GUARDIANS OF THE GALAXY INFINITE COMICS #1

2913402-guardiansofthegalaxyinfinitecomic_1_coverWriter: Brian Michael Bendis
Artist: Mike Oeming, Yves Bigerel
Colorist: Rain Beredo
Letterer:Vc’s Joe Caramagna
Marvel Comics

…”Προστάτες του γαλαξία” στον τίτλο και δεν με συγκινεί καθόλου για να το κατεβάσω.
Έκδοση της Marvel και πράσινος Hellboy στο εξώφυλλο κι είμαι έτοιμος να συνεχίσω το scrolling.
Snap! Είναι Webcomic”, και οι πιθανότητες ανεβαίνουν.
Είναι… Free Webcomic…
Kάτσε – Τί;

Κάπως έτσι πείστηκα να διαβάσω το καινούριο αυτό webcomic της Marvel το οποίο διατίθεται δωρεάν στο website της, αλλά και μέσα από την εφαρμογή της σε iOS και Android. Η αλήθεια είναι πως εγώ βρήκα την ψηφιακή μορφή σε warez site, παρόλα αυτά, ένας δωρεάν τίτλος μου κίνησε την περιέργεια.

Αυτό που μου αρέσει σε ένα webcomic είναι η πραγματική εκμετάλλευση της οθόνης και η χρήση της με τρόπο τέτοιο που εξυπηρετεί στην αμεσότητα της ανάγνωσης. Τεχνικά, λοιπόν, το GUARDIANS OF THE GALAXY INFINITE COMICS είναι ένα τέτοιο webcomic. Δυστυχώς, όμως, αυτό δε συμβαίνει στην downloaded έκδοση, γιατί το format που έχει χρησιμοποιηθεί δεν είναι ανάλογο με αυτό της οθόνης και συνεπώς με κάθε scroll γίνονται μικρο-μετακινήσεις της σελίδας, και αυτό που περιέγραψα παραπάνω απλά δεν λειτουργεί.

Screen Shot 2013-03-08 at 8.33.03 PM

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, φυσικά, είναι είτε να το βρείτε σε iOS/Android συσκευή ή απλά να μπείτε στο site της Marvel και να κάνετε στα γρήγορα ένα sign up (που δεν απαιτεί καν mail confirmation) και λίγα λεπτά αργότερα να ξεκινήσετε το διάβασμα. Δυστυχώς (κι εδώ) όμως υπάρχει ένα ακόμη πρόβλημα. Δεν υπάρχει full-screen και θα πρέπει να περιοριστείτε στο πραγματικό μικρό μέγεθος που προσφέρεται για κάθε σελίδα. Εγώ ψηφίζω iPad, πάντως.

Η ιστορία του GUARDIANS OF THE GALAXY INFINITE – ή τουλάχιστον του πρώτου installment είναι μία κλασική σκηνή (sci-fi;) bar fight με πρωταγωνιστή έναν πράσινο bad-ass εν ονόματι Drax. Θα έλεγα, λοιπόν, πως κυριαρχεί η “κινηματογραφική” εμπειρία που προσφέρει ένα webcomic, αλλά είναι πραγματικά μικρό σε μέγεθος. Μια απλή εισαγωγή. Κάτι το οποίο δεν θεωρώ καθόλου κακό, μιας και το πρώτο installment είναι αρκετά ολοκληρωμένο. Ως προς το σχέδιο, δεν περίμενα να συναντήσω τίτλο της Marvel πουνα θυμίζει… Mignola. Οι επιρροές του Mike Oeming είναι εμφανείς. Μου άρεσε ιδιαίτερα, όμως, ο συνδυασμός sci-fi theme, των screen tricks και της εν λόγω τεχνικής.

Κάπου διάβασα ότι οιScreen Shot 2013-03-08 at 8.33.38 PM Guardians of the Galaxy είναι κάτι σαν galactic Avengers. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καμία επαφή με κανένα άλλο τίτλο GOTG, αλλά, από ό,τι φαίνεται, η Μarvel κάνει μια αρκετά δυναμική προώθηση του franchise, έχοντας στα “σκαριά” και την κινηματογραφική του μεταφορά. Το INFINITE, ως δωρεάν και web τίτλος και παρόλα τα τεχνικά προβλήματα που συνάντησα, μου έχει αφήσει μία αρκετά θετική εντύπωση και αν το ίδιο επίπεδο παραμείνει και στα υπόλοιπα τρία installments,  ομολογώ πως ήδη σκέφτομαι την “αναβάθμιση” στον κύριο τίτλο GUARDIAN OF THE GALAXY που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες.