Το Ντοκιμαντέρ OTAKU UNITE! Στο Comicdom Con Athens 2013

Otaku_UniteΕίμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι επισκέπτες της πρώτης μέρας του Comicdom Con Athens 2013 θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ OTAKU UNITE!.

Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα την Ιστορία της “εισβολής” του ιαπωνικού animation στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και την άνοδο του κινήματος οπαδών της ιαπωνικής κουλτούρας.

Τα γυρίσματα έλαβαν χώρα μεταξύ 2000 και 2003, κατά τη διάρκεια του αποκαλούμενου “τρίτου κύματος” του ιαπωνικού fandom, με αποτέλεσμα το OTAKU UNITE! να λειτουργεί τώρα ως μια χρονομηχανή, που μας ταξιδεύει σε μια περίοδο κατά την οποία το ιαπωνικό animation κυριαρχούσε στην τηλεόραση και τα ράφια των video clubs, και σχεδόν κάθε πόλη είχε το δικό της anime convention.

Με συνεντεύξεις από επαγγελματίες του χώρου, καλλιτέχνες, διοργανωτές συνεδρίων και φανατικούς οπαδούς, το OTAKU UNITE! απεικονίζει με ακρίβεια, όχι μόνο την άνθηση της κουλτούρας του anime, αλλά και τη γενικότερη άνοδο της “geek culture” και την αποδοχή της από το ευρύ κοινό.

Σκηνοθεσία: Eric Bresler
Εταιρία Παραγωγής: Movies Of My Dreams Productions
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Διάρκεια: 70 λεπτά
Γλώσσα: Αγγλικά

(Παρασκευή 19 Απριλίου, 20:30, Θέατρο)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uORTAyrAlcM[/youtube]