COMICDOM JOURNAL 25-03-13

Ζήτω το έθνος! Αν μεταξύ παρελάσεων και μπακαλιάρου-σκορδαλιά, αποφασίσατε να περάσετε την εθνική μας εορτή με το COMICDOM JOURNAL, κάνατε καλά. Το εθνικό μας φρόνημα ανυψώνεται, κόσμος πάει και έρχεται στη βιομηχανία των comics, πολλές συνεντεύξεις, αφθονία νέων από το μέτωπο των ταινιών, artwork από έναν καλλιτέχνη σε όλους μας γνωστό, αλλά και κάτι να γελάσει το χειλάκι σας.

  • COMICS

opaDisneyland— Οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνουθα έμπαινε πανηγυρικά στα Fun Stuff. Αλλά, μέρα που είναι, η είδηση ότι η Disneyland γιορτάζει την Ελλάδα, αξίζει να μπει πρώτη. Το εορταστικό διήμερο με τίτλο OPA!, πέρα από τον Mickey ντυμένο τσολιά, περιλαμβάνει και τα κλασικά: φαί, κρασί, συρτάκι. Ζήτω το έθνος, το είπα; (…)

— Σε περίπτωση που είχατε ένα άγχος με τις φήμες που ήθελαν τον Green Lantern John Stewart να “πεθαίνει”, μην ανησυχείτε, γιατί όλες διαψεύσθηκαν πανηγυρικά από τους δημιουργούς. (…)

— Αυτό δε το είχα πάρει χαμπάρι και τρίβω ήδη τα χέρια μου. Ο Bill Willingham θα ανακοινώσει, στο FABLES CON, το νέο του project με τον Frank Cho! (…)

— Ωραίες και οι ανακοινώσεις από την Archaia για το MOUSE GUARD: LEGENDS OF THE GUARD. Τον Μάιο, λοιπόν, θα δούμε το νέο κεφάλαιο των επικών ιστοριών, με “βοήθεια” από τους Eric Canete, Stan Sakai, Rick Geary και Bill Willingham. Μμμ! Αριστουργηματάκι μου μυρίζει. (…)

Catwoman-66

— Θυμάστε την τηλεοπτική σειρά BATMAN του 1966; Αυτή που έδειχνε το Seven-X, με τον Batman μωβ και τη μάσκα με τα φρύδια; Ε, το καλοκαιράκι θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη σειρά και σε comic, που θα κυκλοφορήσει πρώτα ψηφιακά. Holy smokes! (…)

—To teaser είναι τέχνη! Και έτσι, η Valiant έκανε ένα ωραίο και απλό teaser για τη σειρά που θα βγάλει το καλοκαίρι. “The world’s greatest comic book company presents… the world’s worst superhero team”. Με λίγα λόγια, η Valiant ξέθαψε από τα συρτάρια της τους Quantum and Woody. (…)

— Πριν ακόμη καταλαγιάσει ο ενθουσιασμός από τη συμμετοχή του Andy Diggle στο ACTION COMICS, ο δημιουργός ανακοίνωσε μέσω twitter ότι παραιτήθηκε από τη σειρά. Μάλιστα, αναφέρει ότι οι λόγοι είναι επαγγελματικοί. Κρίμα! (…)

Angela-spawn-9— Η Angela από το SPAWN θα κάνει guest εμφάνιση στο AGE OF ULTRON. Πώς κάνεις έτσι; Έχουν συμβεί και πιο περίεργα crossovers, σωστά; Η Angela έκανε την εμφάνισή της στο SPAWN του McFarlane, αλλά ήταν δημιουργία του Neil Gaiman, μια κατάσταση που οδήγησε τους δύο δημιουργούς στα δικαστήρια. Ο Bendis, πάντως, είπε ότι κανένας δε μπορεί να μαντέψει το τέλος του AGE OF ULTRON, αφού η παρουσία της Angela δε σηματοδοτεί τίποτα. Ώχου, και πατατούλα μου μυρίζει. (…)

— Και μιας και είπαμε για τον Gaiman και μιας και η μεταφορά του NEVERWHERE στο ραδιόφωνο του BBC καλά κρατεί, να και μία ιστορία του Gaiman για τον Guardian. “Down to a Sunless Sea” και καλή σας ανάγνωση.

—Συνεντεύξεις! Λογοδιάρροια τους έπιασε;

– Bryan Lee O’ Maley και Ed Brubaker, οι οποίοι μιλάνει κυρίως για το θέμα των κινηματογραφικών μεταφορών ιστοριών comics (…)

O'Maley-Brubaker

– Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Eddie Campbell, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνει ότι η κόρη του είναι μια χαρά, αν και τη “σκότωσε” με πολλούς τρόπους στο έργο του. (…)

– Συνέντευξη έδωσε και ο Rick Remender, για όλα τα projects που τρέχουν από τα χεράκια του. (…)

– Κλείνω με τον Brian Azzarello, οποίος, μεταξύ άλλων, στο χαλαρό παραδέχεται “εντάξει, μωρε, και τι έγινε που ξαναγράφω την ελληνική μυθολογία”, αναφερόμενος στη WONDER WOMAN, φυσικά. (…)

  • FILMS/TV

— Δεν είμαι καθόλου Trekkie, δεν τρελαίνομαι με τον Chris Pine στο ρόλο του Kirk, αλλά πώς να το κάνουμε; Έχω αδυναμία στα ζυγωματικά του Benedict Cumberbatch. Και του πάει να είναι κακό αγόρι.

[youtube]http://youtu.be/1b7KFJX5eKM[/youtube]

— Ούτε ο Ryan Reynolds μου αρέσει. Αλλά “είναι” ο Deadpool (που μου αρέσει) και όταν μιλάει για το σενάριο της ταινίας, καλό είναι – από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον – να ακούμε. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, το σενάριο, το οποίο είναι στα σκαριά, παει για R-rated (για άνω των 17).

ryan-reynolds-deadpool1

— Στα ραντεβού είναι ο Robert Redford για τη συμμετοχή του στο CAPTAIN AMERICA: WINTER SOLDIER. Θα φέρει μια ποιότητα στην ταινία, αν μη τί άλλο. Από το Sundance στο Captain America. Εντάξει. (…)

— Είναι αποφασισμένοι! Θα κάνουν ταινία το HERCULES, με τον Dwayne Johnson στον ομώνυμο ρόλο. Ανακοινώθηκε ότι το ρόλο του Amphiarus θα κρατά ο Ian McShane. (…)

ritchson— Ο πρώτος Teenage Mutant Ninja Turtle ανακοινώθηκε! Ο Alan Ritchson θα ενσαρκώσει τον Raphael, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα περάσει πολύ καιρό μπροστά σε μια πράσινη οθόνη. Φαντάζομαι, δηλαδή, δεδομένης της φύσης του ρόλου! Για όσους αναρωτιέστε, ο Raphael φορά κόκκινα και είναι ο “τσαντίλας”.  (…)

— Στο twitter, ο Marc Webb συνεχίζει τη καμπάνια που κάνει με teases για το AMAZING SPIDER-MAN 2. Αυτή τη φορά, είχε να κάνει με την εμφάνιση της στολής των φρουρών του Ravencroft Institute for the Criminally Insane.

  • ARTWORK

— Στις 27 Μαρτίου, γεννήθηκε ο Carl Barks και είπα να βάλουμε και λίγα παπιά στο artwork και να τιμήσουμε το μεγάλο δημιουργό. Και μαζί με αυτό, να κάνουμε μια βόλτα στις παιδικές μας μνήμες.

square-eggs-andes

barks_painting

BarksGoose

DonaldDuckFriends

Μαγική εικόνα! Ούτε ένα παπί!

Μαγική εικόνα! Ούτε ένα παπί!

  • FUN STUFF 

— Πριν καιρό, ο Ηλίας σας έδειχνε τις ανακρίβειες στο AMAZING SPIDER-MAN. Ήρθε η σειρά του DARK KNIGHT να έχει την ίδια μοίρα.

[youtube]http://youtu.be/XUohSqT-PZg[/youtube]

— Αν νομίζετε ότι η φωτογραφία σας στο profile του Facebook είναι τίποτα σπουδαίο, πλανάσθαι πλάνην οικτράν (εξαιρούνται γνωστοί comic artists, που έχουν ζωγραφίσει την αφεντομουτσουνάρα τους). Τις καλύτερες τις έχει ο Gaiku-Captain. Γιατί; Ρίξτε μια ματιά παρακάτω. Έχει και άλλες εδώ.

gaikuo11

gaikuo05

gaikuo03

gaikuo01

— Είναι κάποιες μέρες που σκέφτεσαι ότι ο Σφακιανάκης δεν έχει άδικο και μάλλον μας ψεκάζουν. Πώς αλλιώς να εξηγήσω τον Stan Lee Parkour; Αστείο δε το λες, γιατί δεν είναι αλήθεια ο Stan Lee που κάνει parkour (αν και αυτό δε θα ήταν αστείο, θα ήταν θαύμα!). Ούτε καν το ειδικά γραμμένο τραγουδάκι δε βγάζει γέλιο. Εντυπωσιακό; Εντάξει. Το παλικαράκι της διαφήμισης στη Σαντορίνη ήταν πιο εντυπωσιακός. Άρα;

[youtube]http://youtu.be/CwB_4-QFnmM[/youtube]

— Μακράν πιο εντυπωσιακός και, τελικά, με κάποιον τρόπο, ξεκαρδιστικός, είναι ο Taekwondo Spider-Man. Γιατί και τις κλωτσιές του κάνει εντυπωσιακά και την κάμερα κοιτά με σοβαρότητα που βγάζει γέλιο.

[youtube]http://youtu.be/VF_H2oOFn10[/youtube]

— Και με αυτά σας αφήνω. Την επόμενη Δευτέρα η ενημέρωση σας θα βρίσκεται στα ικανότατα χέρια και την κοφτερή διάνοια του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου. Μαζί σε δυό βδομάδες!