COMICDOM JOURNAL 07-04-13

“Πάλι εσύ;” θα πείτε. Πάλι εγώ! Δεν πιστεύω να έχετε κάποιο πρόβλημα; Απολαύστε, λοιπόν, το Journal τις εβδομάδας που μας πέρασε. Μιας εβδομάδας γεμάτης με πολλές και ενδιαφέρουσες ειδήσεις, τόσο από το μέτωπο των comics όσο και από αυτό των ταινιών. Θα δούμε artwork από έναν καλλιτέχνη που υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς, αλλά και αστειάκια να χαρούμε και λίγο. Καλή εβδομάδα σε όλους!

  • COMICS

swthe-1— Η Dark Horse κοιτά να βγάλει ό,τι μπορεί όσο ακόμα έχει τα δικαιώματα του Star Wars franchise, οπότε και ανακοίνωσε μια σειρά βασισμένη στο πρώτο draft για το σενάριο των ταινιών. Σε μια σειρά οχτώ τευχών θα γνωρίσουμε μια τεράστια σαύρα εν ονόματι Han Solo αλλά και τον Annikin Starkiller! Δε μπορείτε να πείτε, είναι ενδιαφέρον.  (…)

— Carrie Kelley. Αν σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα, είναι γιατί έχετε διαβάσει το THE DARK KNIGHT RETURNS. Η πιτσιρίκα με το τσαγανό μπορεί και να επιστρέψει στο BATMAN AND RED ROBIN #19. Και λέω μπορεί, γιατί μπορεί στο teaser βλέπουμε ένα κορίτσι να της μοιάζει, αλλά όλοι τηρούν σιγήν ιχθύος. (…)

Batman and Robin Carrie-Kelley

— O Kurt Busiek πήρε το πολλάκις βραβευμένο ASTRO CITY του και πάει στη DC. Μάλλον, για να είμαστε ακριβείς, πάει στη Vertigo και πολύ καλά κάνει, μιας και δεν το έβλεπα και πολύ πιθανό να “δέσει” με το New 52 σύμπαν. Θα μου πεις, έχουν συμβεί και πιο “κουλά” crossover ακόμα και στο νέο αυτό σύμπαν, αλλά ποιος κολλάει σε λεπτομέρειες; (…)

— Επιστροφή και για τον Tom Strong, μιας και όπως ανακοίνωσε ο συν-δημιουργός του ήρωα (ο έτερος είναι ο Alan Moore), Chris Sprouse, τον Ιούλιο θα δούμε από τη Vertigo το  TOM STRONG AND THE PLANET OF PERIL, σε σενάριο του Peter Hogan.

zatanna-new-jl-22— Επιστροφή και για μιαν αγαπημένη – ειδικότερα στους άνδρες – ηρωίδα: τη Zatanna. Στο τεύχος #22 του JUSTICE LEAGUE, η Zatanna επιστρέφει με νέο look και ανανεωμένη διάθεση. Αυτό ακούστηκε σαν ανακοίνωση του COSMOPOLITAN για την ανοιξιάτικη κολεξιόν, αλλά καμιά φορά η βιομηχανία των comics μοιάζει να είναι ακριβώς αυτό. (…)

— Η Marvel ανακοίνωσε ότι θα εκδόσει περισσότερους Superior τίτλους και έτσι θα ανεβάσει τους Spider τίτλους στους έξι. Η μία σειρά θα είναι το SUPERIOR FOES OF SPIDER-MAN, με τους Nick Spencer και Steve Lieber στην δημιουργική ομάδα. Η άλλη θα είναι το SUPERIOR CARNAGE, με τους Kevin Shinick και Steven Segovia, σε σενάριο και σχέδιο αντίστοιχα. (…)

— Και μιας και μιλάμε για Marvel, ας πάμε και στις πωλήσεις του Μαρτίου. Όπως θα καταλάβατε, η Marvel σάρωσε με εφτά στους δέκα τίτλους της δεκάδας. Πρώτο σε πωλήσεις ήταν το GUARDIANS OF THE GALAXY #1, αλλά στην ουσία ήταν το AGE OF ULTRON που εξασφάλισε αυτή την περίοπτη θέση στη Marvel, καθώς και τα τρία πρώτα τεύχη βρίσκονται στη δεκάδα.

— Ο Rick Remender έδωσε εξηγήσεις για τη δήλωση του Alex Summers σχετικά με τη λέξη “mutants”. Οφείλω να σας υπευθυμίσω ότι μιλάμε για μια φανταστική δήλωση ενός χαρακτήρα που υπάρχει μόνο σε χαρτί. Αφού το ξεκαθαρίσαμε αυτό, επιστρέφουμε στο σάλο που προκάλεσε η δήλωση του Havok ότι δεν αποδέχεται τον όρο “mutant” και αυτό οδήγησε πολλούς να θεωρήσουν ότι ήταν ενάντια στις μειονότητες…

ua5-havok

— Για το HELLBOY IN HELL μιλά ο Mignola σε συνέντυξη που παραχώρησε στο cbr. Μίλησε για τις ανατροπές που έφερε η σειρά, τα όνειρα και τους στόχους που έχει γι’ αυτήν ο δημιουργός.

— O Scott Lobdell είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Andy Diggle στο ACTION COMICS, μετά από την αποχώρηση του τελευταίου για την οποία είχαμε μιλήσει και παλιότερα. Μέλει ιδέσθαι. (…)

— Ο Neil Gaiman, ο Frank Miller, ο Jim Lee, ο Mike Richardson, ο Mat Groening και πολλοί άλλοι ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό. Όχι, μην τσιρίζετε σα κοριτσάκια, μην κατουρήσετε τα βρακιά σας. Δεν πρόκειται για ένα νέο comic, αλλά για το συμβούλιο του CBLDF, το οποίο και υπερασπίζεται την ελευθερία του λόγου στα comics.

MOVEM_— H Gail Simone μας αποκαλύπτει τους χαρακτήρες που θα δούμε στο MOVEMENT. Αποκηρύσσει το χαρακτηρισμό “πολιτικό” για το comic (φτου κακά), αλλά μας αποκαλύπτει ότι η σειρά αναζητά την απάντηση στο ερώτημα “τί γίνεται όταν οι αδύναμοι έχουν όλη τη δύναμη;”. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, ο Tremor και η Katharsis. (…)

— Σε ηλικία 87 ετών “έφυγε” ο Carmine Infantino, ένας από τους θρυλικότερους καλλιτέχνες του χώρου και συν-δημιουργός του Flash και της Batgirl. (…)

— “Έφυγε” και ο συν-δημιουργός της Sabrina, της χαριτωμένης μάγισσας, αλλά και συγγραφέας – μέχρι και το θάνατό του – στη σειρά ARCHIE, George Gladir. (…)

— Ας πάμε και σε πιο ευχάριστα νέα, μιας και ανακοινώθηκε στο iΤunes πως θα μπορεί κανείς να βρει δωρεάν το BATES MOTEL, ένα tie-in σε μορφή manga, σχετικό με τη σειρά της Α&Ε. Τσάμπα πράμα, λέμε!

— Αν τώρα σας περισσεύουν $300, μπορείτε να τα δώσετε στην PictureBox και θα πάρετε ό,τι θα εκδόσει η εταιρεία αυτό το χρόνο! (…)

neial gaiman amanda palmer— Και λίγη κουλτούρα δεν έβλαψε κανέναν. Έτσι, χαμός έγινε στο Fisher Center for the Performing Arts, καθώς η παράσταση EVENING WITH NEIL GAIMAN AND AMANDA PALMER ήταν sold out. Τρεις ώρες χάρισε το ζευγάρι – ξέρω μια ψυχή που βρίζει σε αυτή την ιδέα, “την παλιοσιχαμένη” κτλ – στο κοινό. Τρεις ώρες με ποιήση, μικρές ιστορίες και μουσική. Α! Ο Neil Gaiman τραγούδησε κιόλας! Και, από ότι λένε αυτήκοοι μάρτυρες, τραγούδησε καλά.  (…)

  • FILMS/TV

— Μιας και η πρώτη φουρνιά ταινιών της Marvel μαζεύτηκε σε ένα set, είπαν να μας γλυκάνουν με γεύση από τη Phase Two. Είναι όλα εκεί! Από το IRON MAN 3 που περιμένουμε σε λίγο μέχρι τη συνέχεια των AVENGERS, αλλά και μια μικρή γεύση από το ANT-MAN. (…)

— Ο Bryan Singer έβγαλε στο twitter του μια ματιά από το νέο look του Beast στο X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST.

X_Men_Days_of_Future_Past_36801

— Μίλησε για το MAN OF STEEL ένας από τους “αφανείς”, αλλά και από τους πιο σημαντικούς συντελεστές της ταινίας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον γνωστό συνθέτη Hans Zimmer, ο οποίος και μίλησε στο CNN και είπε ότι δε θα έπρεπε να περιμένουμε μιαν αληθινά σκοτεινή ταινία. “Ο Superman είναι κάτι πιο φωτεινό” δήλωσε. (…)

— Έτσι που το πάνε με τα trailers και τα κομματάκια, θα έχω δει την ταινία πριν τη δω στους κινηματογράφους. Σε αυτό το clip, με τον τίτλο “Holiday Greeting”, o Stark προκαλεί τον Mandarin με τα αποτελέσματα που είδαμε και στο trailer. (…)

Flashpoint-Paradox-first-image— 30 Ιουλίου 2013: μιαν ημερομηνία που όσοι αγαπούν τον Flash θα πρέπει να κρατήσουν. Και αυτό, γιατί εκείνη τη μέρα θα βγει και στον αέρα το FLASHPOINT PARADOX. Σε αυτό θα δούμε το Flash να είναι σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου ο Superman λείπει και όλα επισκιάζονται από τον πόλεμο ανάμεσα στις Αμαζόνες της Wonder Woman και τους Atlanteans του Aquaman. (…)

inhumans_dvd

— Φήμες θέλουν την Zoe Saldana – aka Lt Uhura στο reboot του STAR TREK – να ενσαρκώνει τη Gamora στο GUARDIANS OF THE GALAXY. Δεν είναι κακό cast, τi λέτε; (…)

— Ο J. August Richards θα έχει έναν υπερ-μυστικό ρόλο στο S.H.I.E.L.D.. Και ποιος είναι αυτός; Αν βλέπατε τη σειρά ANGEL (και λέω “βλέπατε” γιατί εγώ δεν την έχω δει), θα τον ξέρετε ως Gunn, πράγμα που σημαίνει ότι είναι παλιοί γνωστοί με τον Wheedon.  (…)

— Συνέντευξη για τη ταινία κινουμένων σχεδίων INHUMANS έδωσε ο Joe Quesada και μαζί μπορείτε να δείτε και κάποια clips από την ταινία. Αν με ρωτάτε, και παρά τη δεδομένη λατρεία μου για τον Jae Lee, εμένα δεν… Θα το δω για να έχω ολοκληρωμένη γνώμη και θα επανέλθω (…)

  • ARTWORK

— Τιμώντας τον Carmine Infantino, ας θαυμάσουμε μαζί μερικά από τα εξώφυλλά του.

carmine-infantino-original-art-tribute-3

 

324px-Batman_171

 

infantino batgirl

 

324px-Phantom_Stranger_v.1_4

 

316px-Action_Comics_459

 

flash123

 

batman-carmine-infantino-1400

 

  • FUN STUFF

— Για καλό σκοπό, η Kelly Sue DeConnick επιμελήθηκε μια σειρά από μπλούζες, με θέμα από comics, για το ίδρυμα WeLoveFine.

womensmvcaptain-marvel-rising-starsblack womensmvspider-woman-sandwichpurple

Αν σκέφτεστε να μου κάνετε δωράκι...

Αν σκέφτεστε να μου κάνετε δωράκι…

— Με ένα έξυπνο τρόπο προωθεί η Dark Horse το DREAM THIEF #1, μιας και ακονίζει τις λεπτές δεξιότητές μας, που μερικοί έχουμε να εξασκήσουμε από το νηπιαγωγείο, με ολίγη χαρτοκοπτική.

DreamThiefPaperDoll

DreamThiefPaperFigure

— Η φαντασία ενός μικρού παιδιού και μια τίγρη με άποψη. Με λίγα λόγια CALVIN AND HOBBES. Παρόλο που το όνειρο μιας ταινίας είναι μακρινό, υπάρχει ένα fan-made trailer που κάτι λέει.

[youtube]http://youtu.be/17qyaXOFZXg[/youtube]

— Και, μιας η γενικότερη ιδέα θέλει τα video με γάτες να είναι δημοφιλή, ας ακολουθήσουμε τη πεπατημένη. Πώς θα ήταν αν ο Cyclops ήταν γάτα;

[youtube]http://youtu.be/65g_MKdPQmc[/youtube]

Αυτά τα ολίγα από εμένα. Θα τα πούμε σε δύο εβδομάδες. Την άλλη εβδομάδα θα είναι μαζί σας ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου (δε θέλω αντιρρήσεις) και αν σας έλειψε επιφυλάξτε του μια θερμή υποδοχή!!