CCA 2013: Οι Περιπέτειες Του Tεντέν – Το Μυστικό Του Μονόκερου

Το Comicdom Con Athens 2013, σε συνεργασία με την Feelgood Entertainment και την Πρεσβεία του Βελγίου Στην Αθήνα, εντάσσει στο πρόγραμμα των προβολών του τη δημοφιλή ταινία του Steven Spielberg, ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ. Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εκδήλωση των σκοπών του Χαμόγελου Του Παιδιού.

the_adventures_of_tintinΟ Steven Spielberg (ΙΝΤΙΑΝΑ ΤΖΟΟΥΝΣ, Ε.Τ.: Ο ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ, Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΡΑΪΑΝ, ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΧΑΡΙΑ) και ο Peter Jackson (Ο AΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ, THE HOBBIT, KING KONG, ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ) παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη, τις περιπέτειες του Τεντέν σε τρισδιάστατη εκδοχή, εξ ολοκλήρου γυρισμένη με την πρωτοποριακή τεχνική του performance capture.

Μια επική περιπλάνηση στην άκρη της γης, γεμάτη χιούμορ, ηρωισμό, μυστήριο, αγωνία, εξωτικούς προορισμούς, καταδιώξεις και κινδύνους που κόβουν την ανάσα, προορισμένη να συναρπάσει τους fans του ξανθομάλλη ρεπόρτερ με το ατίθασο τσουλούφι, αλλά και τους φανατικούς λάτρεις της αυθεντικής περιπέτειας ανά τον κόσμο.

Ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι, γυρισμένo εξολοκλήρου με την επαναστατική τεχνική του performance capture, που αποτελεί την παρθενική συνεργασία του αγαπημένου παραμυθά του Χόλιγουντ, Steven Spielberg, με τον Peter Jackson. Ο δημιουργός της επικής τριλογίας του AΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ και εξπέρ στον τομέα του performance capture, συνεργάζεται στην παραγωγή της ταινίας στο πλευρό του Spielberg και της στενής συνεργάτιδάς του Kathleen Kennedy.

Οι ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΕΝΤΕΝ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ βασίζονται στους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Βέλγος κομίστας Georges Remi, γνωστότερος με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Hergé. Το σενάριο της ταινίας συνυπογράφουν ο Steven Moffat (μία από τις κορυφαίες πένες της βρετανικής τηλεόρασης και υπεύθυνος για την αναβίωση του DR. WHO στο BBC), o Edgar Wright (σκηνοθέτης των απίθανων SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD, SHAUN OF THE DEAD και HOT FUZZ), και ο Joe Cornish (μέλος του δημοφιλούς βρετανικού κωμικού διδύμου Adam & Joe και δημιουργός της ευφάνταστης sci-fi κωμωδίας ATTACK THE BLOCK). Οι τρεις τους βασίστηκαν σε τρία από τα δημοφιλέστερα comics του Hergé: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΚΕΡΟΥ, Ο ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΔΑΓΚΑΝΕΣ και Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΡΑΚΑΜ.

Σκηνοθεσία: Steven Spielberg
Σενάριο: Steven Moffat, Edgar Wright, Joe Cornish
Μοντάζ: Michael Kahn
Επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Εφέ: Joe Letteri
Παραγωγή: Steven Spielberg, Peter Jackson, Kathleen Kennedy
Μουσική: John Williams
Πρωταγωνιστούν: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig, Simon Pegg, Mark Frost, Toby Jones, Gad Elmaleh, Mackenzie Crook, Daniel Mays
Διάρκεια: 107 λεπτά

(Κυριακή 21 Απριλίου, 11:00, Θέατρο)

Η προβολή της ταινίας είναι μια προσφορά της Feelgood Entertainment και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Βελγίου στην Αθήνα, για την ενίσχυση των σκοπών του Χαμόγελου Του Παιδιού.