ASDFMOVIES

asdfCreator: Thomas Ridgewell (TomSka)

Είδες, όμως, πώς μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα το καινούριο επεισόδιο μιας αγαπημένης σειράς; Γιατί, πραγματικά, το Σάββατο μου μπορεί να ήταν μόλις στη μέση του, αλλά είχε τον αέρα βαρετής Κυριακής βράδυ. Κι όμως, δεν αρκούσε παρά ένα τηλεφώνημα από κάποιον φίλο, που μου φώναξε “Ρε συ! Βγήκε το έκτο ASDFMOVIE!”, για να μπει ένα τέλος στην ενοχλητική σαββατιάτικη αδράνεια. Και για όσους απορούν με τη ξαφνική αλλαγή διάθεσης, ευχαρίστως να εξηγήσω…

Την πρώτη φορά που είδα ASDFMOVIE, ήταν πριν από περίπου δύο χρόνια, με το πρώτο επεισόδιο. Ήταν υπερβολικά random και δεν έβγαζε ούτε γέλιο, ούτε νόημα. Το σκίτσο ήταν ασπρόμαυρο, υπεραπλουστευμένο και δεν κινούσε το ενδιαφέρον. Κι όμως, ήδη από το 2008, ο κόσμος του Internet έδειχνε την αγάπη του για το randomness, επιβραβεύοντας το βίντεο με πολλά views και θετικές ψήφους. Άλλωστε, όπως φάνηκε αργότερα, δεν ήταν παρά το pilot μια σειράς, που έπρεπε να θέσει τις μάλλον άχαρες βάσεις, για μια καλή συνέχεια. Αφού, λοιπόν, το ASDFMOVIE 1 έκανε την εισαγωγή στο ύφος και τους πρωταγωνιστές, το 2ο video, που βγήκε την πρωτοχρονιά του 2010, μάγεψε τα πλήθη. Γιατί, ναι μεν, είχε random, ασυνήθιστο humor, αλλά αυτή τη φορά μπορούσες να το παρακολουθήσεις και να γελάσεις.

Ακολουθούν το ASDFMOVIE 3 (Δεκέμβριος 2010) και το ASDFMOVIE 4 (Σεπτέμβριος 2011), τα οπoία αποκτούν εκατομμύρια views μέσα σε λίγους μήνες, και αποτελούν αδιαμφισβήτητες επιτυχίες. Χρησιμοποιούν και καθιερώνουν τα, κλασικά πλέον, gags, που εμφανίζονται σε σχεδόν κάθε επεισόδιο (“I like trains”, “die potato”) και οδηγούν στη δημιουργία ενός μουσικού video, με τίτλο I LIKE TRAINS, το οποίο διηγείται τη ζωή του “I like trains kid”, αγαπημένου ήρωα των ASDFMOVIE fans.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hHkKJfcBXcw&list=UUOYWgypDktXdb-HfZnSMK6A&index=21[/youtube]

Και ενώ όλα φαίνεται να έχουν βρει το ρυθμό τους, το 2012, ο Edd Gould (animator του ASDFMOVIE 2) χάνει την εξάχρονη μάχη του με τον καρκίνο και πεθαίνει σε ηλικία 24 ετών, αφήνοντας συνεργάτες και κοινό, βουρκωμένους. Παρά το θάνατο του φίλου του, ο TomSka θα συνεχίσει, με το ASDFMOVIE 5 να κάνει την εμφάνισή του το Μάιο του 2012, έχοντας αλλάξει, όμως, κάθε γνωστό χαρακτήρα. Πιθανώς, γιατί δεν ήθελε να συνεχίσει μαζί τους, εφόσον ο συν-δημιουργός τους είχε πεθάνει, πιθανώς γιατί ήθελε να ανανεώσει τη σειρά. Πρόκειται για το αναμφίβολα λιγότερο αγαπημένο μου ASDFMOVIE, μιας και εισάγει ήρωες με τους οποίους ούτε ο δημιουργός, ούτε ο θεατής είναι εξοικειωμένοι, και φαίνεται πως η σειρά δυσκολεύεται πλέον να ξεπεράσει τον εαυτό της.

Και κάπως έτσι, φτάνουμε αισίως στο ASDFMOVIE 6. Σαφώς καλύτερο από το 5, με έκανε να γελάσω, να το βάλω στο replay, να ξαναγελάσω, να το στείλω στους φίλους μου, και να γελάσω μία ακόμη φορά. Καθησύχασε, επίσης, τις ανησυχίες μου σχετικά με της παρακμή της σειράς, που το ASDFMOVIE 5 με έκανε να φοβάμαι και, αποδεικνύοντας τη δημοτικότητα του έργου του TomSka, έφτασε τα τρία εκατομμύρια views, μέσα σε τρεις ημέρες.

Υποθέτω πως όσοι δεν συνδέονται με το random humor, δεν πρόκειται να σκάσουν ούτε μισό χαμόγελο στην οθόνη τους. Οι υπόλοιποι, όμως, πάρτε ένα φίλο σας, έναν ακόμη, (το γέλιο που προκαλούν τα ASDFMOVIES είναι ανάλογο του μεγέθους της παρέας που τα βλέπει) και απολαύστε ένα από τα καλύτερα παραδείγματα randomness που κυκλοφορούν στο internet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IYnsfV5N2n8[/youtube]

trivia:
1. Ο Tomska είναι 22 ετών.
2. Όλα ξεκίνησαν από τη σειρά web strip που είχε αρχικά ο TomSka και πάνω στην οποία βασίστηκε το ASDFMOVIE 1.
3. Προφέρεται ass-duff.