SNAPSHOT REVIEWS 28-02-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

n&r16BATMAN AND ROBIN #16
Writer: Peter J. Tomasi
Penciller: Patrick Gleason
DC Comics

Το ωραίο με τα tie-ins του “Death of the Family” arc είναι ότι αποτελούν μεν ουσιαστικό κομμάτι της ιστορίας, δεν είναι όμως απαραίτητα για να την παρακολουθήσεις. Μπορείς απλά να διαβάσεις το BATMAN. Σε κάθε τεύχος παρακολουθούμε την αναμέτρηση του Joker με τον ομώνυμο χαρακτήρα της σειράς (π.χ Batgirl, Nightwing κλπ.).

Βέβαια εγώ διάβασα όλα τα κεφάλαια της ιστορίας και ένα από αυτά είναι και το BATMAN AND ROBIN #16. Σε αυτό βλέπουμε μια μάχη πατέρα και υιού, με τον Robin να αντιμετωπίζει έναν ναρκωμένο από τον Joker Batman. Ή μήπως όχι; Αρκετά ενδιαφέρον το ότι ο Tomasi σπάει το σκληρό προσωπείο που φορά συνεχώς ο Damian και ένα καλό πρώτο πιάτο πριν το φινάλε.

BATMAN #17bat17
Writer: Scott Snyder
Penciller: Greg Capullo
DC Comics

Το ομολογώ! Το BATMAN #17 (που είναι και το τελευταίο κεφάλαιο του story arc “Death of the Family”) ήταν για μένα το πλέον αναμενόμενο τευχάκι εδώ και πολλααααααά χρόνια! Γενικά το BATMAN είναι από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος, τίτλους στο New 52, αλλά και ειδικά το συγκεκριμένο arc ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Όλα τα κομμάτια του παζλ συμπληρώνονται, καθώς ο Joker μαζεύει την – παγιδευμένη – Bat Family γύρω από το τραπέζι. Το πρώτο μέρος της ιστορίας, με το μονόλογο – ουσιαστικά – του Joker είναι αριστουργηματικό. Δε θέλω να αποκαλύψω τίποτα και να σας το χαλάσω, αλλά θα πω ότι, παρά το γεγονός ότι πολλοί μπορεί να θεωρήσουν πως το τέλος (και η αναπόφευκτη αναμέτρηση) δε δικαίωσε τις προσδοκίες, νομίζω ότι δημιουργεί το έδαφος για πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις και ίσως βγάλει τον τίτλο πολύ αληθινό. Μην το χάσετε με τίποτα!

SGIRL17SUPERGIRL #17
Writer: Mike Johnson
Artist: Mahmud Asrar
DC Comics

Ποιος θα έρθει (μεταξύ άλλων) στο Comicdom Con Athens 2013; Ο Mahmud Asrar, regular artist του SUPERGIRL! Ο Asrar είναι το καλύτερο στοιχείο της, κατά τα άλλα, μέτριας σειράς. Κι αυτό, γιατί ταιριάζει στη Supergirl αυτό το κάπως cartoony στιλ που έχει.

Στα λοιπά, λίγο πριν το τέλος του – ψιλομούφα – arc “H’ El on Earth”, το τεύχος μας επικεντρώνεται στη μάχη ανάμεσα στη Supergirl (που βοηθά τον H’ El να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να επιστρέψουν στον Krypton) και τη Wonder Woman. Θα περίμενες κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση δύο εκ των ισχυρότερων ηρωίδων της DC, αλλά θα απογοητευτείς. Να δούμε πώς θα τελειώσει αυτή η ιστορία που ολοκληρώνεται στο SUPERMAN #17.

BATMAN: THE DARK KNIGHT #16dark16
Writer: Gregg Hurwitz
Artist: Ethan Van Sciver
DC Comics

Θυμάστε που σε ένα προηγούμενο Snapshot σας έλεγα τι ωραίος και ταιριαστός που ήταν ο David Finch στο BATMAN: THE DARK KNIGHT; Ε, τον άλλαξαν (whaaaaaaaaaaat?). Ευτυχώς για εμάς, ο αντικαταστάτης του είναι ο εγνωσμένης αξίας Ethan Van Sciver (που κι αυτός έχει έρθει στο Comicdom Con Athens, τα γνωστά με τις ευλογίες των γενιών και τα σπίτια μας, που θα πέσουν να μας πλακώσουν…).

Η επιλογή του Mad Hatter για villain είναι καλή και προδιαθέτει για τρόμο και τρέλα (που είναι και το theme του comic), αν και στο πρώτο αυτό τεύχος του arc τα πράγματα κινούνται αρκετά εισαγωγικά – με αρκετή δόση δράσης, ωστόσο – με τον Batman να ερευνά μια υπόθεση μαζικών απαγωγών και ταυτόχρονα να χωρίζει με την πιανίστα Natalya. Looks promising…

jla1JUSTICE LEAGUE OF AMERICA #1
Writer: Geoff Johns
Artist: David Finch
DC Comics

Και πού πήγε ο David Finch; Μα στο νέο τίτλο της οικογένειας της Justice League, το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA. Σου λέει: “Οι απέναντι βγάζουν 500 τίτλους AVENGERS. Εμείς κορόιδα είμαστε”; Το concept είναι η δημιουργία μιας ομάδας (υπό τον έλεγχο της αμερικανικής κυβέρνησης) που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την “κανονική” Justice League, αν ποτέ χρειαζόταν. Στο μεταξύ, θα αντιμετωπίζει τις απειλές εναντίον των ΗΠΑ.

Την ευθύνη για την καθοδήγηση της ομάδας αναθέτει η – γνωστή – Amanda Waller στο Steve Trevor, πρώην σύνδεσμο των Ηνωμένων Εθνών με τη Justice League. Το τεύχος αναλώνεται στη συζήτηση μεταξύ των δύο, καθώς εξετάζουν ένα-ένα τα υποψήφια μέλη. Αυτά είναι ο Hawkman, η Katana, ο Vibe, η Stargirl, ο Martian Manhunter, ο Green Lantern (Simon Baz), ο Green Arrow και η Catwoman (κάργα Β’ Εθνική). Αν και είμαι πολύ επιφυλακτικός με αυτά τα concepts, θα περιμένω περισσότερα τεύχη για να κρίνω (και να σηκώσουμε χέρια όσοι πιστεύουμε ότι μέσα στο χρόνο θα δούμε και crossover με το JUSTICE LEAGUE).