για πρώτη φορά, το κομμάτι της “ποιότητας κατασκευής” θα βαθμολογείται χωριστά από τα “πιστότητα χαρακτήρα” και “σκηνική παρουσία”, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο θέατρο.

(Σάββατο 20 Απριλίου, 19.30, Θέατρο)

Ενημερωθείτε για τους κανόνες συμμετοχής του Διαγωνισμού Cosplay του Comicdom Con Athens 2013, στην επίσημη ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Comicdom_Cosplay_2012_10Comicdom_Cosplay_2012_4Comicdom_Cosplay_2012_5

Comicdom_Cosplay_2012_6Comicdom_Cosplay_2012_9Comicdom_Cosplay_2012_3