COMICDOM JOURNAL 11-03-13

Γεμάτη νέα και αυτή η εβδομάδα: Η Marvel ανακοινώνει πολύ τσάμπα πράγμα, το ASTRO CITY επιστρέφει, απίθανο trailer του IRON MAN 3, καυτές ανακοινώσεις για το ποιοι έκλεισαν σε ποιες ταινίες και όπως πάντα, υπέροχο artwork (αν και έκανα ζαβολιά αυτή τη βδομάδα) και πραγματούδια για να γελάσει το χειλάκι σας. Καλή μας βόλτα!

  • COMICS

Marvel 700 free— Έχω την τάση τα τσάμπα να τα ανακοινώνω πρώτα και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την κρίση αλλά και επειδή είναι ωραίο πράγμα το τσάμπα, πώς να το κάνουμε; Έτσι σπεύδω να σας ενημερώσω ότι η Marvel προσφέρει δωρεάν και για περιορισμένο χρόνο #1 τεύχη στο Marvel Comics app. Και τα τεύχη που προσφέρει δεν είναι ένα, ούτε δύο αλλά 700, παρακαλώ! Έτσι εξηγείται και το teaser που σας έλεγε την προηγούμενη εβδομάδα ο Ηλίας (…)

— Ο Joe Quesada επιστρέφει! Και πότε έφυγε θα ρωτήσεις. Ε, πώς; Όλο με κάτι εξωφυλλάκια την έβγαζε. Αλλά τώρα επιστρέφει και θα τον απολαύσουμε και στις μέσα σελίδες. Πιο συγκεκριμένα στο φινάλε του AGE OF ULTRON. (…)

Astro-City-1-2013— Η σειρά του Kurt Busiek, ASTRO CITY επιστρέφει αυτή τη φορά στη DC μετά από τρία χρόνια. Η σειρά θα είναι ongoing, μηνιαία και ουδεμία σχέση θα έχει με το  DC σύμπαν. (…)

— Τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει το FAIREST: IN ALL THE LAND, ένα εικονογραφημένο βιβλίο από τον Willingham (που θα καβαλήσει αυτό το άλογο μέχρι να ψοφήσει). Σε αυτό το πνεύμα και το Fabletown and Beyond, ένα συνέδριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της διάσημης σειράς.  Διαβάστε τη συνέντευξη του Willingham για αυτά και πολλά άλλα.

— Αυτό μας έλειπε και συμπληρώσαμε τέταρτο για μπριτζ! Ο λόγος για το AFTERLIFE WITH ARCHIE, μια σειρά που ο ARCHIE συναντά το WALKING DEAD. Μπρρ! (…)

afterlife-with-archie

— “Τα comics μπορούν να γίνουν μια ασχολία για όλη την οικογένεια”, βροντοφωνάζει η DC ενώ την ίδια ώρα σκέφτεται “Οι μεσήλικες αναγνώστες μας καλά θα κάνουν να εκπαιδεύσουν τα παιδιά τους να αγοράζουν comics”. Όποια και αν είναι τα κίνητρα, γεγονός παραμένει ότι η DC έβγαλε στον αέρα ένα οικογενειακό blog για τα comics. (…)

— Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε. Κάποιοι ξεκινούν από χαμηλά και με υπομονή και επιμονή καταφέρνουν να πετύχουν το σκοπό τους. Αυτό – πάνω κάτω – είπε και ο Jae Lee σε panel του ECCC2013 αποκαλύπτοντας πώς και γιατί ξεκίνησε να σχεδιάζει και πώς αναδείχτηκε στο χώρο. (…)

— Ημέρα της Γυναίκας τη βδομάδα που μας πέρασε (πως γιορτάζουμε τη Μέρα Προστασίας του Θαλάσσιου Ελέφαντα ένα πράμα) και το CBR μιλά με τις Louise Simonson και Ann Nocenti για τη θέση των γυναικών στη βαριά βιομηχανία των comics. (…)

— Στις πωλήσεις του Φεβρουαρίου κρίθηκε μια σπουδαία μάχη ανάμεσα στο JUSTICE LEAGUE OF AMERICA του Geoff Johns από τη μία και το UNCANNY X-MEN #1 του Bendis. Και νικητής *drumrolls* το JUSTICE LEAGUE OF AMERICA. Τα υπόλοιπα για τις πωλήσεις θα τα δείτε εδώ.

— Ανακοινώθηκαν τα δύο πρώτα panels του Comicdom Con Athens 2013, με τη συμμετοχή των διεθνών καλεσμένων μας, αλλά και καταξιωμένων Ελλήνων δημιουργών και ανθρώπων του χώρου. Στο πρώτο panel με τίτλο “Έμπνευση Vs. Deadlines” συμμετέχουν οι John Wagner (Συγγραφέας), Matteo Scalera (Σχεδιαστής), Αντώνης Βαβαγιάννης (Δημιουργός comics), Tomek (Δημιουργός comics) και Ντορίτα Καλούδη (υπεύθυνη ιστοσελίδας SoComic.gr), ενώ στο δεύτερο με τίτλο “Οι Χαρακτήρες Είναι Παντοτινοί” συμμετέχουν οι Jamie Delano (Συγγραφέας), Mahmud Asrar (Σχεδιαστής), Μιχάλης Διαλυνάς (Δημιουργός comics), Ηλίας Κυριαζής (Δημιουργός comics) και Νίκος Καμπουρόπουλος (Εκδότης WebComics). Μάθετε λεπτομέρειες για τα panels, αλλά και τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής τους! (…)

  • FILMS/TV

— Ας ηχήσουν οι καμπάνες, ας ανοίξουν οι σαμπάνιες και όλοι μαζί ας ψάλλουμε το “Ωσαννα”! O Nicolas Cage είπε ότι δεν θα ξαναπιάσει στα χεράκια του τον Ghost Rider! Τί λέτε; Δεν είναι λόγος για να γιορτάσουμε; (…)

iron-man-3-new-poster— Πωπω! Πώπω! Τα επιφωνήματα για το trailer του IRON MAN 3 που όλοι περιμέναμε.

– Δείτε το theatrical trailer του IRON MAN 3. Όλα τα έχει: Iron Man έχει, Tony Stark ρομαντικούλη έχει, Patriot έχει, Iron Army έχει, Mandarin έχει. Και λίγα σας λέω. Αλήθεια, δείτε το! Και διαβάστε  και τη συνέντευξη του Robert Downey Jr. (…)

– Και αφού το δείτε γύρω στις 100 φορές και το έχετε για τα καλά εμπεδώσει, κάντε και μια βόλτα από εδώ να δείτε μιαν ανάλυση του trailer.

Halle Berry Storm

— Επιστρέφει η Halle Berry στη σειρά ταινιών X-Men. Μετά από σούσουρο στο σούσουρο, ανακοινώθηκε από την εγκυρότερη – πλεόν – πηγή: το twitter. Άντε να δούμε! (…)

— Και μιας και μιλάμε για επιστροφές, και μάλιστα γυναικείες, επιστρέφει και η Carrie Fisher στο ρόλο της Leia στο νέο STAR WARS.  Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται η ίδια και ο Lucas. Μέλει ιδέσθαι.

whedon— Για όλα μίλησε ο Joss Whedon στο SXSW. Μόνο τί νούμερο βρακί φοράει δεν είπε. Για το S.H.I.E.L.D. είπε, για το Hulk είπε, για τη μεταφορά του σεξπηρικού “Πολύ Κακό Για το Τίποτα” είπε. (…)

— Επιφυλάξεις έχει ο δημιουργός των TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES Peter Laird τόσο για τη Megan Fox όσο και για την αλλαγή στο origin των αγαπημένων ηρώων. Ε, καλό δε το λες τώρα αυτό. (…)

— Η Disney XD ανακοίνωσε τις ημερομηνίες για την πρεμιέρα των σειρών κινουμένων σχεδίων της, AVENGERS ASSEMBLE και HULK AND THE AGENTS OF S.M.A.S.H. (…)

  • ARTWORK

— Θα κάνω χλετζινιά – που λέγαμε και στο χωριό μου. Θα κάνω δηλαδή ζαβολιά. Θα σας παρουσιάσω εδώ artwork από την 51ST ANNUAL ILLUSTRATION WEST EXHIBITION, όπου τα έργα που εκτίθενται προέρχονται και από το χώρο των comics. Αξίζει το χάζι και εδώ σας βάζω μερικά από αυτά που μου άρεσαν φέτος.

"Precious Pirate" του Timothy Banks

“Precious Pirate” του Timothy Banks

"Liquidation" του Nick Sadek

“Liquidation” του Nick Sadek

"Feeling Blank" του Mark Ingram

“Feeling Blank” του Mark Ingram

"Beautiful Beast" Jared Tuttle

“Beautiful Beast” Jared Tuttle

"Archer" Emily Dove

“Archer” Emily Dove

"House Ghost the Keeper" Yevgeniya Mikhailik

“House Ghost the Keeper” Yevgeniya Mikhailik

  • FUN STUFF

— Σάλο προκάλεσε στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Bradford η σύλληψη ενός άνδρα και η παράδοσή του στις Αρχές από τον…Batman! Ναι, καλά διαβάσατε! Από τον Batman!

[youtube]http://youtu.be/1mB1d3ladWk[/youtube]

– Και αν σας μπήκε η περιέργεια ποιος είναι αυτός ο τύπος που είναι μάλλον αστείος παρά τρομακτικός στη στολή του Batman, σας ενημερώνω ότι το μυστήριο λύθηκε. Τί απομυθοποίηση!

[youtube]http://youtu.be/OurG8jDg9dQ[/youtube]

— Και αν σας άνοιξε η όρεξη, εγώ είμαι εδώ. Κρέπες σε σχήμα ADVENTURE TIME! Έχεις καλύτερο; Λυπάσαι να τη φας, βρε παιδάκι μου!

— Και αφού φάγαμε, ώρα για λίγη γυμναστική (μα πώς τα “δένω” τα θέματα έτσι επιδέξια!). Αλλά τί; Με ό,τι και ό,τι παπούτσια; Όχι! Με παπούτσια Marvel Vans! (…)

Vans-Marvel

— Και για το τέλος ένα ξεκαρδιστικό άρθρο του comicsalliance για όλους τους X-Men – ή ό,τι άλλο Χ σας βρίσκεται τελοσπάντων – που παράτησαν την ομάδα τους. Παραθέτω εδώ μερικά από τα σπαραξικάρδια εξώφυλλα.

Ο πρώτος διδάξας

Ο πρώτος διδάξας

Ένα χεράκι, ρε παιδιά, στην κοπέλα!

Ένα χεράκι, ρε παιδιά, στην κοπέλα!

Εντάξει ο δακρύβρεχτος, τούμπανος Wolverine! H Jean Grey τί φοράει;

Εντάξει ο δακρύβρεχτος, τούμπανος Wolverine! H μέση της Jean Grey τί έχει πάθει;

— Ένα ακόμη συνταρακτικό COMICDOM JOURNAL έφτασε στο τέλος του. Μαζί θα τα πούμε σε δυο εβδομάδες. Μέχρι τότε θα αναλάβει την ενημέρωσή σας ο ανυπέρβλητος κ. Κατιρτζιγιανόγλου. Καλή Αποκριά!