COMICDOM JOURNAL 25-02-13

Πολλά και ζουμερά τα νέα αυτή την εβδομάδα! Αλλαγές στη δημιουργική ομάδα του GREEN LANTERN, ανακοινώσεις για καινούργια πράγματα από FABLES και UNWRITTEN, φωτογραφίες από τα γυρίσματα του X-MEN:DAYS OF FUTURE PAST, poster από το IRON MAN 3, αλλά και fun stuff, μιας και άνοιξε το Τριώδιο, και artwork από έναν αγαπημένο μου καλλιτέχνη. Καλή διασκέδαση!

  • COMICS

green lantern— Ο συναγωνιστής Ηλίας μας ενημέρωσε για την αποχώρηση του Geoff Johns από τα ηνία του GREEN LANTERN. Δε θα μπορούσε να μείνει κενή η θέση. Το MTV εξασφάλισε την αποκλειστικότητα με τις νέες δημιουργικές ομάδες που θα αναλάβουν τις 5 Lantern σειρές. Δε διαβάζω τις σειρές. Πώς σας φαίνονται οι αλλαγές;

— Δεν πρόλαβε να κλείσει την πόρτα ο Greg Pak στη Marvel και αναλαμβάνει ένα μεγαλεπίβολο σχέδιο στην DC. Δεν είναι άλλο από την αναβίωση του BATMAN/SUPERMAN, όπως ανακοινώθηκε στο USAtoday.com – αυτό το παράλληλο σύμπαν όπου τα comics έχουν θέση σε όλα τα ΜΜΕ με τσακίζει. Διαβάστε και τη συνέντευξη που έδωσε ο δημιουργός στο Νewsarama.

fablesencyclopedia— Το προϊόν που λέγεται FABLES πουλάει και αυτό σημαίνει και άλλες κυκλοφορίες. Η πρώτη είναι το spin-off του spin-off (ω, spin-off! και πάει λέγοντας) και μιλάμε για το OGN του FAIREST. Το δεύτερο είναι το FABLES ENCYCLOPEDIA που θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τις παραδοσιακές ιστορίες των χαρακτήρων, αλλά και το νεό ρόλο τους στο FABLES. (…)

— Αυτό είναι που λέω εγώ καλά νέα. Mιλάω για το graphic novel των Mike Carey και Peter Gross, βασισμένο στο μαγικό, λογοτεχνικό και μυστήριο κόσμο του UNWRITTEN. Ο τίτλος αυτού; TOMMY TAYLOR AND THE SHIP THAT SANK TWICE. Δε με βλέπετε, αλλά χοροπηδάω από τη χαρά μου. (…)

— Άντε πάλι με τα zombies στη Marvel! Γιατί μη μου πείτε ότι το teaser από κάτω δεν έχει να κάνει με zombies. Αν τώρα το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι ο Romero έχει ήδη ανακοινώσει ότι γράφει κάτι για τη Marvel, έχουμε μιαν έτοιμη εικόνα. (…)

MarveloftheDead teaser

Συνέντευξη για μια από τις πλέον αναμενόμενες – δεν είμαι καθόλου αντικειμενική – σειρές της DC, το GREEN TEAM, έδωσαν οι δημιουργοί Arthur Baltazar και Franco Aureliani (συγγνώμη, αλλά δεν είναι εξαιρετικά ονοματεπώνυμα;). Ενθουσιασμός στα πλήθη, μιας και η ιδέα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα. Για να δούμε.

— Μόλις στα 43 χάθηκε ο Scott Clark, γνωστός κυρίως για τη δουλειά του στα STORMWATCH και DEATHSTROKE. (…)

— Όσοι έβλεπαν το SMALLVILLE και περιμένουν με αγωνία την 11η σεζόν σε μορφή comic, μπορούν να ελπίζουν, μιας και έκλεισε ο Bryan Q. Miller ως συγγραφέας της σειράς. Το comic θα κυκλοφορήσει πρώτα σε ψηφιακή μορφή και μετά σε έντυπη (…)

— Αν θες να ανοίξεις τους οριζοντές σου και να έχεις μια ακαδημαϊκή επαφή με την Τέχνη των comics, έχεις σύνδεση στο Διαδίκτυο (duh!) και e-mail, αλλά διαβάζεις και κάποιους συγκεκριμένους τίτλους, τότε έχεις την ευκαιρία να παρακολoυθήσeις το δωρεάν διαδικτυακό μάθημα του Mark Waid με θέμα “Το Φύλο στα Comics”. (…)

hive

— Η Comicdom Press Junior συμμετέχει στο  1ο Hive Athens που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, με το εργαστήρι “Το Μεγαλύτερο Ψέμα του Κόσμου”. Ο λόγος, η εικόνα, τα comics αλλά και… τα ψέματα μαζί με τους κώδικες και τις τεχνικές των comics. (…)

  • FILMS/TV

— Έχει βουίξει ο τόπος! Ρίγη συγκίνησης διατρέχουν τη ραχοκοκαλλιά fan boys ανά την υφήλιο! Και αυτό γιατί ο Matthew Vaughn θα είναι παραγωγός του reboot των FANTASTIC FOUR! Μην κάνεις πως δεν ξέρεις ποιος είναι. Είναι ο σκηνοθέτης του Χ-ΜΕΝ: FIRST CLASS, αλλά και παραγωγός των X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, KICK-ASS και STARDUST. (…)

— Η νέα ταινία του Captain America, CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER, θα είναι ένα πολιτικό θρίλερ. Έτσι δήλωσε ο υπεύθυνος της Marvel, τέλος πάντων. Και τώρα, καλό είναι αυτό; (…)

— X-MEN: DAYS OF FUTURE PASΤ, κυρίες και κύριοι, και σας έχω όλα τα καλούδια. Γιατί κακά τα ψέμματα, πολυναναμενόμενη ταινία.

– Σε συνέντευξή του, ο Bryan Singer υποσχέθηκε ότι θα μαζέψει τις μαλ@#&ες που υπέστη η σειρά, ότι ο Peter Dinklage δεν θα είναι CGI και άλλα τέτοια ευχάριστα. (…)

– Φωτογραφίες και από τα γυρίσματα της σειράς. Μία από το σκηνικό και μια από τα καροτσάκια του Xavier.

Πού να βγάζει αυτή η πόρτα, άραγε;

Πού να βγάζει αυτή η πόρτα, άραγε;

:oloi

wolverine

Και το σκληρό αγόρι!

— Μια χαρά πάνε και τα πράγματα στο SIN CITY: A DAME TO KILL FOR, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με τον Josh Brolin.

sincitybrolin

— Θα είναι η Megan Fox στην ταινία TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES; Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο παραγωγός της ταινίας, Michael Bay, τη ζαχαρώνει και η σεξοβόμβα ηθοποιός ψήνεται.  (…)

— Όλο και πιο κοντά η ημερομηνία που θα δούμε το IRON MAN 3 στις αίθουσες των κινηματογράφων και κάνουν την εμφάνισή τους αφίσες. Εδώ οι κακοί! Ο Ben Kingsley απίθανα cool Mandarin και ο Guy Pearce ως Aldrich Killian (σιγά μην ήταν έτσι ο Killian).

ben kingsley mandarin

 im3_guy_poster

  • ARTWORK

— Ευκαιρία έψαχνα να κάνω ένα μικρό αφιέρωμα σε έναν κορυφαίο καλλιτέχνη κατά την ταπεινή μου άποψη: τον Jae Lee. Τώρα που ανακοινώθηκε ότι θα αναλάβει μαζί με τον Greg Pak το BATMAN/SUPERMAN, είναι μια καλή ευκαιρία.

superman-batman jae lee

 

marvel_incredible_hulk jae lee

 

WOLV-JAE-LEE-POSTER

 

deadpool-jae-lee

 

black widdo jae lee

 

  • FUN STUFF

— Καινούριο video game και έχω concept art να μοιραστώ μαζί σας. Πρόκειται για το LEGO MARVEL SUPER HEROES. Και μόνο που το χαζεύω, θέλω να γελάσω. Μου φαίνονται τόσο αστείο οι ήρωες να απεικονίζονται με ανθρωπάκια Lego! (…)

lego-marvel-super-heroes-1

lego-marvel-super-heroes-8

lego-marvel-super-heroes-9

— Τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν κοιτούν προσεκτικά την ημερομηνία λήξης των φαρμάκων τους; Αυτό γίνεται…

[youtube]http://youtu.be/NeDzcb6vO9Q[/youtube]

— Άνοιξε το Τριώδιο, αν δεν το πήρατε χαμπάρι ακόμα! Εγώ βρήκα τι θα ντυθώ. Iron Man! Υπάρχουν στολές για άνδρες, γυναίκες και παιδιά και όλα τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε! (…)

disguiseironman3halloweencostumes

— Τώρα, αν δε σας περισσεύουν τα λεφτά, αλλά έχετε άπλετο χρόνο και πιάνουν τα χέρια σας, δεν έχετε παρά να φτιάξετε μια στολή. Να! Σαν αυτές παρακάτω. Και αν τις κάνετε τόσο καλές, περάστε μια βόλτα και από το Comicdom Cosplay 2013!

LriePjoh1

— Αλλάζοντας θέμα, πέτυχα ξεκαρδιστικό άρθρο σχετικά με την Wonder Woman. Πιο συγκεκριμένα, αφορά το θεματάκι με το bondage και την οδηγία που δέχτηκε ο δημιουργός της ηρωίδας να κόψει τις σκηνές που η Αμαζόνα είναι δεμένη κατά 50-75%! Ο William Marston πράγματι την έβρισκε να την δένει την κοπέλα. Αν αγνοείτε και την περίπτωση του κ. Marston ψάχτε τον! Αξίζει τον κόπο!

— Όσα ήξερα τα μοιράστηκα μαζί σας. Σας αφήνω την άλλη βδομάδα στα ικανά χέρια και την δημοσιογραφική διάνοια του κ. Κατιρτζιγιανόγλου. Μαζί σε δύο εβδομάδες πάλι.