ALTAR GIRL

imagesWriter/Artist: Kata Kane
www.altar-girl.com

Στα 16 της, η Ashley συναντά τον έρωτα. Και ο κόσμος σταματά. Πόσα κορίτσια έχουν νιώσει αθεράπευτα ερωτοχτυπημένα σε αυτήν την ηλικία και έχουν χαθεί σε έναν ονειρικό κόσμο φαντασιώσεων; Πόσα κορίτσια έχουν έρθει αντιμέτωπα με έναν νεκρανεστημένο Βαλεντίνο που θα τα οδηγήσει στην αληθινή αγάπη; Πόσα κορίτσια, τέλος πάντων κρατούν το κλειδί του Παραδείσου;

Η απάντηση στις σουρρεαλιστικές αυτές ερωτήσεις είναι το ALTΑR GIRL που ξεκίνησε η Kata Kane το 2002. Πρωταγωνίστρια του, η δεκαεξάχρονη Ashley, μαθήτρια του ευυπόληπτου καθολικού Σχολείου “Saint Tail Academy”. Η μικρή-αθεράπευτα ρομαντική-πρωταγωνίστρια έχει χάσει τους γονείς της και τα καλοκαίρια που βρίσκεται εκτός Σχολείου τα περνάει με την πολυαγαπημένη της γιαγιά.

P01_C2-000-TitleΤο γνωστό story “boy meets girl…” θα ήταν ένα αναμενόμενο σενάριο, αλλά εδώ έρχεται το δυνατό σημείο του κοριτσίστικου webcomic. Το δοντάκι της γλυκιάς Ashley πονάει για τον τελειόφοιτο Adam, αλλά η ίδια είναι υπερβολικά ντροπαλή για να τον προσεγγίσει. Από τον πολύ κόπο έρχεται να τη βγάλει η αναπάντεχη επίσκεψη ενός άλλου αγοριού, συνοδευόμενου από δύο θηλυκούς αγγέλους. O Seth Charming (un peu banal) είναι ένα αγόρι που σκοτώθηκε την δεκαετία του 1920. Ωστόσο, το μαγικό του κλειδί που τον προστατεύει τον έφερε ξανά στη ζωή, προκειμένου να βοηθήσει την Ashley να βρει τον έρωτα (owww…). Εκείνη έχει ένα παρόμοιο κλειδί, που φαίνεται ότι προσέλκυσε τον Seth και τους αγγέλους, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμη να την πείσουν για την ιδιότητά τους.

Ο ευφάνταστος τίτλος “Dead Τo Μe” του δεύτερου κεφαλαίου του comic ήταν από τα θετικά σημεία του. Επίσης, λάτρεψα τις manga φιγούρες και το όμορφο P01_C1-014στήσιμο των χαρακτήρων, καθώς και την απλή, απέριττη χρήση της γλώσσας. Ωστόσο, από τη συνολική εικόνα έλειπε το χρώμα. Παρόλο που η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτικά “ροζ”, το ασπρόμαυρο σχέδιο δεν την δικαιώνει ούτε στο ελάχιστο. Ένα “κοριτσίστικο” comic αποτελεί σίγουρα το πιο προσοδοφόρο έδαφος για χρωματικούς πειραματισμούς και σχεδιαστική πανδαισία και το συγκεκριμένο είναι ένα ανεπιτήδευτο – προς μουντό – αποτέλεσμα.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, να και η υπερβολικά-αργή-μακρόσυρτη-πάω να φάω κάτι-κι έρχομαι-εξέλιξη, που προφανώς χαλάει την όποια προσμονή δημιουργούν οι πρώτες σελίδες. Τυχαία συνάντησα κάποιες αναρτήσεις της δημιουργού, στις οποίες ζητάει feedback και διορθώσεις στο comic της, οπότε μάλλον γνωρίζει και η ίδια ότι η δουλειά της έχει κάποια δυναμική που ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω εξέλιξη. 10 points για την αυτογνωσία!

Για την ιστορία, αναφέρω ότι το ALTAR GIRL φιλοξενήθηκε από το 2002 έως το 2004 στο www.keenspace.com (ComicGenesis), ήταν στο Top 20 Keenspace Comics για όλο αυτό το διάστημα και κέρδισε αρκετές φορές την πρώτη θέση στο Online Manga Top 33. Σίγουρα ο κόσμος δεν έχει αρκετά ροζ κοριτσίστικα webcomics και όσα κι αν δημιουργούνται πάντοτε είναι ήσυχα jan_12___happy_birthday_seth_by_robokiss-d5rd1t3.pngκαι άκακα, αλλά αν σε κάποιους από εσάς σας σπάνε τα νεύρα με τα ονειρικά lovestories, τότε παραλείψτε το συγκεκριμένο.

Δε θα το έβαζα στην κατηγορία των αριστουργημάτων ούτε και στη κατηγορία garbage. Οτιδήποτε ρομαντικό με προοπτικές εξέλιξης έχει μία ξεχωριστή θέση στη λίστα μου. Άλλωστε, το μήνυμα είναι ένα: Αγάπη φίλτατοι! Και η γη γυρίζει…