ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ #23: Έκθεση Comics Αποστόλη Ιωάννου

Μετά το Comicdom Con και τα αφιερώματα σε αυτό, ήρθε η ώρα να κάνω ένα μικρό διάλλειμα με το φεστιβάλ και να κάνω και λίγη αποκέντρωση. Σε μία πρωτότυπη και ιδιαίτερη έκθεση comics, πολύ διαφορετική από ό,τι έχουμε συνηθίσει ως σήμερα, βρέθηκα την Τετάρτη που μας πέρασε στην πόλη των Τρικάλων. Κι όμως η επαρχία κατέρριψε το μύθο που τη θέλει οπισθοδρομική και είπε ναι στις Tέχνες και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Το τρικαλινό κοινό ανέκαθεν ήταν ανοιχτό σε νέες ιδέες, έτσι κι αυτή τη φορά άνοιξε την αγκαλιά του στον νέο, αλλά ομολογουμένως πολύ ταλαντούχο, δημιουργό Αποστόλη Ιωάννου και στην πρώτη προσωπική του έκθεση. Πιθανώς θα γνωρίζετε ότι ο Αποστόλης κατάγεται από τα Τρίκαλα και κατοικοεδρεύει εκεί. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την 29/04/2013 και τελειώνει την 08/05/2013.

1

Σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, με μία ιδιαίτερα θεατρική πινελιά δέσποζαν στην κεντρική αίθουσα του ισογείου στο Μύλο Ματσόπουλου πρωτότυπα έργα του, τόσο από το ομώνυμο κόμικ του ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ, που εκδόθηκε από την Comicdom Press φέτος όσο και από την καινούρια δουλειά που ετοιμάζει, με τίτλο ΤΟ ΧΩΡΙΟ.

IMG_5717

IMG_5711

IMG_5693

IMG_5687

IMG_5674

IMG_5612

IMG_5663

IMG_5603

IMG_5635

Ο Αποστόλης, απλός όπως πάντα, ήταν θετικός και πρόθυμος να λύσει κάθε απορία των επισκεπτών για τα έργα του και τις τεχνικές που χρησιμοποιεί. Όσοι βρέθηκαν εκεί, μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ και ρωτούσαν να μάθουν πληροφορίες για τη νέα του δουλειά. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και και να γνωρίσουν από κοντά το δημιουργό. Φυσικά, δεν έλειψαν τα δωράκια, όπως αφισάκια, αυτοκόλλητα και οι προσωπικές αφιερώσεις του δημιουργού – πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, παρά την κούρασή του από την πολύωρη παραμονή του στο χώρο. Μην ξεχάσω εδώ να αναφέρω και τους φίλους του Αποστόλη, που ήταν αρκετοί και είχαν φτιάξει ένα πολύ ζεστό κλίμα. Συζητήσεις, πειράγματα, κάτι στο χέρι να πίνουμε και πολλά χαμόγελα!

IMG_5641

IMG_5699

IMG_5624

IMG_5698

Όπως είδατε και στις φωτογραφίες, στην έκθεση έδωσαν το “παρών” από μικρά παιδιά μέχρι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας που εκτίμησαν το ταλέντο του Αποστόλη και τον ξεχώρισαν. Όσον αφορά στο χώρο, τώρα, κατά την προσωπική και πολύ ταπεινή μου άποψη, δε θα μπορούσα να φανταστώ καταλληλότερο από το Μύλο. Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο που συνδυάζει την πέτρα και τη φύση με την καινοτομία και το διαφορετικό.

Τέλος, να υπενθυμίσω πως η έκθεση ρίχνει αυλαία την 08/05 και να προτείνω ανεπιφύλακτα στους “κοντινούς” να μην τη χάσετε!!!! Ένα ειλικρινές και πολύ μεγάλο μπράβο στον Κότσυφα!

IMG_5734