COMICDOM JOURNAL 04-03-13

Aπό το νέο υπερηρωικό line της Dark Horse, στο γεγονός που θα ταρακουνήσει τον κόσμο του Batman, κι από τη φήμη ότι ο Christopher Nolan είναι πλέον επικεφαλής των ταινιών της DC (με τον Christian Bale να επιστρέφει ως Batman στην ταινία JUSTICE LEAGUE), ως το αφιέρωμα στο artwork του Will Eisner με αφορμή την επέτειο γέννησής του, αυτά είναι μόνο ένα μέρος της ανασκόπησης για την εβδομάδα που πέρασε!

  • COMICS

— Πλήθος ειδήσεων από το Emerald City Comicon και ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:

wall-of-heroes-final– Το νέο υπερηρωικό line της Dark Horse, με ongoing σειρές, την επιστροφή pulp χαρακτήρων και πολλές εκπλήξεις. (…)

– Δική της σειρά αποκτά η Pandora, ο αινιγματικός χαρακτήρας της DC που εμφανίστηκε στα #1 του New 52 DC Universe. Τη σειρά TRINITY OF SIN: PANDORA θα γράφει ο Ray Fawkes και θα σχεδιάζει ο Daniel Sampere. (…)

– Ο Brian Azzarello και ο Eduardo Risso επιστρέφουν στον κόσμο του 100 BULLETS, με το νέο mini series BROTHER LONO. (…)

– Καθώς η ροή των ειδήσεων θα συνεχιστεί και μετά το ανέβασμα αυτής της στήλης, μείνετε συντονισμένοι στο CBR για όλες τις ειδήσεις από το Emerald City Comicon. (…)

marvel1— H Marvel έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser image με τίτλο “MARVEL #1”. Τον αριθμό σχηματίζουν τα ονόματα μπόλικων χαρακτήρων της εταιρίας (και όχι, ανάμεσά τους δεν είναι το όνομα του Marvelman, τα δικαιώματα του οποίου έχει εδώ και καιρό η εταιρία, και όλοι περιμένουν την επανεμφάνισή του),

— Οι φήμες κυκλοφορούσαν και πλέον έχουμε και την επιβεβαίωση της DC ότι κάτι πολύ-πολύ σημαντικό θα συμβεί στο BATMAN INCOROPRATED #8! (…) SPOILER WARNING!

— Η IDW θα συνεργαστεί με το Cartoon Network για την παραγωγή ενός νέου line, βασισμένου στα πιο δημοφιλή shows του δικτύου. Ανάμεσά τους τα SAMURAI JACK, THE POWERPUFF GIRLS, DEXTER’S LABORATORY και BEN 10. Η κυκλοφορία τους αναμένεται μέσα στο 2013. (…)

fromhellcompanioncover— Οι φίλοι του Alan Moore έχουν ένα λόγο να χαίρονται και τους τον δίνουν η Top Shelf και η Knockabout Comics, με την κυκλοφορία του THE FROM HELL COMPANION, μια ενδελεχή ματιά στη 10ετή συνεργασία του Moore με τον Campbell. Δείτε ένα preview της έκδοσης στο Comics Alliance. (…)

— Την είχαμε γλιτώσει εδώ και αρκετό καιρό με τους επικήδειους, δυστυχώς όμως επανερχόμαστε για την είδηση του θανάτου του 43χρονου σχεδιαστή Scott Clark. O Clark εμφανίστηκε στα comics τη δεκαετία του ’90, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στη σειρά STORMWATCH, ενώ παράλληλα είχε συνεργαστεί και με εταιρίες όπως η DC, η Marvel και η Aspen. Οι πιο πρόσφατες δουλειές του ήταν ως σχεδιαστή στο DEATHSTROKE της DC, καθώς και ως cover artist στο GRIFTER. (…)

— Στο CBR αναζητούν το αντίστοιχο της Wonder Woman στη Marvel και, παρότι το αποτέλεσμα είναι εύκολα προβλέψιμο, εκείνοι παίρνουν τη δουλειά πολύ στα σοβαρά! (…)

marvel-ww

  • FILMS/TV

hr_The_Amazing_Spider-Man_2_1— To ComingSoon.net αποκάλυψε τη νέα στολή του Spider-Man που θα δούμε στο sequel της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN. Αν εξαιρέσει κανείς ότι τα μάτια είναι μεγαλύτερα, εγώ δεν βλέπω καμία άλλη αξιοπρόσεκτη διαφορά. Βλέπετε εσείς;

— Οι νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας μπορεί να μην είναι άριστης ποιότητας, λειτουργούν, όμως, άριστα ως ζέσταμα για τους ανυπόμονους fans. (…)

—Η δεσποινίδα αριστερά, είναι η νέα Mary Jane Watson και το όνομά της είναι Shailene Woodley. Αν εσάς σας κάνει για το ρόλο (εμφανισιακά τουλάχιστον, γιατί υποκριτικά δεν μπορούμε να ξέρουμε) πάω πάσο. Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι περίμενα κάτι περισσότερο από ένα – οριακά – cute next door girl. Ο κύριος στα δεξιά πάλι, είναι ο ηθοποιός Chris Cooper και θα ερμηνεύσει τον Norman Osborn.

swmj21361993003

— Στο Facebook της ταινίας THE WOLVERINE έκανε την εμφάνισή της μια φωτογραφία του Hugh Jackman, συνοδευόμενη από τη λεζάντα “The past is always behind you, but the memories still remain.” Δήθεν βαρύ (και αρκετά ασήκωτο, αν υπάρχεις σε αυτή τη ζωή περισσότερο από τον μέσο άνθρωπο)

thewolverinemoviebehind

— Σύμφωνα με το Bloody Disgusting, ο James McAvoy (που ερμήνευσε τον νεαρό Charles Xavier στο X-MEN: FIRST CLASS) είναι σε συζητήσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο reboot του THE CROW. (…)

— Το νέο poster του IRON MAN 3 είναι – όπως σχεδόν το σύνολο του promo material της ταινίας – απλά εξαιρετικό!

im3posterbig

omarsyfront— Ένας ακόμη ηθοποιός προστίθεται στο cast του X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, όπως μας ενημέρωσε στο Twitter του ο Bryan Singer: πρόκειται για τον Γάλλο ηθοποιό Omar Sy (ΤΗΕ INTOUCHABLES), δεν ξέρουμε όμως ακόμη για ποιο ρόλο προορίζεται. (…)

— Πώς θα μπορούσε το X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST να διορθώσει τα λάθη του X-MEN: ΤΗΕ LAST STAND; Το Splash Page του MTV έχει μερικές προτάσεις… (…)

— Σύμφωνα με τον κινηματογραφικό site Latino Review, κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Christopher Nolan είναι πλέον επικεφαλής όλων των κινηματογραφικών μεταφορών της DC, καθώς και ότι ο Christian Bale πείστηκε να ενσαρκώσει και πάλι τον Batman στην ταινία JUSTICE LEAGUE. (…)

  • ARTWORK

Αφιερωμένο στην επέτειο της γέννησης του κορυφαίου δημιουργού Will Eisner, στις 6 Μαρτίου του 1917.

eisner_01_spirit_08

eisner_01_spirit_13

RTEPage-013_Spirit_on_the_Tracks

eisner_01_spirit_23

eisner-ghosts

Will-Eisner-New-York-the-big-city-cover

eisner09-big

eisner08-big

PlancheS_27897

will1

  • FUN STUFF

— Οι Michael Mateyko και Hans B. Thiessen έφτιαξαν ένα μινιμαλιστικό poster για το Calgary Comic & Entertainment Expo 2013 με αφορμή τα 50ά γενέθλια των Avengers.

The Avengers 50th Anniversary Poster

— Υπάρχουν κάποια fan videos εκεί έξω, τα οποία καλό θα ήταν να μελετώνται από τους τηλεοπτικούς και τους κινηματογραφικούς παραγωγούς, τόσο για το τι λειτουργεί, όσο και για το τι δεν λειτουργεί. Το trailer του stuntman Jesse V. Johnson με τη Wonder Woman, είναι σε αυτήν ακριβώς την κατηγορία!

— Ένα gallery δέκα φωτογραφιών με σιλουέτες υπερηρώων από τον Marko Manev.

n3hCmfC

— Μπορεί κάτι να είναι ξεκαρδιστικό και αηδιαστικό ταυτόχρονα; Αν μιλάμε για το video SCIENTIFICALLY ACCURATE SPIDER-MAN, τότε ναι!

— It’s Mashup time! O illustrator Faddy Ravydera παρουσιάζει τον Super-Spider-Bat-Man!

Super-Spider-Bat-Man

— Τα illustrations του Jeremy Roberts είναι -τουλάχιστον- εντυπωσιακά!

Avengers_by_JPRart

— Κάθε μάζωξη Cosplay είναι καταδικασμένη από τη φύση της να φιλοξενεί από τα καλύτερα μέχρι τα χειρότερα. Το gallery του Comics Alliance από το Emerald City Comicon έρχεται να το αποδείξει για άλλη μια φορά.

photos: Anna Goellner

photos: Anna Goellner

— That’s all folks! Μαζί τα ξαναλέμε σε δεκαπέντε ημέρες, ενώ για την επόμενη εβδομάδα, εμπιστευτείτε την ενημέρωσή σας στην πάντα ξεχωριστή ματιά της Βασιλείας Βαξεβάνη!