COMICDOM JOURNAL 13-05-13

Πω πω, καιρό είχαμε να τα πούμε! Σας έλειψα, είμαι σίγουρη. Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος μου με πιέζει, οπότε έκανα ένα γρήγορο απάνθισμα. Αν κάπου ξετρύπωσα φοβερά και τρομερά πράγματα, ήταν στο κομμάτι σειρών και ταινιών. Αλλά μη νομίζετε ότι την ξέχασα την Τέχνη. Έχω και artwork εκλιπόντος, αλλά και κάτι να σκάσει το χειλάκι μας.

  • COMICS

Angela— Καιρό την περιμέναμε αυτή την εμφάνιση. Μιλάω για την Angela, που θα “σκάσει” στο #6 του GUARDIANS OF THE GALAXY. Περισσότερα μπορείτε να μάθετε από τον ίδιο τον Axel Alonso, και όχι μόνο για αυτό, αλλά και για το INFINITY – ένα ακόμη από τα χιλιάδες event. (…)

— Αυτό κάτι μου κάνει. AMERICAN VAMPIRE ANTHOLOGY! Μη βλέπετε που δε φτουράει πια η σειρά. Αυτή η ανθολογία 80 σελίδων μαζεύει πολύ καλό κόσμο. Greg Rucka, Gail Simone, Becky Cloonan, Jeff Lemire, Ray Fawkes, Francesco Francavilla, Declan Shalvey, Gabriel Ba, Fabio Moon. Δεν το λες κακό! (…)

— Όσοι βλέπαμε – χμμ… – βλέπατε SMALLVILLE περιμένετε να δείτε τη συνέχεια της 11ης σεζόν στο… χαρτί. Και το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι θα κάνει την εμφάνιση της η Wonder Woman. Για πάρε συνεντευξούλα από τον Bryan Q. Miller να μάθεις τα καθέκαστα. (…)

new look america— Αναταραχή, αναστάτωση. Μήπως ο Captain America αλλάζει look; Θα γίνουν τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές; Αφορμή εξώφυλλο στο Amazon, που δεν δείχνει τίποτα με έναν διακριτικό τρόπο, καλύτερο και από αυτό των manga. Αυτά είναι προβλήματα! (…)

— Και μιας και έγινε κουβέντα (τί έγινε, μόνη μου την έκανα να γίνει) για Amazon, ας δούμε τη λίστα με τα πλέον ευπώλητα graphic novels. Μαντέψτε το Νο 1, I dare you! I double dare you! (…)

— Είναι κάποιες φορές που αυτή η δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Γιατί υπάρχει αυτό το δίλλημα. Αυτό το αναπάντητο, κατά βαση, ερώτημα που με ταλανίζει και με κάνει να παίζω νευρικά με το πληκτρολόγιο. “Να το βάλω στις ειδήσεις ή στο Fun Stuff;” Μια τέτοια περίπτωση είναι η ανακοίνωση του DC UNIVERSE VS MASTERS OF THE UNIVERSE. Ναι, αυτό με τον He-Man. Θα μου πεις, αυτοί δεν είναι καλοί; Ε! Γϊνονται και παρεξηγήσεις. (…)

  • FILMS/TV

— Καμία αμφιβολία δεν είχα ποια είδηση θα έμπαινε πρώτη πρώτη. Και φυσικά, μιλάω για το trailer της σειράς MARVEL’S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. Enjoy!

[youtube]http://youtu.be/ySsw-6aetys[/youtube]

— Παρ’ όλο το hype του παραπάνω, η δική μου επιλογή θα ήταν το trailer του WORLD’S END. Nick Frost και Simon Pegg! Το αχτύπητο δίδυμο ξαναχτυπά! Χοροπηδάω, χοροπηδάω από τη χαρά μου. (…)

— Η αλήθεια είναι ότι τον έχουμε ξαναδεί με αυτή τη φάτσα, αλλά δεν πειράζει. Μιλάω για τον Paul Giamatti στο ρόλο του Rhino. Χωρίς στολή, όμως, απλά με φόρμα. (…)

giamati

— Λοιπόν, εμένα ο McAvoy μου αρέσει. Όχι όσο ο Michael Fassbender, βέβαια, μη λέμε και ό,τι θέλουμε. Αλλά μου αρέσει. Τώρα που τον βλέπω αλά 70s, διχάζομαι λίγο. Από το Χ-ΜΕΝ:DAYS OF FUTURE PAST.

xmen-mcavoy-70s

— Και άλλο trailer. Είναι το ENDER’S GAME του Orson Scott Card. Όταν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει, η ανθρωπότητα θα πάρει μια μεγάλη απόφαση. Να στείλει τα παιδιά στη μάχη! Όχι, δεν είναι αλληγορία για τις πανελλήνιες που έρχονται. (Παρεμπιπτόντως, καλή επιτυχία Ιλαειρα!!!) Έχει μαζέψει καλό κόσμο – λέμε τώρα – και καλούτσικο μου κάνει.

[youtube]http://youtu.be/vP0cUBi4hwE[/youtube]

— Ξαφνιάστηκε ο κόσμος των comics με την απόφαση που πήρε η Disney να βγάλει το BIG HERO 6 σαν την πρώτη της Marvel-based μεγάλη ταινία κινουμένων σχεδίων. Εγώ προσωπικά δεν την ξέρω, αλλά θα τη μάθουμε όλοι μαζί, το 2014. Ίδομεν!

  • ARTWORK

— “Έφυγε” o Dan Adkins σε ηλικία 76 ετών. Πολύ ωραίο το σχέδιό του.

adkins

adkins002

dan adkins

dan-adkins-09

WonderWoman_Adkins3

  • FUN STUFF

— Δεν την παλεύει ο κόσμος. Δεν την παλεύει τάληρο! Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσω την είδηση που διάβασα. Ανήμερα του Free Comic Book Day – μεγάλη η χάρη του – μεθυσμένος τύπος στο Πόρτλαντ  ξυλοφόρτωσε έναν Stormtrooper και έναν Ghostbuster. Κάτι του τύπου “τελικά, Batman, δεν είσαι και τόσο δυνατός”. Στην Νέα Υόρκη, πάλι, στην ουρά είδαν και live action σύλληψη. Και η Wonder Woman ατάραχη! (…)

la-fi-mo-free-comic-book-day-golden-apple-chas-001

— Στη συνέχεια του αστυνομικού μας δελτίου, ο Peter Robbins, a.k.a. η φωνή του Charlie Brown, συνελήφθη. Θα μου πεις, είναι αστείο; Αν υπολογίσεις ότι κυνηγάει την πρώην γκομενά του και ζητά το σκυλί, το αμάξι και τα λεφτά που έδωσε για τα εμφυτεύματα στήθους, θα δεις ότι έχω δίκιο! (…)

— Την ίδια ώρα, κάποιοι παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και δεν αφήνουν αδικίες και αποτροπιαστικά εγκλήματα να μένουν ατιμώρητα. Έτσι, όταν βγήκε ένα ειδεχθές αγαλματίδιο που απεικονίζει την Wonder Woman με αλυσοπρίονο, ξεκίνησε μια καμπάνια συλλογής υπογραφών για να αποσυρθεί. Ιδού το ειδεχθές αγαλματίδιο. (…)

InfiniteCrisis_Wond24E610E194107-415x615

— Ξεκαρδιστικό! Να εξηγούμαστε, ξεκαρδιστικό για geeks. Ο Grant Morrison κάνει “σούμα” όλη την ιστορία του Batman και τα ανακατεύει όλα. Και όλα αυτά, με απίθανη σκωτσέζικη προφορά!

[youtube]http://youtu.be/Fut9DHWzi50[/youtube]

Αυτά από εμένα! Μην ξεχάσετε να εμπιστευτείτε την ενημερωσή σας στον εξαιρετικό Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, την άλλη εβδομάδα! Εμείς τα ξαναλέμε σε 15 μέρες.