COMICDOM JOURNAL 18-02-13

Από τον ιντερνετικό χαμό που προκάλεσε η πρόσληψη του ομοφοβικού Orson Scott Card στο ψηφιακό ADVENTURES OF SUPERMAN, στην αποχώρηση του Geoff Johns από το GREEN LANTERN 100 τεύχη μετά κι από το artwork του μοναδικού Hiroaki Samura, στους πιο sexy χαρακτήρες των comics, αυτές είναι μόνο μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της – γεμάτης ειδήσεις και fun stuff – εβδομάδας που πέρασε!

  • COMICS

truth-justice-homophobia— Χαμός με την απόφαση της DC να αναθέσει στον – δηλωμένα ομοφοβικό – συγγραφέα Orson Scott Card να γράφει στη digital-first ανθολογία ADVENTURES OF SUPERMAN. “Εάν αυτός ήταν αρνητής του Ολοκαυτώματος ή λευκός ρατσιστής, δεν θα ετίθετο ερώτημα” σχολίασε ο ηθοποιός Michael Hartney, ζητώντας την απόλυσή του. Στον αντίποδα, ο gay δημιουργός comics Dale Lazarov υποστήριξε – μάλλον σοφά – ότι “το να ζητάει κανείς να γίνουν διακρίσεις στον χώρο εργασίας για οποιονδήποτε λόγο, είναι αντιπαραγωγικό για όσους ζητούν και οι ίδιοι το τέλος των διακρίσεων”, ενώ η DC απάντησε ότι οι απόψεις του συγγραφέα δεν αντανακλούν εκείνες της εταιρίας. (…)

— 6 τίτλοι της DC παίρνουν το δρόμο της ακύρωσης λόγω χαμηλών πωλήσεων. Τα DEATHSTROKE, THE FURY OF FIRESTORM, THE RAVAGERS, THE SAVAGE HAWKMAN, SWORD OF SORCERY και ΤΕΑΜ 7 έπεσαν κάτω από τα 20.000 αντίτυπα, το λεγόμενο “line of death” των τίτλων. (…)

march-cover-100dpi— Η Top Shelf συνεργάζεται με τον θρύλο των αστικών δικαιωμάτων, John Lewis, για το νέο graphic novel MARCH. (…)

— To teaser image του ULTIMATE COMICS SPIDER-MAN #23 αποκαλύπτει μία σημαντικότατη εξέλιξη στον τίτλο! SPOILER ALERT! (…)

O Geoff Johns εγκαταλείπει τα συγγραφικά ηνία της σειράς GREEN LANTERN μετά από 100 τεύχη και το CBR προσπαθεί να μαντέψει τον πιθανό αντικαταστάτη του. (…)

— O Don Rosa, ο θρυλικός καλλιτέχνης που περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο (με την εξαίρεση του Carl Barks) συνέδεσε το όνομά του με τα παπιά της Disney, εξηγεί τον λόγο για τον οποίο εγκατέλειψε τη δημιουργία comics. (…)

— Ο Jim Starlin αναλαμβάνει τη σειρά STORMWATCH και, όπως λέει ο ίδιος στο Newsarama, πρόκειται για revamp του πρόσφατου revamp. (…)

— O Γάλλος δημιουργός Boulet θα δει τον Απρίλιο το comic του, THE DARKNESS, μεταφρασμένο στα αγγλικά από την Adhouse. (…)

— To Newsarama αναζητά τους 10 major χαρακτήρες της Marvel που δεν έχουν παρουσιαστεί (ακόμη) στο κινηματογραφικό universe της εταιρίας. (…)

— Στη μαύρη λίστα της National Rifle Association Institute for Legistlative Action μπήκαν 14 cartoonists (αναμέσα τους και ο Garry Trudeau, δημιουργός του DOONESBURY), επειδή το έργο τους απηχεί την αντίθεσή τους στο θέμα της οπλοκατοχής. (…)

— Με την ελπίδα ότι η σειρά θα είναι εξίσου καλή με το trailer, δείτε τη βίντεο-παρουσίαση της Marvel για το AGE OF ULTRON.

— To Newsarama επιλέγει τις 10 καλύτερες ιστορίες time travelling! (…)

— Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Mark Waid για το μέλλον των comics στη digital age.

  • FILMS/TV

— Όχι ότι αποτέλεσε έκπληξη, αλλά πλέον και επίσημα το CW ανακοίνωσε ότι η σειρά ARROW επιστρέφει για 2η σεζόν, ενώ μαζί της θα συνεχίσουν του χρόνου και οι σειρές VAMPIRE DIARIES και SUPERNATURAL. (…)

arrow

— Το comic του Γιάννη Ρουμπούλια, ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Θάνου Κερμίτση και οι δυο τους δίνουν εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο parousiazw.gr (…)

— Η επόμενη ταινία Spider-Man μάλλον θα παρουσιάζει μία νέα στολή (αν έχει γίνει σωστή “ανάγνωση” από το Twitter του σκηνοθέτη Marc Webb), ενώ οργιάζουν και οι φήμες για τον ερχομό της Black Cat στο κινηματογραφικό sequel. (…)

peter-dinklage-game-of-thrones— Σύμφωνα με το VARIETY, o Peter Dinklage του GAME OF THRONES θα εμφανιστεί ως villain στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST του Bryan Singer, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, μπορεί και να ενσαρκώσει τον Puck της Alpha Flight. (…)

— Θα επιστρέψει τελικά η Halle Berry στο ρόλο της Storm για το X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST; Ο Bryan Singer πάντως, δεν δείχνει ιδιαίτερα διατεθειμένος να μας πληροφορήσει… (…)

— O Rupert Grint, γνωστός ως Ron Weasley στις ταινίες ΗΑRRY POTTER, θα πρωταγωνιστεί στον πιλότο του superhero comedy SUPER CLYDE, για λογαριασμό του CBS. (…)

  • ARTWORK

Αφιερωμένο στον Hiroaki Samura (BLADE OF THE IMMORTAL), με αφορμή τα 43α γενέθλιά του στις 17 Φεβρουαρίου.

447435

boti011

boti005

Emerald_00

boti020

comrades1

tumblr_lkyhcgnxp41qi7ksdo1_1280

peek3

hiroaki-samura

Minitokyo.Blade.of.the.Immortal.336963

  • FUN STUFF

— Kάποιοι τη λένε γιορτή των ερωτευμένων, και άλλοι των ανθοπωλών και των ζαχαροπλαστών. Όπου κι αν στέκεστε, η έκδοση του Comics Buyer’s Guide, 100 SEXIEST FEMALE CHARACTERS IN COMICS, αλλά και το πρόσφατο άρθρο του Comics Alliance, 50 SEXIEST MALE CHARACTERS IN COMICS, είναι ο ορισμός του – για όλα τα γούστα – sexy fun stuff.(και όχι μόνο για τη 14η Φεβρουαρίου).

she-hulk46-bruce-wayne-by-tonydaniel

 

— The Times They Are A-Changin’ (που έλεγε κι ο Bob o Dylan) κι απόδειξη αυτού, το νέο διαφημιστικό σποτάκι που σκηνοθέτησε ο Frank Miller για τον οίκο Gucci. Μη φανταστείτε, όμως, ότι αυτή είναι η πρώτη φορά. Το εγχείρημα αποτελεί συνέχεια εκείνου που είχε προηγηθεί το 2010

— Τo sequel της ταινίας SIN CITY και το SIMCITY game συναντιούνται σε ένα θεότρελο mashup trailer!

— Ο Batman και το supporting cast του συναντούν τα westerns, στη σειρά εικονογραφήσεων Spaghetti Gotham από τον illustrator Giovanni Costa.

Giovanni-Costa-Spaghetti-Gotham-batman

— That’s all folks! Την επόμενη εβδομάδα εμπιστευτείτε την ενημέρωσή σας στη Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ μαζί τα ξαναλέμε σε 15 ημέρες. Stay Tuned!