PREVIEWS PICKS (February 2013)

Πιστοί στο ραντεβού μας με τον μηνιαίο κατάλογο της Diamond, ξεφυλλίζουμε για μια ακόμη φορά τις σελίδες του, με στόχο να ανακαλύψουμε τα πιο ενδιαφέροντα comics και merchandise, στα οποία θα χρειαστεί να ξοδέψετε τα ωραία σας λεφτάκια, σε δύο (ή και περισσότερους) μήνες από τώρα. Οι Γιώργος Χατζηκωστής, Δημήτρης Σακαρίδης και Κώστας Λαμπρόπουλος είναι οι άνθρωποι που θα χρειαστεί να ευχαριστήσετε ή να καταραστείτε, ανάλογα με την ευστοχία των επιλογών τους…

BLUE PAGES (Γιώργος Χατζηκωστής)

Δεν έχω παράπονο, μπορεί να μην βρήκα κάτι συναρπαστικό στις σελίδες αυτού του PREVIEWS, σίγουρα όμως εντόπισα κάποιες ενδιαφέρουσες επικείμενες κυκλοφορίες, ικανές για Leonard Nimoy-ική ανόρθωση φρυδιού. Για πάμε, λοιπόν!

Marvel

Thanos_Rising_1THANOS RISING #1 (of 5) (pg. M9, $3.99)
Ένας από τους αγαπημένους μου villains επιστρέφει, σε ένα mini series στο οποίο, από όσο καταλαβαίνω από το solicitation, θα πραγματεύεται το origin του. Η παρουσία του θα κάνει σούσουρο στο πολυαναμενόμενο sequel της ταινίας AVENGERS, οπότε η επιστροφή αυτή κρίνεται απαραίτητη, για να μαθαίνουν οι νέοι και να νοσταλγού οι παλαιοί.

Δυστυχώς, δεν γράφει ο Jim Starlin, ένας δημιουργός το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με αυτόν το χαρακτήρα, αλλά ο ικανότατος Jason Aaron. Στο σχέδιο, ο Simone Bianchi.

XMEN_1_2013X-ΜΕΝ #1 (pg. M10, $3.99)
Δεν θα τη γλυτώσω την αναφυλαξία, το βλέπω. Ακόμη ένα X-title. ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ X-TITLE! Γιατί, οποιαδήποτε υπερφυσική οντότητα υπεύθυνη για την δημιουργία του άπονου, τούτου κόσμου; Ποιό το νόημα; Και μάλιστα X-MEN σκέτο. Κανένα επίθετο που να το προσδιορίζει, το άμοιρο. Αν, μάλιστα, κρίνω από το all-female cast της ομάδας, ο τίτλος θα έπρεπε, ορθώς, να λέγεται X-WOMEN. Τί σας εμπόδισε, κύριοι τις Marvel; Υπάρχει ο κίνδυνος ένα comic με μια γυναικεία ομάδα που το δηλώνει περήφανα, να τρομοκρατήσει τους fanboys;

Όπως και να έχει, η Storm – με μοϊκάνα, παρακαλώ – ηγείται μιας ομάδας αποτελούμενης από τις Rachel Summers, Rogue, Psylocke, Jubilee και Kitty Pryde, και εγώ ο έρμος δεν χαλάω χατίρι στις κυρίες αυτές. Γράφει ο Brian Wood και σχεδιάζει ο άξιος Oliver Coipel. Ελπίζω μόνο ο τίτλος αυτός, αν και όχι αξιομνημόνευτος, να είναι τουλάχιστον διασκευαστικός. Γιατί πού να σας τα λέω για το προηγούμενο volume του…

THE TWELVE HC (pg. M97, $34.99)
Το mini series των J. Michael Straczynski και Chris Weston, συγκεντρωμένο σε ένα κυριλέ hardcover, ιδανικό για όσους δεν πρόσεξαν ότι ολοκληρώθηκε, με κάποια χρονάκια καθυστέρησης, ενώ παράλληλα αγνοούν την ακριβή θέση των τευχών που κατέχουν, εντός αυτής της μαύρης τρύπας που αποκαλούν “συλλογή comics”.

Dark Horse

amala's blade #1AMALA’S BLADE #1 (of 4) (pg. 54, $3.50)
Βασίλειο με δυο αντικρουόμενες παρατάξεις, και μια νεαρή δολοφόνος που θα προδωθεί από τον Βεζίρη που υπηρετεί, μιας και είναι αρκετά wild card. Δράση και επιστημονική φαντασία και στο σχέδιο ο δικός μας Μιχάλης Διαλυνάς. Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου και όλα τα σχετικά… αλλά όχι μόνο για αυτά.

DC Comics

Αυτόν το μήνα, η DC υπόσχεται ότι η στάμπα “WTF Certified” που φέρουν οι τίτλοι της, πιστοποιεί ότι θα υπάρξει αποκόλληση της κάτω γνάθου με αυτά που θα διαβάσουμε στις σελίδες τους. Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι βρήκα κάτι ενδιαφέρον μέσα από τα λιτά solicitations που διάβασα, οπότε το ρίσκο το αναλαμβάνετε εσείς, αγαπητοί επισκέπτες. Εκεί που μπορώ να καταθέσω άποψη, είναι το πόσο κακόγουστο είναι αυτό το “WTF”. Ναι είναι.

Παρ’ όλα αυτά, το DETECTIVE COMICS #19 (pg.103. $8.99) αξίζει της προσοχής σας, όχι μόνο γιατί είναι oversized (με 9 δολάρια cover price, το καλό που του θέλω να είναι), αλλά επειδή εάν ο τίτλος είχε διατηρήσει την αρχική του αρίθμηση, αυτό θα ήταν το εννιακοσιοστό τεύχος του. Χλιδές.

solo_deluxe_hcSOLO DELUXE EDITION HC (pg. 138, $49.99)
Tim Sale, Darwyn Cooke, Diana Schutz, Jeph Loeb, Brian Azzarello, Richard Corben, John Arcudi, Paul Pope, Jack Kirby, Howard Chaykin, Joe Kelly, Andrew Helfer, Chuck Dixon, Michael Allred, Laura Allred, Lee Allred, Neil Gaiman, Steven T. Seagle, Scott Hampton, John Hitchcock, Damion Scott, Rob Markham, Jennifer Carcano, Sergio Aragones, Mark Evanier, Brendan McCarthy, Tom O’Connor, Jono Howard Robbie Morrison, Jordi Bernet, Teddy Kristiansen, Scott Hampton, Damion Scott, Sergio Aragones και Brendan McCarthy.

Αυτό το εντυπωσιακό κατεβατό είναι τα ονόματα των δημιουργών που είχαν συμμετάσχει στα 12 τεύχη της ανθολογίας αυτής, που επιτέλους συγκεντρώνεται σε μια έκδοση. Άνιση, μπορώ να πω ότι τη θυμάμαι αρκετά θολά, όχι όμως αδιάφορη.

IN THE DAYS OF THE MOB HC (pg. 139, $39.99)
Ούτε καν το είχα ακούσει αυτό εδώ, μέχρι τώρα. Ασπρόμαυρα crime comics του Jack Kirby, που διαδραματίζονται στη δεκαετία του ’30. Από της πρώτες δουλειές του “The King” κατά την μεταγραφή του στη DC, αρχές της δεκαετίας του ’70. Δεν θα το αφήσω να περάσει απαρατήρητο!

SUPERMAN: THE GOLDEN AGE OMNIBUS VOL.1 HC (pg. 141, $75.00)
Ω, ναι! Οι πρώτες ιστορίες του Superman, οι οποίες, σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Δελεαστικότατο, αλλά πανάκριβο, το άτιμο!

he_man_1HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE #1 (pg. 145, $2.99)
Όσοι τριαντάρηδες έχουν νοσταλγήσει τον μπρατσαρά He-Man, τον κακομούτσουνο Skeletor, την Eternia, το Greyskull και άλλα ωραία, έφτασε η στιγμή που θα νιώσουν το δάκρυ της συγκίνησης να γαργαλάει το μάγουλο τους. Προσωπικά, αν και ανήκω σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ, παραμένω βράχος. Πιτσιρικάς δεν είχα βίντεο για να βλέπω τα κινούμενα σχέδια, και η μόνη μου επαφή με αυτό το κομμάτι της pop culture ήταν τα κουκλάκια, από τα οποία είχα αρκετά και τα πέταξα, όταν ανακάλυψα τους Iron Maiden (και όχι τα κοριτσάκια). Ναι, κουκλάκια, όχι action figures. Είναι αρκετά inactive αν τα αφήσεις μόνα τους. Ο Keith Giffen γράφει, για τη φανέλα και τα ένσημα.

IDW

Ξεραΐλα, σκόνη και ελαφρύ αεράκι, με μόνο ενδιαφέρον να εντοπίζεται στο STAR TREK: JOHN BYRNE COLLECTION (pg. 160, $49.99), για τους καμένους οπαδούς του. Ναι, το κακό λογοπαίγνιο δεν διαφεύγει της προσοχής μου.

Image

jupiter's legacy #1JUPITER’S LEGACY #1 (pg. 188, $2.99)
Το solicitation αναφέρει ότι είναι ένα superhero έπος που θα μνημονεύεται από τις γενιές που θα ακολουθήσουν, δια χειρός Mark Millar και Frank Quitely. Προβλέπω ότι θα είναι ένα προβοκατόρικο comic, με τεμπέλικο σχέδιο, που κανένας δεν θα το θυμάται σε 5 χρόνια, εκτός και αν γίνει ταινία, καλή ή κακή δεν έχει σημασία. Να δούμε ποιος θα έχει δίκιο.

MINIATURE JESUS #1 (of 5) (pg. 198, $3.99)
Ted McKeever, είσαι αρρώστια! Το comic φαίνεται αρκετά “κάπου εκεί έξω στο άγνωστο”, το σχέδιο του McKeever είναι αρκετά πιο μαζεμένο (αλλά υπέροχο!) και το θέμα του είναι αλκοολισμός, δαίμονες και γατιά. Θέλω!

GREEN PAGES (Δημήτρης Σακαρίδης)

Δεν είναι και λίγες οι επιλογές από τις πράσινες σελίδες αυτού του PREVIEWS, και μάλιστα αρκετές από αυτές είναι αρκετά σημαντικές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Βέβαια, ξέρω πως οι περισσότεροι αναγνώστες comics (και, κατ’ επέκταση, οι περισσότεροι αναγνώστες αυτού του post) δύσκολα βγαίνουν από το comfort zone τους για να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο και διαφορετικό, αλλά πάντα υπάρχει ελπίδα. (Και όχι, nerdface, “καινούργιο και διαφορετικό” δεν είναι ούτε το WALKING DEAD, ούτε τα comics της Vertigo!)

Anyway, τώρα που προσέβαλλα επαρκώς τους περισσότερους επισκέπτες του site, μπορώ να ξεκινήσω…

LEGENDS OF THE BLUES (Abrams Comicarts, pg. 230, $19.95)

Ο τεράστιος illustrator William Stout, ζωντανεύει τον κόσμο της Blues μουσικής και τους σημαντικότερους εκπροσώπους του, μέσα από τις σελίδες αυτού εδώ του graphic novel/βιβλίου. Περιέχει εκτενείς βιογραφίες για 100 σπουδαίου μουσικούς της Blues, συνοδευόμενες από πανέμορφα πορτρέτα σχεδιασμένα από τον Stout, καθώς και recommended playlists, αλλά και ένα μουσικό CD. Good stuff!

uber_0ÜBER #0 (Avatar Press, pg. 264, $3.99)

Ο Kieron Gillen υποτίθεται πως είναι ένας από τους πλέον ανερχόμενους mainstream συγγραφείς, τα τελευταία χρόνια. Προσωπικά, I don’t see it, τουλάχιστον από τις δύο δουλειές του που έχω δοκιμάσει. Αντιλαμβάνομαι, πάντως, ότι αρέσει σε πολλούς. Anyway, το συγκεκριμένο comic διαδραματίζεται στις τελευταίες μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και απ’ όσα καταλαβαίνω από το ασαφές solicitation, μάλλον πραγματεύεται τη δημιουργία υπερανθρώπων από την πλευρά των Ναζί, η οποία μάλλον έχει ως αποτέλεσμα μια διαφορετική έκβαση του πολέμου και την αλλαγή της Ιστορίας από εκεί και πέρα.

Ενδεχομένως, αυτό να ακούγεται ενδιαφέρον σε κάποιους. Εμένα μάλλον για χιλιοειπωμένο κλισέ μου κάνει.

WHO IS AC? (Atheneum Books, pg. 271, $14.99)

Το καινούργιο graphic novel της Hope Larson, η οποία εδώ έχει αναλάβει μόνο το σενάριο. Δεν έχω να πω πάρα πολλά, καθώς η κυρία Larson είναι συνήθως hit-or-miss για τα γούστα μου, αλλά πρέπει να αναφέρω πως το όνομα του σχεδιαστή είναι Tintin Pantoia. Τώρα, αν το “Tintin” είναι το κανονικό του όνομα, ή ένα (ας πούμε) έξυπνα επιλεγμένο ψευδώνυμο, ομολογώ πως δεν το γνωρίζω. Πάντως, μου έκανε εντύπωση…

Miss_Fury_1MISS FURY #1 (Dynamite Entertainment, pg. 290, $3.99)

Μία ηρωίδα από το Golden Age. Ένας χαρακτήρας που πλέον είναι public domain και μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κανείς όπως θέλει. Μία εταιρία που εκδίδει μόνο licensed properties, ή public domain χαρακτήρες. Ένας συγγραφέας που δεν γνωρίζω. Ένας σχεδιαστής που δεν εκτιμώ. Τέσσερα εντελώς generic εξώφυλλα. Ένα ακόμη αδιάφορα comic.

THE PROPERTY (Drawn & Quarterly, pg. 306, $24.95)

Το καινούργιο graphic novel της σπουδαίας Ισραηλινής δημιουργού, Rutu Modan, που πριν από λίγα χρόνια είχε κάνει τον κόσμο να παραμιλάει με το εξαιρετικό EXIT WOUNDS. Αν φτάσει έστω και κατά το ήμισυ στο επίπεδο του τελευταίου, θα μιλάμε για ένα από τα κορυφαία comics της χρονιάς!

Στην ίδια σελίδα, επίσης από την Drawn & Quarterly, υπάρχει και το JAMILTI & OTHER STORIES ($19.95), που συλλέγει short stories της Modan, τις οποίες δημιούργησε τα τελευταία 5 χρόνια και σύμφωνα με το solicitation είναι αρκετά διαφορετικές από τις μεγαλύτερες δουλειές της. Εξαιρετικά ενδιαφέρον, επίσης.

Walt_Disneys_Mickey_Mouse_Color_Sundays_Volume_1WALT DISNEY’S MICKEY MOUSE COLOR SUNDAYS Vol. 1: CALL OF THE WILD (Fantagraphics Books, pg. 312. $29.99)

Δίχως αμφιβολία, το συγκεκριμένο είναι το “Pick Of The Month”, για μένα. Τα υπέροχα έγχρωμα Sunday strips του Floyd Gottfredson, σε μια ακόμη πολυτελή έκδοση από την Fantagraphics, που περιέχει και πάρα πολλά extras. Αν έχετε μείνει με την εντύπωση πως ο Mickey Mouse είναι απλά “το ανώδυνο corporate σύμβολο της Disney”, προετοιμαστείτε για πολλές εκπλήξεις!

THE COMPLETE CRUMB COMICS 5: HAPPY HIPPY COMIX (Fantagraphics Books, pg. 312. $19.99)
THE COMPLETE CRUMB COMICS 8: THE DEATH OF FRITZ THE CAT (Fantagraphics Books, pg. 312. $19.99)

Robert Crumb! Για την ακρίβεια, vintage Robert Crumb, από μια περίοδο που θεωρείται από πολλούς ως μια από τις κορυφαίες στην καριέρα του τρισμέγιστου δημιουργού. Κάμποσα extras και εδώ, αλλά πραγματικά δεν έχει σημασία. Σε έναν ιδανικό κόσμο, δεν θα έπρεπε να χρειάζεται περαιτέρω κίνητρο για να αγοράσει κανείς κλασικά comics του Crumb!

Harvey_Horror_Softies_Tomb_Of_Terror_Vol_1HARVEY HORROR SOFTIES: TOMB OF TERROR Vol. 1 (PS Artbooks, pg. 328, $24.99)

Συνήθως, είμαι αρκετά επιφυλακτικός στο να προτείνω προς αγορά τα hardcover reprints κλασικών comics από τα 40s και τα 50s, καθώς, τις περισσότερες φορές, το cover price είναι αρκετά υψηλό και φαντάζομαι πως δεν είναι εύκολο για όλους να αγοράσουν αυτές τις συλλογές (ειδικά, μάλιστα, όταν τα comics και οι δημιουργοί που περιλαμβάνονται σε αυτές είναι “ανεξερεύνητη περιοχή” για πολλούς από τους αναγνώστες).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η PS Artbooks φροντίζει για όλους όσους ζορίζονται οικονομικά (ή απλά έχουν καβούρια στις τσέπες), επανεκδίδοντας το πρώτο volume του TOMB OF TERROR σε ένα σαφώς οικονομικότερο softcover! Ελπίζω μόνο να ακολουθήσει την ίδια τακτική και με τα επόμενα volumes, αλλά και με όλα τα υπόλοιπα reprint series της.

A1 #1 (Titan Comics, pg. 333, $3.99)

Η ιστορική βρετανική ανθολογία επιστρέφει! Για τρίτη φορά, αν δεν κάνω λάθος. Ας ελπίσουμε ότι η επιστροφή της θα είναι καλύτερη από αυτή του DARK HORSE PRESENTS, αν και για να είμαι ειλικρινής, περίμενα κάποια πιο “δυνατά” ονόματα για αυτό το relaunch. Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.

Harbinger_Wars_1HARBINGER WARS (Valiant Entertainment, pg. 340, $3.99)

Η νέα Valiant έχει προκαλέσει τρομερή αίσθηση στους αναγνώστες – τουλάχιστον σε αυτούς (ευτυχώς δεν είναι λίγοι) που της έδωσαν μια ευκαιρία και δοκίμασαν τους τίτλους της. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με την παλιά Valiant, είκοσι χρόνια πριν. Το κομβικό σημείο, τότε, ήταν το crossover storyline UNITY, το οποίο έστρεψε ακόμη περισσότερο την προσοχή του κοινού στην εταιρία και τη βοήθησε να μεγαλώσει, οικονομικά και αφηγηματικά.

Εύχομαι ειλικρινά το συγκεκριμένο crossover event (αν και σαφώς πιο “σεμνό και ταπεινό” από το UNITY, καθώς πέρα από το mini series θα διαδραματιστεί μόνο σε δύο τίτλους – BLOODSHOT και HARBINGER) να έχει την ίδια επιρροή στη νέα Valiant και να αποτελέσει την αρχή για ακόμη πιο σπουδαία πράγματα.

Και κάπου εδώ, με αυτό το hopeful note, τελειώσαμε με τις πράσινες σελίδες. Σας αφήνω στα άξια χέρια του Κώστα Λαμπρόπουλο, ο οποίος θα σας πληροφορήσει για τις πιο σημαντικές manga κυκλοφορίες και στη συνέχεια θα προτείνει διάφορα άχρηστα μπιχλιμπιδόνια, που απευθύνονται κυρίως σε nerds, hipsters και φετιχιστές. (Just kidding, Κώστα. Or… am I?)

MANGA (Κώστας Λαμπρόπουλος)

Χτες το βράδυ, σε μια παρέα, συζητούσαμε για το φυτό Ginkgo biloba και πώς πιστεύεται ότι βοηθάει ως ενισχυτικό μνήμης. Προσπαθώντας σήμερα να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που μου ανατέθηκε να κάνω manga picks από το PREVIEWS, έφτασα στο συμπέρασμα ότι προς το παρόν δεν χρειάζομαι ενισχυτικό μνήμης. Θυμόμουν βλέπετε ότι ήταν πάνω από ένα χρόνο πριν.

Παρεμπιπτόντως, εάν κάποιος ακολούθησε το link και είδε το σχετικό απόσπασμα για την collected έκδοση του MEGATOKYO, να σας πληροφορήσω ότι, πριν καμιά βδομάδα, μου έκαναν refund την προ-παραγγελία μου, οπότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βγει ποτέ. Ας δούμε τι ενδιαφέροντα πράγματα μπορεί να έχει το PREVIEWS, αυτό το μήνα. Ενδιαφέροντα μεν, λίγα δε. Όπως, όμως, λέμε και σε άπταιστα Ελληνικά, “still, better than nothing”.

A-TOMCAT (DMP, pg. 303, $12.95)
Η DMP κατέφυγε στο crowd funding, προκειμένου να μεταφράσει και να εκδόσει τρία έργα του Osamu Tezuka, το A-TOMCAT, το TRITON OF THE SEA και το UNICO. Μπορούμε να ανοίξουμε μια τεράστια κουβέντα για το γεγονός, αλλά θα αρκεστώ να πω ότι, προσωπικά, το θεώρησα καταπληκτική κίνηση από την DMP και εικάζω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες. Όπως θα δείτε, ακολουθώντας το link, το εγχείρημα ήταν παραπάνω από επιτυχές, με έσοδα που έφτασαν σχεδόν 2,5 φορές πάνω από τα προσδοκόμενα.

Ο Tsugio, όπως πολλοί συνομήλικοί του, έχει προβλήματα στο σχολείο με το γνωστό υπο-είδος των bullies. Με πληροφορούν, δε, ότι πρόσφατα παίχτηκε και στην Ελληνική τηλεόραση εκπομπή για το ίδιο θέμα και θα ήθελα να την βρω. Η μόνη παρηγοριά του Tsugio είναι να διαβάζει το ASTRO BOY, μαζί με τον πατέρα του και ένα μικρό αδέσποτο γατάκι, με το οποίο πρόκειται να ζήσει μεγάλες περιπέτειες.

zfamZERO’S FAMILIAR OMNIBUS Vol. 1 (Seven Seas Entertainment, pg. 332, $19.99)
Κάθε σχολή μαγείας οφείλει να υποβάλει τους νεαρούς μαθητευόμενους μάγους σε μια δοκιμασία, προκειμένου να αποφοιτήσουν και να κερδίσουν τα ραβδιά τους, ή ότι άλλο είναι που κερδίζουν οι απόφοιτοι τέτοιων σχολών. Στο Tristan Academy, η δοκιμασία αυτή ήταν να κάνουν summon ένα familiar. Για όσους δεν έτυχε να διαβάζουν βιβλία μαγείας στον ελεύθερο χρόνο τους, προκειμένου να εξαπατούν μικρά ανυπεράσπιστα αγοράκια (μη δίνετε σημασία), ή να έχουν παίξει κάποιο RPG, familiar είναι ένα πλάσμα (δαιμονικό ή μη) το οποίο φωνάζει ένας μάγος για να τον βοηθήσει. Εσείς που γνωρίζετε, μην πέσετε να με φάτε, προσπάθησα να το πω όσο πιο απλά μπορώ. Ε, η Luise, μάλλον από ποζεριά, αντί να εμφανίσει μια νυχτερίδα, ένα κοράκι, ή ένα σκύλο (όλα πολύ δημοφιλείς επιλογές), προτίμησε να εμφανίσει ένα μικρό αγόρι από τη Γη.

tiger_bunnyTIGER & BUNNY Vol. 1 (Viz, pg. 348, $12.99)
Προσπαθήστε να θυμηθείτε πόσες φορές έχετε δει εκείνον τον αστυνομικό που “δεν συνεργάζεται με κανέναν”. Που θέλει να είναι μόνος του, είτε γιατί ο προηγούμενος συνεργάτης του σκοτώθηκε, όταν πνίγηκε με ένα ντόνατ με κρέμα Βοστώνης, είτε γιατί έχει ορκιστεί στα κόκαλα του πιστού του σκύλου ότι δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσει ποτέ, είτε γιατί έχει προβλήματα συμπεριφοράς, που έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι νόμιζε πως θα πολεμάει το έγκλημα, ενώ στην πραγματικότητα μεταφέρει τα ψώνια της γυναίκας του διοικητή του. Συνήθως, κάποιος τους επιβάλει έναν καινούριο συνεργάτη και μετά αρχίζει το πανυγύρι. Ε, κι εδώ ακριβώς αυτό γίνεται.

DOUBT OMNIBUS Vol. 1 (Yen Press, pg. 354, $15.19)doubt
Διαβάζοντας την περιγραφή στο PREVIEWS, νόμιζα ότι είχε γίνει λάθος και έχει μπερδευτεί αυτός που την έγραψε με το SAW. Πέντε άγνωστοι ξυπνούν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο, αγκαλιά με ένα πτώμα. Αφού, όμως, στο εξώφυλλο βλέπω κουνελάκια (έστω, κοριτσάκια με κοντές φουστίτσες που φορούν κεφάλι κούνελου) και δεν βλέπω αυτό το σιχαμένο κουκλάκι, λέω να το δοκιμάσω.

Η Seven Seas, επίσης, εκδίδει το manga adaptation του TWILIGHT: NEW MOON, αλλά δεν πρόκειται να του αφιερώσω περισσότερες από μία πρόταση!

Όπως είδατε, όντως ήταν λίγα τα νέα manga αυτό το μήνα, όμως όλα είναι ενδιαφέροντα. Ακόμη και αυτό με την μικρή μάγισσα, το οποίο και σκοπεύω να παραγγείλω.

MERCHANDISE (Κώστας Λαμπρόπουλος)

Διπλοθεσίτης αυτό το μήνα. Λίγο τα κοινόχρηστα, λίγο το πετρέλαιο, λίγο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τα έξοδα ήταν αυξημένα. Βάλε και πόσα πράγματα έχει στο merch section, τα παραπάνω λεφτά θα είναι πολύ χρήσιμα. Εισαγωγή δεν έχει άλλη, την έκανα στο manga section, οπότε πάμε κατευθείαν να δούμε τι έχει το PREVIEWS αυτό το μήνα.

aardman_brAARDMAN BATMAN AND ROBIN (CLASSIC) ACTION FIGURE 2-PACK (pg. 154, $39.95)
Αν το όνομα Aardman δεν σας λέει κάτι, είναι το στούντιο που μας έφερε το WALLACE AND GROMIT. Αν και περισσότερο γνωστοί για το stop motion animation, έχουν επεκταθεί και στο computer animation και είναι σε καλό δρόμο να γίνουν fan favorite. Τα Aardman Studios, λοιπόν, αποφάσισαν να δώσουν την δική τους οπτική στο δημοφιλές δίδυμο, που έχει κάνει στρατιές και στρατιές ομοφοβικών τρομοκρατημένων γονιών να παθαίνουν σπασμούς. Μιλάμε, φυσικά, για τους BATMAN και ROBIN και οφείλετε να συμφωνήσετε ότι θα αποτελέσουν πολύ καλή προσθήκη στην συλλογή σας.

BURGER THING T-SHIRT (pg. 240, $21.95)burger_thing
Όχι, ότι και να πείτε έχετε δίκιο. Ανοίγεις το λεξικό στο λήμμα “cheesy” και πιθανότατα έχει αυτό το t-shirt ως παράδειγμα. Αλλά είναι τόσο κακόγουστο, που μπορεί να γίνει και καλό. Σκεφτείτε πόσοι μπορεί να μην πιάσουν το αστείο και να σας ρωτήσουν γιατί στο καλό φοράτε ένα μπλουζάκι που διαφημίζει γνωστή αλυσίδα burgers. Θα μπορείτε να τους κοιτάξετε υποτιμητικά και να κάνετε ένα “τσκ-τσκ”, χωρίς να μπείτε στον κόπο να απαντήσετε. Ή μπορεί και να σας δουλεύουν οι φίλοι σας για πάντα.

totoro_fanMY NEIGHBOR TOTORO ELECTRIC FAN (pg. 442, $64.99)
Αυτό πρέπει να είναι από τα πιο περίεργα listings που έχω δει σε PREVIEWS. Περίεργο, όχι γιατί δεν περίμενες ότι μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο. Μιλάμε για την Ιαπωνία, για ένα πολύ δημοφιλές anime και μια βιομηχανία που δεν επιθυμεί κάτι λιγότερο από το να αρμέξει και το τελευταίο Γιεν του fan. Όμως, κοιτάξτε τη φωτογραφία. Όσο περισσότερο το κοιτάς, τόσο δεν μπορείς να αποφασίσεις εάν είναι χαριτωμένο ή creepy. Πάντως, θα ήταν ωραίο επάνω στο γραφείο σας.

dnd_clueDUNGEONS AND DRAGONS CLUE (pg. 462, $PI)
Ετοιμαστείτε να κερδίσετε πολλά coolness points στην παρέα σας. Εναλλακτικά, ετοιμαστείτε να χαρακτηριστείτε μεγαλύτερο geek από όλη την παρέα του BIG BANG THEORY. Όπως και να ‘χει, θα είστε ο μόνος από τους γνωστούς σας που θα έχει ένα από τα πιο κλασσικά επιτραπέζια παιχνίδια, στην πιο true εκδοχή που θα μπορούσε ποτέ να υπάρχει. Το Clue (ή όπως το ξέρει όλος ο υπόλοιπος κόσμος εκτός της βόρειας Αμερικής, Cluedo) είναι ένα παιχνίδι στο οποίο βρίσκεστε σε ένα παλιό αρχοντικό και καλείστε να βρείτε ποιος είναι ο δολοφόνος, καθώς και το φονικό όπλο και το δωμάτιο στο οποίο έγινε ο φόνος. Προσοχή μόνο, γιατί στο υπόγειο μπορεί να κρύβεται κανένα Beholder.

Αυτά είχαμε αυτό το μήνα, ραντεβού τον επόμενο, όπου ελπίζω να μην έχω αναγκαστεί να αναλάβω ακόμα περισσότερα sections.