Preview: ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΠΕΡΣΙΔΗ

Από σήμερα, και κάθε Πέμπτη μέχρι τις αρχές Απριλίου, οι επισκέπτες του Comicdom.gr θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν, σε συνέχειες, ένα preview 19 σελίδων από το επερχόμενο comic των Βασίλη Χειλά και Άγγελου Κωνσταντίνου, ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΙΛΤΟΥ ΠΕΡΣΙΔΗ. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου που μας έστειλαν οι δημιουργοί για να μάθετε περισσότερα για το comic, δείτε το πρώτο δισέλιδο, και μην ξεχάσετε να μας επισκέπτεστε κάθε Πέμπτη πρωί, για την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Το Πεπρωμένο Του Μίλτου Περσίδη

Miltos_Persides_coverΦλεβάρης του 1989. Ο διάσημος φωτορεπόρτερ Μίλτος Περσίδης ετοιμάζεται να βουτήξει στο παρελθόν. Στο δικό του παρελθόν και της οικογένειάς του. Θυμάται τη μητέρα του που, ένα καλοκαίρι του 1969, έβαλε αυτόν και τα δύο αδέλφια του σ’ ένα τρένο και τα έστειλε να κάνουν διακοπές στην όμορφη Σαχμιδόπολη, στο σπίτι του αδελφού της. Ήταν και η τελευταία φορά που την είδε. Θυμάται το θείο Ρηγίνο και την αλλόκοτη, ρέμπελη ζωή του. Θυμάται και το Νώντα Χατζηπερσίδη, τον αδελφό του παππού τους που τύγχανε να είναι ο «πλουσιότερος γάτος στον κόσμο» και που κατά καιρούς τους έπαιρνε όλους μαζί στα ταξίδια που έκανε σε όλον τον κόσμο. Θυμάται τόσα πολλά μικρά και μεγάλα περιστατικά, τόσα διαφορετικά πρόσωπα, από μια ζωή μεγαλύτερη κι απ’ τη φαντασία. Ο Μίλτος Περσίδης όμως πρέπει να πάρει μια σημαντική απόφαση. Έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει στη Σαχμιδόπολη μετά από οχτώ χρόνια και να λύσει ένα μυστήριο. Το μυστήριο που θα ξεκλειδώσει μια σειρά από πόρτες που κανείς δε θέλησε ή δεν τόλμησε να παραβιάσει. Γιατί αυτό είναι το πεπρωμένο του.

Διαβάστε σε συνέχειες των δύο σελίδων τις πρώτες δεκαεννέα σελίδες της σειράς κι ετοιμαστείτε για το πρώτο άλμπουμ (52 σελ.), που ευελπιστούμε να έχουμε έτοιμο στο COMICDOM CON ATHENS 2013.

Miltos_Persides_1

Miltos_Persides_2

Ο Βασίλης Χειλάς για τον σχεδιαστή της σειράς, Άγγελο Κωνσταντίνου
Ο Άγγελος, έχοντας αγνοήσει κάθε επιρροή από σύγχρονες και διαδεδομένες γραμμές και σχολές, καταφέρνει με το γνήσιο ερασιτεχνισμό και μεράκι που διαθέτει να θυμίζει εκείνους τους απίστευτους πιονιέρους που δημιούργησαν τους πρώιμους funny animal χαρακτήρες, πάνω στους οποίους στήθηκε όλο το οικοδόμημα των κόμικς. Για μένα η επιστροφή στις ρίζες είναι το μόνο που μπορεί να αναστήσει το μέσον αυτό και κάπου εκεί στοχεύει και ο “Μίλτος Περσίδης” – και ως περιεχόμενο και ως φόρμα.

Ο Άγγελος Κωνσταντίνου για το συγγραφέα της σειράς, Βασίλη Χειλά
Ο Βασίλης σκέφτεται, ζει, αναπνέει και τρώει κόμικς για πρωινό… Γνωρίζοντας το Μέσο όσο λίγοι, στήνει μια ιστορία εξαιρετικά ανθρώπινη (με το… γατίσιο τρόπο) και συναρπαστική. Έχοντας σαν “όπλο” μια ιδέα αρχικά πρωτοποριακή (όπως θα διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας) δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργεί αγωνία με την αντισυμβατική “cliffhanger” αφήγησή του.

Για να επικοινωνήσετε με τους δημιουργούς – για να τους βρίσετε και ό,τι άλλο:
hillades@yahoo.gr (Βασίλης Χειλάς)
angeloskonstantinou@hotmail.com (Άγγελος Κωνσταντίνου)