ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ #22: Comicdom Con Athens 2013 – 3ος Όροφος

1_MG_0244

Το αδιαχώρητο επικράτησε και φέτος στο ετήσιο festival comics, Comicdom Con Athens. Μια τριήμερη γιορτή, στην οποία, κατά τη γνώμη μου, όσοι παρευρεθήκαμε νιώσαμε τουλάχιστον τυχεροί. Σε αυτό που εγώ θα σταθώ, όμως, είναι οι αυτοεκδόσεις, δηλαδή ο τρίτος όροφος του φεστιβάλ, καθώς, ειδικά εκεί, οι συμμετοχές ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε άλλη χρονιά.

Αλλά δεν ήταν μόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξημένος, αλλά και η ποιότητα των εντύπων που υπήρχαν στα τραπέζια. Ένα μεγάλο συν ήταν και η αίθουσα που διατέθηκε, για πρώτη φορά, μαζί με το διάδρομο. Όσοι ήρθαν εκεί το είδαν και μόνοι τους και άκουγες να το συζητάνε στα πηγαδάκια που δημιουργούσαν. Ένιωθες το κέφι των δημιουργών, καθώς και τη θέλησή τους να σε ξεναγήσουν στο χώρο και να σου δείξουν τα έντυπα, όχι μόνο τα δικά τους, αλλά και άλλων δημιουργών. Οι δημιουργοί, πρόθυμοι να βοηθήσει ο ένας τον άλλον, όπου χρειαζόταν, οι εθελοντές με το πιο πλατύ τους χαμόγελο να περιφέρονται και να ομορφαίνουν το χώρο, πάντα ακούραστοι και εξίσου πρόθυμοι να βοηθήσουν και τέλος ο κόσμος να δείχνει ενδιαφέρον για το όλο σκηνικό και να φεύγει ευχαριστημένος. Και αυτό το τελευταίο, δεν το λέω εγώ, αλλά οι ίδιοι οι επισκέπτες, που φεύγοντας μας έλεγαν πως το όλο κλίμα ήταν πάρα πολύ όμορφο!

Παρακάτω θα δούμε κάποιες φωτογραφίες από τον 3ο όροφο, που μου έστειλε ο φίλος φωτογράφος Γιάννης Φλούλης, ελπίζοντας να μπορέσετε, έστω και λίγο, να νιώσετε αυτά που προσπάθησα να σας μεταφέρω με τα παραπάνω λόγια…

_MG_0208

_MG_0247

Επί τω έργω… #1

_MG_0203

Καλλωπισμός του χώρου. 😀

_MG_0192

Η διαφορά είναι, νομίζω, ορατή… 😛

_MG_0172

Το ΚΟΥΠΕ, που μας ήρθε κατευθείαν από την όμορφη Θεσσαλονίκη.

_MG_0082

Γνωστοί δημιουργοί “ψαχουλεύουν” τις αυτοεκδόσεις.

_MG_0092

Η μία πλευρά της αίθουσας με αυτοεκδόσεις των Παύλου Παυλίδη, Βάλιας Καπάδαη και Χριστίνας Ζερβά.

_MG_0169

Η Καλαμάτα βγάζει και καλά… χέρια! 🙂
12+1 ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και δίπλα ακριβώς, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΜΑΤΟΣ, από τους συντοπίτες Καλαματιανούς.

_MG_0158

Επί τω έργω… #2

_MG_0147

Η Inkorrekt (όχι όλη..) και η συλλογή ΑΡΠΑΧΤΕΣ.

_MG_0132

Από εδώ, διάδρομος… #1

_MG_0110

Επί τω έργω… #3

_MG_0108

Από εδώ, διάδρομος… #2

_MG_0086

Όλος ο καλός ο κόσμος πέρασε από τις αυτοεκδόσεις…

_MG_0101

Άγγελος Παπουτσής (κάπου εκεί γύρω ήταν και ο Δημήτρης Λαγός). Πίσω βλέπουμε την Δέσποινα Βάττη.

_MG_0155

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου…

_MG_0055

Και από ψηλά η αίθουσα με τις αυτοεκδόσεις.

_MG_0029

Και τέλος, ένας από τους φετινούς νικητές των Comicdom Awards (σε δύο κατηγορίες μάλιστα), ο Πέτρος Χριστούλιας, μπροστά από την αυτοέκδοση που του έδωσε το βραβείο στην κατηγορία BEST SELF PUBLISHED COMIC.

Κλείνοντας, να πω πως όσο και αν κουράστηκα όλο το τριήμερο, την επόμενη μέρα, στο γυρισμό για το σπίτι, μου είχε κολλήσει στο μυαλό μου πόσο ωραία πέρασα και πως θα ήθελα να συνεχιστεί και για παραπάνω μέρες. Κοινώς, ο 3ος όροφος ΤΑ ‘ΣΠΑΣΕ!! Σας ευχαριστώ όλους και του χρόνου ξανά εκεί! 😉