COMICDOM JOURNAL 18-03-13

Aπό την καινοτομία της Marvel να προσθέσει ήχο στα digital comics, στην επανέκδοση σπάνιων newspaper strips με πρωταγωνιστές τους Superman, Batman και Wonder Woman, κι από το πρώτο trailer του KICK-ASS 2, ως το αφιέρωμα στο artwork του Moebius με αφορμή τον ένα χρόνο από το θάνατό του, αυτά είναι μόνο ένα μέρος της ανασκόπησης για την εβδομάδα που πέρασε!

  • COMICS

— Η Marvel βάζει ήχο στα ψηφιακά comics! Το Project Gamma ανακοινώθηκε στο SXSW festival, κι αν σας πω ότι δεν έχω εντυπωσιαστεί από τις προοπτικές του εγχειρήματος, θα σας πω ψέματα! Επίσης όμως, ψέματα θα σας πω, αν ισχυριστώ ότι όλο αυτό δεν με φοβίζει ως προς την αλλοίωση του δομικού χαρακτήρα των comics. (…)

— Η IDW (μέσω του Library of American Comics) ενώνει τις δυνάμεις της με τη DC για να επανεκδώσουν σπάνια newspaper strips με πρωταγωνιστές τους Superman, Batman και Wonder Woman. Η πρώτη από τις εκδόσεις θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο και θα είναι το SUPERMAN: THE SILVER AGE NEWSPAPER DAILIES, VOL 1: 1958-1961. (…)

superman-silver-age-dailies
— O Batman είχε το δικό του live stage show και τώρα ήρθε η σειρά των χαρακτήρων της Marvel. Σύμφωνα με το Associated Press, τον Ιούλιο του 2014 θα ντεμπουτάρει ένα arena show, το budget παραγωγής του οποίου αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια. (…)

— Ποιο είναι το σκεπτικό των εκπαιδευτικών του Chicago πίσω από την απόφαση της αφαίρεσης του PERSEPOLIS από τις δημοτικές βιβλιοθήκες; Το Comics Reporter αναλύει τα -μέχρι στιγμής- δεδομένα και παίρνει την ευνόητη θέση! (…)

— Το Newsarama επιλέγει δέκα χαρακτήρες comics, τους οποίους παρακολουθήσαμε να μεγαλώνουν με το πέρασμα των χρόνων. (…)

— THE RISE OF WEBCOMICS. Ένα άκρως ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, για την άνοδο των webcomics!

  • FILMS/TV

— Το KICK-ASS 2 βγαίνει στις αίθουσες τον Αύγουστο, και το MTV παρουσίασε πρώτο, το παρθενικό trailer του πολυαναμενόμενου sequel. (…)

— Για πολλοστή φορά ο Bryan Singer χρησιμοποίησε το Tweeter του, για να αποκαλύψει τις νέες προσθήκες στο cast του X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, με μια φωτογραφία από τον τοίχο του production office, όπου φαίνονται 13 ηθοποιοί. Από αυτούς τρεις δεν είχαν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής και πρόκειται για τον Daniel Cudmore (που επιστρέφει στο ρόλο του Colossus), καθώς και τους Boo Boo Stewart και Fan Bingbing (μάλλον στο ρόλο της Blink). Οι κενές θέσεις πάντως, ανάμεσα στις φωτογραφίες, υποδεικνύουν ότι πρέπει να περιμένουμε τέσσερις με έξι προσθήκες ακόμη! (…)

1363382168

— Την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές είναι πολύ πιθανό να έχει προβληθεί ήδη στο PBS, το ντοκιμαντέρ, WONDER WOMEN!: THE UNTOLD STORY OF AMERICAN SUPERHEROINES, το οποίο παρακολουθεί τόσο την εξέλιξη και τον μύθο της Wonder Woman, όσο και τις κοινωνικές προεκτάσεις του δυναμικού ρόλου της γυναίκας στη σύγχρονη πραγματικότητα. (…)

Watch Coming Soon to Independent Lens: Wonder Women! on PBS. See more from Independent Lens.

 — Έκανε την εμφάνισή του ως Roy Harper σε ένα από τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς ARROW και σύμωνα με πρόσφατη ανακοίνωση ο ηθοποιός Colton Haynes, ήρθε για να μείνει στη σειρά, καθώς θα βρίσκεται ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και της δεύτερης σεζόν! (…)

— Μπορεί ο George Lucas να γύρισε σελίδα πουλώντας στη Disney το Star Wars franchise, προχώρησε όμως σε μια πραγματικά αξιέπαινη πράξη, χρηματοδωτώντας με 4.05 δισεκατομμύρια δολλάρια (ναι υπάρχουν και τέτοια ποσά) ένα μουσείο αφιερωμένο στις τέχνες του illustration, των comics και του animation, με έδρα το San Francisco. (…)

— Ο πρώην WWE wrestler και νυν MMA fighter, Dave Bautista, υπέγραψε για να ενσαρκώσει τον Drax the Destroyer στην ταινία THE GUARDIANS OF THE GALAXY. Αν η ερμηνεία του δεν βγάλει γέλιο, τότε θα περιμένω να δω άμεσα και ιπτάμενους γαϊδάρους! (…)

  • ARTWORK

— Στη στήλη του ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ της προηγούμενης εβδομάδας, ο Μέλανδρος Γκανάς επέλεξε να ασχοληθεί με τις εγχώριες εκδόσεις του σπουδαίου δημιουργού Moebius που “έφυγε” από τη ζωή πριν ένα χρόνο. Απολαύστε δέκα έργα του ξεχωριστής ομορφιάς.

Moebius1

Moebius2

Moebius3

Moebius4

Moebius5

Moebius6

Moebius7

Moebius8

Moebius9

Moebius10

  • FUN STUFF

— Όσοι έχετε διαβάσει κατά καιρούς τα κείμενά μου, ίσως και να έχετε προσέξει ότι κατοικοεδρεύω στο “σημείο” που τα comics συναντούν τη μουσική. Αυτό λοιπόν το προτζεκτάκι όπου γνωστοί στίχοι ντύνουν artwork με χαρακτήρες από comics, δεν θα μπορούσε να μη αφήσει ασυγκίνητο…

line3-14-4-620x465

— Πάρε τον Christian Bale ως Batman και βάλτον εμβόλιμο σε άλλες ταινίες. Ή που θα ξεκαρδιστείς στα γέλια ή που θα τραβάς τα μαλλιά σου. (μπορείς βέβαια πάντα να κάνεις και τα δύο!)

— Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ δεν έχω και ιδιαίτερη αγάπη στα λεκιασμένα με λάδι συλλεκτικά αντικείμενα

dbz01

— Πήρε τους villains από τις ταινίες του Batman και έφτιαξε animated gifs στα οποία τους έβαλε να περπατάνε ασταμάτητα. Ο Rafa Toro δίνει στους potheads ένα λόγο να “κολλήσουν” στην οθόνη τους.

tumblrm5taojyex51qa1143o1500

— Ναι, νομίζω ότι αυτή είναι μία από τις πιο disturbing εικόνες που έχω δει εδώ και αρκετό καιρό (και έχω δει αρκετές)

1363349104-0— Αν βαρεθήκατε να αποθηκεύετε τα comics σας σε κοινότοπες, άσπρες κούτες, υπάρχει αντιπρόταση (και μάλιστα καλαίσθητη)

d27806dac14a5d10f68d0b64ade9b23a_large

— That’s all folks! Μαζί τα ξαναλέμε σε δεκαπέντε ημέρες, ενώ για την επόμενη εβδομάδα, εμπιστευτείτε την ενημέρωσή σας στην πάντα ξεχωριστή ματιά της Βασιλείας Βαξεβάνη!