SNAPSHOT REVIEWS 30-05-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

ACTION COMICS #19-20action20
Writers: Andy Diggle, Scott Lobdell, Frank Hannah
Pencillers: Tony S. Daniel, Philip Tan
DC Comics

Τα δύο αυτά τεύχη είναι μια κλασική περίπτωση, όπου μια μέτρια (ας πω καλύτερα συνηθισμένη) ιστορία φαίνεται πολύ καλύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Και αυτό δεν οφείλεται παρά στο γεγονός ότι ακολουθεί το πολυδιαφημισμένο, αλλά εντελώς απογοητευτικό run του Grant Morrison (ACTION COMICS #0-18).

Η ιστορία φέρνει τον Superman να πέφτει στην παγίδα του Lex Luthor, o οποίος τον μολύνει με έναν ιό, από τον οποίο θα προκύψει ένας υβριδικός/παρασιτικός οργανισμός (καλύτερα να το διαβάσετε μόνοι σας), ο οποίος θα μολύνει και τη Metropolis. Θα καταφέρει ο Superman να αντιμετωπίσει την απειλή ή θα επέμβει ως σωτήρας ο Lex;

Έτσι λοιπόν ξεκινάει το επικό run του Andy Diggle που θα κρατήσει… ΕΝΑ ΤΕΥΧΟΣ! I mean, seriously… Από το τεύχος #20 κιόλας, ο Daniel αναλαμβάνει μέρος του σεναρίου και σε λίγο μας χαιρετάει κι αυτός. Superman can’t take a break in the New 52…

earth-2-12-coverEARTH 2 #12
Writer: James Robinson
Penciller: Nicola Scott
DC Comics

Σε έναν πολύ πιο σταθερό τίτλο, τα πράγματα εξακολουθούν να πηγαίνουν αρκετά καλά. Βρισκόμαστε ακόμα στην πρώτη φάση, όπου παρουσιάζονται ένας-ένας οι ήρωες της πάλαι ποτέ Justice Society of America και το τεύχος #12 συνεχίζει την εισαγωγή του (πολύ ενδιαφέροντα) Dr. Fate, με την επική μάχη του απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του, μάγο Wotan.

Δε νομίζω ότι η σειρά χρήζει κάποιου άλλου ιδιαίτερου σχολίου, εκτός του ότι ελπίζω σιγά-σιγά να έχουμε μια ομογενοποιημένη ομάδα και όχι αυτή τη χαλαρή δομή που υπάρχει σήμερα, γιατί αρχίζει λίγο να κουράζει

WONDER WOMAN #20ww20
Writer: Brian Azzarello
Pencillers: Cliff Chiang, Goran Sudzuka
DC Comics

Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, πως θεωρώ το WONDER WOMAN έναν Vertigo τίτλο μεταμφιεσμένο. Κάτι σαν FABLES με την ελληνική μυθολογία. Και μου αρέσει αρκετά. Το πρόβλημα είναι ότι συμπληρώνουμε δύο χρόνια με την ίδια βασική πλοκή: “Η Wonder Woman και οι φίλοι της πρέπει να προστατεύσουν το τελευταίο παιδί του Δία, το οποίο θέλουν να σκοτώσουν η Ήρα (αρχικά) και ο Απόλλωνας, γιατί πιστεύουν ότι σε αυτό αναφέρεται η προφητεία ότι θα σκοτώσει τον ηγέτη του Ολύμπου (αυτή τη στιγμή το ρόλο κατέχει ο Απόλλωνας)”.

Νομίζω ότι ο τίτλος χρειάζεται λίγο φρεσκάρισμα και κάποια παρέκκλιση από αυτή την ιστορία, για αλλαγή προσώπων και καταστάσεων, όπως επίσης και μερικές ιστορίες πιο επικεντρωμένες στη Wonder Woman, που ώρες-ώρες μοιάζει ένα απλό μέλος του cast και όχι η αδιαφιλονίκητη πρωταγωνίστρια. Στο τεύχος #20 τώρα, δεν πρόλαβε η “παρέα” της Wonder Woman να χαρεί τη διάσωση του μπέμπη (που ονόμασαν Zeke) και δέχονται εκ νέου την επίθεση των δυνάμεων του Απόλλωνα.

jl20JUSTICE LEAGUE #20
Writer: Geoff Johns
Artists: Zander Cannon, Gene Ha, Andres Guinaldo, Joe Prado, Gary Frank
DC Comics

Ο Geoff Johns και οι ΤΕΣΣΕΡΙΣ σχεδιαστές! Θα μπορούσε να είναι το όνομα ομάδας υπερηρώων, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι βασικοί συντελεστές της ιστορίας της Justice League (ποτέ δεν ξεχνάμε ότι τρέχει και το back-up feature του Shazam). Παρά το απαράδεκτο team, η ιστορία διαβάζεται ως μια κλασική Justice League ιστορία, στην οποία ένας villain (Despero) εισβάλει στο αρχηγείο της ομάδας, όπου αντιμετωπίζει μερικά δευτεροκλασάτα μέλη (Firestorm, Atom, Element Woman), πριν αποκαταστήσει την τάξη κάποιος βετεράνος (Martian Manhunter, που παρεμπιπτόντως δεν είναι μέλος της Justice League).

Ένα εμφανώς filler τεύχος που μας δίνει όμως αρκετές ματιές στο τι θα επακολουθήσει στο μέλλον και κυρίως στο event “Trinity War”.

BATMAN #19-20bat20
Writers: Scott Snyder, James Tynion IV
Pencillers: Greg Capullo, Alex Maleev
DC Comics

Στο μυαλό μου δεν υπάρχει δίλημμα. Το BATMAN είναι με διαφορά ο καλύτερος τίτλος που προέκυψε από το New 52 και αποτελεί, σχεδόν κάθε μήνα, ένα απολαυστικό ανάγνωσμα. Τα τεύχη #19-20 έχουν τον άχαρο ρόλο να αποτελούν μια γέφυρα ανάμεσα στο “Death of the Family” και το επόμενο event του τίτλου, το “Zero Year” (όπου θα αποκαλυφθεί το origin του Batman του New 52).

Παρ’ όλα αυτά, η συγκεκριμένη ιστορία τα πάει μια χαρά. Ο Batman αντιμετωπίζει τον κλασικό του αντίπαλο, Clayface, ο οποίος μεταμορφώνεται σε πλούσιους πολίτες της Gotham και εκβιάζει τους αληθινούς, διαπράττοντας παρανομίες και σκάνδαλα. Ε, κάποια στιγμή μπλέκει με τον λάθος πλούσιο…